Afgestudeerd in de communicatie en consumptie praktijken

Algemeen

7 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

programma-informatie

De Graduate Program in Communicatie en stricto sensu Consumer Practices ESPM (PPGCOM ESPM) begon in 2006 met de academische masteropleiding en had een doctoraat cursus in 2012 goedgekeurd. Het doel is om hoogleraren en onderzoekers met expertise op het gebied van nationale en internationale operaties, in staat om te presteren en te leiden onderzoek, begeleiding en onderwijs op het gebied van communicatie en het verbruik te trainen. De docenten en studenten hebben intellectuele productie ter waarde van maximaal niveau door CAPES.

Differential en Approach

Het verschil van het voorwerp uitmaken onderzocht: het eerste en enige Braziliaanse PPGCOM geheel gewijd aan het onderzoek van de interface tussen communicatie en het verbruik en de relaties te gelede. Een kritische analyse van de massa samenleving en consumptie, op media culturen en kapitaal rekeningen omvat de studie van de klassieke theorieën en bespreking van de hedendaagse benaderingen. Het is een prioriteit van PPGCOM bevorderen van een intellectueel milieu inzetten voor de nationale en internationale wetenschappelijke agenda en de ontwikkeling van de Braziliaanse samenleving.

structuur Zoeken

concentratie Area

 • epistemic gemeenschappelijke kern (communicatie);
 • thematische focus (interface communicatie en consumptie).

onderzoeksgebieden

 • Ontvangst en Productie.

Research Projects

 • Leraren en leerlingen.

GT's van Comunicon

 • Gebieden van de prestaties van leraren en andere onderwerpen.

CNPq Onderzoeksgroepen

 • cross-Joint.

onderzoeksgebieden

receptie processen en welbespraakt sociaal-culturele contexten consumptie

Onderzoek communicatie-interface / verbruik bij de receptie vliegtuig en macro sociale contexten. De verschillende implicaties van de communicatie en het verbruik in het dagelijks leven, de cultuur en de samenleving: de receptie en het publiek; onderwijs; generaties en klasse kwesties; nieuwe zintuiglijke, zichtbaarheid regelingen, en tonen esthetische; krediet en interpretatie van technische; socio-culturele processen en deelt karakteristieke culturen van media engagement en consumptie.

Logica van de productie en de media strategieën gelede consumptie

Onderzoek van de interface communicatie / consument in termen van productie en media strategieën. De systemen en processen, gezien hun omstandigheden, verhalen en logisch: de wereld van het werk en hun vertegenwoordigingen; relatie tussen entertainment, technologie en digitalisering van cultuur; poëtische en verhalende met betrekking tot het gebied van de productie in zijn toespraken en materialiteit; dynamische media en consumptie in verband met de bouw van verhalen van identiteit en verschil.

tassen

Het programma van de award beleid is als volgt opgebouwd:

a) Beurzen aangeboden door de instelling zelf, om te werken met de PPGCOM-ESPM team, overweegt de gehele of gedeeltelijke vrijstelling van het collegegeld, beide met een jaarlijkse screening;

b) Beurzen aangeboden door de instelling zelf, naar de school medewerkers en docenten in het selectieproces goedgekeurd, voor de opleidingskosten worden afgeweken;

c) Beurzen door ontwikkelingsorganisaties, waaronder verleend:

 • Deel beurzen verbonden aan het steunprogramma voor Graduate van Private onderwijsinstellingen (Prosup) / Nieuwe cursussen / Capes (jaarlijkse screening)
 • afzonderlijke zakken aangevoerd door de FAPESP (zoals de kalender Agency)

De Uitwisselingen Permanent Comité (gevormd door de Programmacoördinatie, een faculteit vertegenwoordiger van elk van de zoektocht lijn en twee vertegenwoordigers van de studenten) leidt de selectieprocedure door de volgende criteria:

 • verdiensten: academische prestaties, curriculum en / of het selectieproces
 • beschikbaarheid van studenten om full-time aan of doctoraal activiteiten van de meester
 • vaardigheden en specifieke vaardigheden

financiering

In de afgelopen jaren, de PPGCOM-ESPM ontving belangrijke steun en financiering uit verschillende instanties en instellingen stimuleren van onderzoek, zoals:

 • Tassen postdoctoraal: Capes, FAPESP, Clacso en Fulbright.
 • PhD beurzen: Prosup / Capes.
 • Bags Master: Prosup / Capes en FAPESP.
 • productiviteit verleent CNPq
 • Kennisgeving van Geesteswetenschappen: CNPq
 • Subsidies voor onderzoeksprojecten: FAPESP
 • Aid evenementen: Capes en FAPESP
 • Steun het uitbreidingsproject: Bradesco
 • Aid publicatie: Capes en FAPESP
 • Steun kopen van boeken: FAPESP

post-doctorale stage

De PPGCOM-ESPM heeft specifieke regels voor de bevordering van post-doctoraal onderzoek. De normen worden toegepast op zowel haar vaste docenten en externe applicaties voor het uitvoeren van post-doctorale stageprogramma begeleid door de docenten.

Leraren van de vaste medewerkers van PPGCOM-ESPM die geïnteresseerd zijn en voldoen aan de eisen van de verordening voor het uitvoeren van post-doctorale opleiding aan andere instellingen, moeten hun aanvraag voorgelegd aan de Coördinatie van PPGCOM-ESPM, volgende termijnen en de officiële agenda. Na evaluatie zijn ze encaminhas for Proposals Evaluatiecommissie voor de goedkeuring van de Raad van Bestuur. Sinds 2012, in het kader van dit beleid, het grootste deel van de permanente faculteit PPGCOM ESPM gekoesterde postdoctorale stages in nationale en internationale instellingen.

Laatst bijgewerkt op September 2017

Over de school

A ESPM nasceu em 1951, por meio de um projeto de Rodolfo Lima Martensen, atendendo a um convite de Pietro Maria Bardi, então diretor do Museu de Arte de São Paulo (Masp) – e apoiado por Assis Chateaub ... Lees meer

A ESPM nasceu em 1951, por meio de um projeto de Rodolfo Lima Martensen, atendendo a um convite de Pietro Maria Bardi, então diretor do Museu de Arte de São Paulo (Masp) – e apoiado por Assis Chateaubriand, presidente dos Diários Associados, na época o maior grupo de mídia do Brasil. Lees Minder
São Paulo , São Paulo , São Paulo , Rio de Janeiro , Porto Alegre , São Paulo , Rio de Janeiro + 6 Meer Minder