DBA (Doctor of Business Administration)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het Bradford Doctoraat in Bedrijfskunde (DBA) is het summum van managementeducatie en werd gelanceerd in 2001. Dit doctoraatsonderzoek is academisch zo rigoureus als een doctoraat maar is bedoeld voor ervaren senior managers.

Het verbindt academische theorieën en concepten met zakelijke en managementpraktijken.

In de eerste fase van het programma voer je geavanceerde studies uit over de managementpraktijk, bekritiseer je bestaande theorieën en bestudeer je onderzoeksmethoden onder leiding van vooraanstaande academici en praktijkmensen.

De tweede fase omvat het uitvoeren van empirisch onderzoek en het schrijven van een proefschrift onder begeleiding van twee ervaren onderzoekstoezichthouders.

De Bradford DBA biedt een scala aan persoonlijke ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden, en sommige van onze studenten publiceren in toonaangevende academische en vakjargon tijdschriften. DBA-studenten van de University of Bradford School of Management worden onderdeel van ons internationale alumni-netwerk van zakenmensen. Huidige en recente DBA-studenten werken voor bedrijven zoals Shell International, Siemens, Bayer, ING Group en Phillips International.

Professionele accreditatie

We zijn trots om deel uit te maken van een elitegroep van bedrijfsscholen om de drievoudige accreditaties van Equis, AMBA en AACSB te houden, vaak de 'Triple Crown' genoemd.

rankings

De Bradford Doctoraat in Bedrijfskunde (DBA) is een van slechts 26 DBA-programma's in de wereld en een van de vijf in het Verenigd Koninkrijk te worden vermeld door CEO Magazine, op basis van accreditatie, kwaliteit van de faculteit, aardrijkskunde en internationale reputatie.

De University of Bradford staat op de 30e tot de 400e plaats van Business and Economics in de 2019 Times Higher Education World University Rankings.

Toelatingseisen

We verwelkomen alle aanvragen voor het DBA-programma, met name van aanvragers wier interesses een aanvulling vormen op de expertise van onze Research Centers (Accounting, Finance and Economics; People, Organization and Entrepreneurship; Logistics, Supply Chain and Technology; International Business; Marketing and Branding).

Voor de DBA moet u beschikken over:

 • Een bachelordiploma en een masterdiploma van een geaccrediteerde instelling.
 • Minimaal vijf jaar relevante managementwerkervaring.
 • Een onderzoeksvoorstel.
 • Twee referenties (indien mogelijk één academisch).
 • Een hoog niveau van vloeiend Engels.

Het onderzoeksvoorstel

Dit is een belangrijk onderdeel van uw applicatie. Uw onderzoeksvoorstel zal worden gebruikt om de kwaliteit en originaliteit van uw onderzoeksideeën, uw kritische denkvaardigheden, het begrijpen van relevante literatuur en de haalbaarheid van het voorgestelde onderzoek te beoordelen. Het zal ook worden gebruikt om geschikte supervisors te identificeren, dus het is zeker de moeite waard er tijd en moeite aan te besteden.

Het onderzoeksvoorstel moet tussen 1500 woorden en 2500 woorden zijn. Hoewel we niet aandringen op een definitief formaat, raden we u aan de structuur hieronder te volgen.

Titel: de titel moet een beknopte samenvatting zijn van uw voorgestelde onderzoek.

Inleiding: in deze paragraaf moet een korte beschrijving worden gegeven van het onderwerp waarin het onderzoek zich moet bevinden, moet u uw centrale onderzoeksvragen duidelijk vermelden en de redenen voor het voorgestelde onderzoek overtuigend uitleggen.

Literatuuronderzoek: deze sectie vereist een korte beoordeling van bestaande onderzoeken (met name die gepubliceerd in onderzoeks- en verslagperioden). U moet uitleggen hoe uw onderzoek wordt gestuurd door de hiaten in de bestaande literatuur en commentaar geven op hoe uw onderzoek kan worden geïnformeerd door de bestaande literatuur, zowel theoretisch als praktisch. Een goed literatuuronderzoek moet aantonen hoe het voorgestelde onderzoek is gekoppeld aan eerdere studies, vaststellen waar zijn specifieke bijdragen kunnen liggen en laten zien hoe de beoogde specifieke bijdragen kunnen worden gematerialiseerd door middel van ideeën en sterke punten uit het bestaande onderzoek.

Onderzoeksmethodologie: er zijn verschillende onderzoeksmethoden. Daarom is het essentieel dat deze sectie een duidelijke beschrijving geeft van uw keuze van onderzoeksmethodologie (dwz kwantitatief of kwalitatief onderzoek) en uitleg waarom de gekozene het meest geschikt is voor uw onderzoek. Dit gedeelte moet ook gegevens bevatten over methoden voor gegevensverzameling en gegevensanalyse en commentaar op de haalbaarheid van gegevensverzameling.

Bijdrage: het is belangrijk dat onderzoek door DBA invloed heeft op en invloed heeft op zowel academische theorieën en concepten, als op bedrijfs- en organisatiepraktijken.

Referentie: eventuele studies die in het voorstel worden geciteerd, moeten aan het einde van het document worden vermeld met behulp van de referentiestijl van Harvard.

Gerelateerde links: Home Office UK Border Agency - voor informatie over visa en immigratie voor internationale studenten.

