DBA Programma's

Een Doctorate of Business Administration (DBA) is een post-graduate studie die wordt aangeboden door een business school of een business faculteit aan een universiteit. DBA programma's zijn gericht op onderzoek en voorzien kandidaten van de juiste vaardigheden die ze nodig hebben om succesvol een carrière op te bouwen in de academische wereld of in hoge posities in de business consulting.

Veel universiteiten over de hele wereld bieden DBA programma's aan. De onderwerpen die bestudeerd worden binnen deze programma's zijn vaak gelinkt aan Leiderschap in Organisaties, Research Ontwerp, Theorie in de Praktijk, Publikatie en Verspreiding en dergelijke.

De verscheidenheid aan verschillende DBA programma's kan overweldigend zijn - laat je hier niet door tegenhouden! Begin jouw zoektocht door in de onderstaande lijst de meest populaire DBA's te bekijken.

Recent toegevoegde DBA's

University of South Florida

Doctor in de handelswetenschappen

Oktober 22, 2018
De Doctor of Business Administration-graad is de originele graad die bedoeld is om faculteitsleden te kwalificeren om onderzoek te doen en les te geven aan bedrijfsscholen. In de afgelopen vijf jaar is echter een nieuw type executive doctoraatsopleiding begonnen te verschijnen bij door AACSB geaccrediteerde instellingen. De nieuwe DBA-programma's, zoals… [+] die van USF, zijn bedoeld voor professionele professionals en worden om verschillende redenen gevolgd. [-]

Concordia University Chicago

Doctoraat in Bedrijfskunde

Oktober 9, 2018
De Concordia University Chicago Doctorate in Business Administration (DBA) is ontworpen om aan de vraag naar doctoraal zakelijk onderwijs te voldoen, wat de volgende stap is in individuele professionele ontwikkeling. Het programma, een van de beste DBA-programma's in Chicago, biedt een verdere laag leiderschap en managementvoorbereiding voorbij het… [+] niveau van de master. De DBA creëert een mogelijkheid voor studenten en docenten om de mondiale perspectieven, kennis en netwerken die al zijn gevestigd door de groeiende wereldwijde aanwezigheid van het College verder te cultiveren. Het curriculum, de residenties, specialisaties en de Mentor-interface zijn innovatief door ontwerp en levering. Een uniek kenmerk van het DBA-programma van Concordia-Chicago is dat het proefschriftproces onmiddellijk begint met het kiezen van een voorbereidend onderwerp aan het begin van het studieprogramma. [-]

Vlerick Business School

Doctoraat in Bedrijfskunde

Oktober 9, 2018
Dit vier jaar durende, deeltijdse doctoraatsprogramma voor ervaren professionals biedt u de mogelijkheid diepgaand onderzoek uit te voeren dat ware impact zal hebben - in uw eigen organisatie of in uw sector of zelfs de samenleving.

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

PhD Studies: DBA - Doctorate of Business Administration

Een Doctorate of Business Administration (DBA) is een post-graduate studie die wordt aangeboden door een business school of een business faculteit aan een universiteit. DBA programma's zijn gericht op onderzoek en voorzien kandidaten van de juiste vaardigheden die ze nodig hebben om succesvol een carrière op te bouwen in de academische wereld of in hoge posities in de business consulting.

DBA programma's zijn opgebouwd uit een combinatie van studievakken en zelfstandig onderzoek. Studievakken moeten worden afgerond door het volgen van colleges aan een campus of online, afhankelijk van de structuur van het programma. Verplichte DBA cursussen kunnen zich verdiepen in onderwerpen zoals:

  • Leiderschap in Organisaties
  • Veranderingen in Organisaties
  • Continue Professionele Ontwikkeling
  • Geavanceerde Onderzoeksmethodes
  • Research Ontwerp
  • Theorie in de Praktijk
  • Publicatie en Verspreiding

De vereisten voor de studievakken in een Doctorate of Business Administration komen overeen met die van een PhD in Business Administration, maar de twee programma's stellen verschillende eisen op gebied van zelfstandig onderzoek. DBA studenten streven er naar om een directe bijdrage aan de moderne business praktijk te leveren. Door de theorie toe te passen binnen echte zakelijke problemen, kunnen studenten hun proefschrift gebruiken om nieuwe ideeën binnen de Business Administration te introduceren.

Het collegegeld voor Doctorate of Business Administration programma's kan per school sterk verschillen. De kosten voor het afronden van een DBA hangen ook af van de locatie van de universiteit en de studiemodus (bijvoorbeeld voltijd, deeltijd of online). Het is belangrijk om contact op te nemen met de business school die jou interesseert, voor een gedetailleerd kostenplaatje en de mogelijkheden voor financiele ondersteuning en studiebeurzen. Vraag meer informatie rechtstreeks bij een business school aan door het formulier op de programma pagina's hieronder te gebruiken.

De meeste kandidaten voor een DBA programma hebben al een MBA, MSc of een Master diploma in een gerelateerd vakgebied. Sommige universiteiten vereisen van kandidaten ook dat zij aantoonbare ervaring hebben binnen management of leidinggevende functies. Bekendheid met strategisch leiderschap wordt ook als voordeel gezien bij het succesvol aanmelden voor een DBA programma. Daarnaast vereisen veel business scholen dat DBA kandidaten een GRE- of GMAT-scores kunnen aanleveren en een IELTS- of TOEFL-score voor mensen met Engels als tweede taal.

Veel business scholen bieden Online DBA programma's aan waardoor de voorwaarde om naar een campus af te reizen, vervalt. Sommige scholen bieden ook deeltijd programma's aan, waardoor het mogelijk wordt om te blijven werken tijdens het halen van je post-graduate studie. Meer informatie over DBA studievormen kan je hier vinden.

Doctorate of Business Administration programma's zijn beschikbaar aan topuniversiteiten over de hele wereld, in de UK, de USA, Australië, Nederland, Frankrijk, Spanje, Hong Kong, Duitsland, China en nog veel meer. Neem nog vandaag rechtstreeks contact op met de business scholen die jou interesseren, om meer informatie aan te vragen over de Doctorate of Business Administration programma's.