DBA in Management en Technologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wat is de DBA in Management en Technologie?

De DBA in Management and Technology is een executive doctoraatsprogramma voor senior professionals met intellectuele nieuwsgierigheid die het verschil willen maken.

De DBA in Management and Technology is een executive doctoraatsprogramma voor professionals met uitgebreide ervaring. Het programma is bedoeld voor diegenen die een verschil willen maken in hun organisaties en bredere gemeenschappen door het potentieel van disruptieve technologieën te benutten.

Ons doel is om een nieuw soort “geleerde beoefenaar” te ontwikkelen die baanbrekend onderzoek kan toepassen op huidige managementproblemen die een hoog niveau van kennis van nieuwe technologieën en hun potentieel vereisen.

Bovendien zal deze executive doctoraat professionals van hoog niveau uitstekende netwerkmogelijkheden bieden en een kans om deel te nemen aan een gemeenschap van leren en innovatie die bijdraagt aan de ontwikkeling van industriële best practices, het vormgeven van welvaartsverhogend openbaar beleid, en aan technologische ontwrichting kanaliseren tot een kracht ten goede in de samenleving.

Het programma wordt gegeven in samenwerking tussen Comillas ICADE (Faculteit Economie en Bedrijfskunde en Faculteit der Rechtsgeleerdheid) en Comillas ICAI (School of Engineering). Deze strategische alliantie, samen met de humanistische traditie van de Comillas Pontifical University, is de sleutel tot het volledig aanpakken van uitdagingen en nieuwe zakelijke kansen die worden geboden door technologie.

De DBA is een driejarig programma dat korte cursussen gedurende de eerste anderhalf jaar combineert met innovatie en onderzoek in de tweede helft, wat leidt tot de succesvolle verdediging van een proefschrift. Afgestudeerden behalen de graad van doctor in de bedrijfskunde van Comillas Pontifical University .

Samenwerking met MIT Sloan

MIT Sloan School of Management en Universidad Pontificia Comillas hebben een Memorandum of Agreement ondertekend om samen te werken op het gebied van graduate education. Onze DBA in Management and Technology-studenten volgen een cursus aan MIT Sloan over het onderwerp disruptieve bedrijfsmodellen. We zijn ervan overtuigd dat dit soort activiteiten het begin zal zijn van een lange en vruchtbare relatie tussen onze instellingen.

Onze studenten zeggen het volgende

Dit zegt de eerste lichting DBA-studenten over de opleiding.

"Het DBA-programma is een unieke kans voor professionals die senior genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een functie bij de Raad van Bestuur om een diep inzicht te verwerven in de impact van technologie in de zakenwereld, wat nodig is om een groeiende kloof te dichten."
Paula García Arana, directeur Planning, Controle en Regelgeving, Santander Consumer Finance

"De DBA is de perfecte manier voor een professional met uitgebreide ervaring om aan een doctoraat te beginnen. Het combineert het beste van de academische en praktijkgerichte benadering van onderzoek en innovatie."
Jose Antonio López, Muñoz CEO Ericsson Spanje

"We hebben allemaal relevante ervaring voor het programma, en hier leren we de kritische beoordeling en de systematische toepassing van theorieën om echt een verschil te maken in ons vakgebied."
Carlos Gómez-Múgica de la Rica, medeoprichter Mago Equity Partners

Wat ons anders maakt

89% C-Suite-posities

De meeste studenten in het eerste cohort zijn leidinggevenden op C-niveau in hun organisaties en 55% zijn CEO's of partners in hun bedrijf.Werkervaring

44% van de studenten heeft meer dan 25 jaar werkervaring.

Industries

Onze studenten hebben verschillende achtergronden:

 • Financieel: 38%
 • Eten en drinken: 6%
 • Energie: 13%
 • Raadpleging: 19%
 • NGO's: 13%
 • Industrieel: 6%
 • Telecom: 6%


Profiel van de aanvrager

De DBA in Management en Technologie is bedoeld voor kandidaten met de volgende profielen:

 • 20 jaar professionele ervaring, waaronder enkele jaren leidinggevende verantwoordelijkheden, of
 • 15 jaar professionele ervaring, waaronder enkele jaren leidinggevende verantwoordelijkheden en een masteropleiding op het gebied van sociale wetenschappen, humanisme of techniek, of
 • 15 jaar professionele ervaring, waaronder enkele jaren leidinggevende verantwoordelijkheden en geaccrediteerde certificering in het expertisegebied van de kandidaat (bijv. CFA-diploma), en
 • Professionele Engelse beheersing
 • Andere profielen kunnen worden beoordeeld op basis van de impact op hun loopbaan en beroepsleven.

Aanvullende vereisten

Engels niveau: minimaal B2 en sterk aanbevolen.

leerplan

De DBA is opgebouwd in twee fasen:

Tijdens de eerste anderhalf jaar volgen de deelnemers vervolgopleidingen en stellen ze hun onderzoeksvragen op. Aan het einde van deze fase, en na een succesvolle evaluatie van een onderzoeksvoorstel, behalen de deelnemers de graad Advanced Program in Management and Technology.

In het tweede jaar, en vooral in het derde jaar, voeren de deelnemers hun onderzoek uit en schrijven ze de DBA-scriptie die ze aan het einde van het derde jaar moeten verdedigen.

Gedurende het hele programma, en als een voorstel voor een leven lang leren voor alumni, zal de universiteit gespecialiseerde trainingspillen aanbieden over kwesties die relevant zijn voor management en technologie.

Jaar 1

 • Gevorderde opleidingen (12 weekenden + 1 intensieve cursus)
Jaar 2

 • Gevorderde opleidingen (4 weekends + 1 optionele intensieve cursus)
 • Onderzoeksvoorstel
 • Gezamenlijke werksessies (2 weekenden)

Jaar 3

 • Gezamenlijke werksessies (3 weekenden)
 • Onderzoek
 • Scriptie verdediging


Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Lees Minder