Engelse taalvereisten

Het programma wordt in het Engels gegeven, begeleid en onderzocht, dus je moet in staat zijn je vloeiendheid in de taal te bewijzen als het niet je eerste taal is. Als we bewijs nodig hebben van uw taalbeheersing in het Engels, moet u minimaal een 6,5 behalen op de IELTS-test (zonder subtest minder dan 6,0). TOEFL-testresultaat min 94.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Dit houdt in dat je wordt uitgerust met de vaardigheden en kennis die nodig is om effectief te kunnen werken in snel veranderende en uitdagende omgevingen. Je ontwikkelt de competenties om kritisch en strategisch te denken en identificeert complexe onderzoeksprogramma's die nodig zijn om nieuwe benaderingen of nieuwe kennis te ontwikkelen die organisatorische verandering teweeg zal brengen en een belangrijke bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van het door jou gekozen beroep.

modules

Kern

 • Inleiding tot onderzoeksmethoden voor doctor in de handelswetenschappen
 • Onderzoeksfilosofie
 • Kwalitatieve onderzoeksmethoden voor de DBA
 • Kwantitatieve onderzoeksmethoden voor de DBA
 • Kritiek op managementonderzoeksstudies
 • Literatuuronderzoek voor DBA-studies
 • Gevorderde studies in management en bedrijfsstudies (1): de practitioner als auteur
 • Gevorderde studies in management en bedrijfskunde (2): vertaling van onderzoek naar de praktijk
 • DBA-proefschrift

Leren en beoordelen

De Bradford DBA biedt een unieke deeltijdstructuur van de rigoureuze, geconcentreerde studie, de lopende onderzoekspraktijk en de voortdurende praktische beoordeling. De cursus combineert afstandsonderwijs met de voordelen van face-to-face onderzoek.

Je zult verschillende residentiële workshops bijwonen. In het eerste jaar zijn er vier residentiële sessies verspreid over het jaar, van drie tot vijf dagen. In jaar twee zijn er nog drie residentiële modules, die elk drie dagen duren.

De onderwezen stage van de DBA bestaat uit lezingen, seminars en workshops. Je zult ook je eigen empirisch onderzoek doen.

Tijdens de onderzoeksfase is er nauw toezicht, ondersteuning en monitoring van de voortgang van studenten. Er zijn ook peer review workshops waarbij je je onderzoek met medeleden bespreekt en ideeën deelt.

Collegegeld

£ 41.000 betaalbaar over vier jaar als volgt:

 • Jaar 1: £ 13.000
 • Jaar 2: £ 13.000
 • Jaar 3: £ 7.500
 • Jaar 4: £ 7.500

Een jaarlijks vervolgtarief van £ 5.000 is van toepassing voor elk jaar na jaar vier.

Het collegegeld van DBA dekt de kosten van colleges, tutorials, beoordelingen, examens en supervisie. Het is niet van toepassing op reizen, accommodatie, boeken, afdrukken of proefschriftbinding.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van de Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en openstaande vacatures. Studenten worden aangemoedigd om in een vroeg stadium toegang te krijgen tot deze ondersteuning en gebruik te maken van hun uitgebreide bronnen.

Speciaal ontworpen voor doctorale onderzoekers, zijn er uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden opgenomen in ons unieke en flexibele Postgraduate Research Framework. Dit maatwerkaanbod op maat voor onderzoekstudenten biedt trainingsmogelijkheden om uw toekomstige inzetbaarheid en uw ontwikkeling als een onafhankelijke onderzoeker te ondersteunen.

Carrière booster

Tijdens je studie aan de Faculteit Management, Recht en Sociale Wetenschappen heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan ons onderscheidende carrière-boosterprogramma tijdens de duur van je cursus. Het programma is ontworpen om u te voorzien van de nodige vaardigheden en afstudeerkenmerken om werkklus te zijn bij het zoeken naar werk bij toonaangevende innovatieve organisaties.

Het Career Booster-programma biedt u de mogelijkheid om certificaten te behalen in:

 • Het European Computer Driving Licence (ECDL) - de maatstaf voor digitale geletterdheid
 • Sage 50 Accounting and Sage 50 Payroll - training waarmee u toonaangevende accounting- en payroll-softwarevaardigheden kunt ontwikkelen
 • Project Manager Professionele certificaten - geeft u de voorsprong wanneer u Certified Project Manager wilt worden
 • Big Data-analyse en rapportagevaardigheden - met behulp van Software en Services (SAS) die zullen leiden tot certificering.

Daarnaast omvat het programma ook activiteiten ter bevordering van teamwerk, vertrouwen, communicatie en vele andere vaardigheden die door werkgevers worden gezocht.

Het ontwikkelen van een portfolio van Permanente Professionele Ontwikkeling (CPD) -certificaten zal voor werkgevers aantonen dat u niet alleen ambitieus bent maar ook verantwoordelijkheid neemt voor uw eigen professionele ontwikkeling.

Carriere vooruitzichten

De Bradford DBA is specifiek ontworpen voor MBA-studenten (of gelijkwaardige) die op zoek zijn naar de volgende uitdaging in hun carrière.

Aangezien het DBA-programma voor het eerst in 2001 is gestart aan de School of Management, zullen onze DBA-studenten deelnemen aan ons internationale alumni-netwerk van prominente zakenmensen. Huidige en recente DBA-studenten werken voor toonaangevende bedrijven zoals Shell International, Siemens, Coca Cola, Volvo, Bayer, ING Group en Phillips International.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder