Doctor in de politieke wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving:

Het programma beschikt over een indrukwekkende personeel dat politicologen, sociale en politieke theoretici en historici omvat. Internationale en interdisciplinaire onderzoeksprojecten en samenwerkingsverbanden worden regelmatig uitgevoerd en medewerkers worden ondersteund om voort te bouwen op de bestaande expertise binnen het Departement voor Politiek en European Studies (NKO) aan Palacký University.

De drie - PhD-programma jaar in de politieke wetenschappen wordt geprofileerd als een moderne politieke wetenschappen studie accentueren vier belangrijke pijlers:

  1. zeer professionele theoretische paraatheid;
  2. een grondige methodologische en analytische paraatheid;
  3. de wetenschappelijk-pedagogische eruditie;
  4. professionele taalvaardigheden.

Onderzoek in de politiek, Europese studies en internationale betrekkingen is voornamelijk op de volgende onderzoeksgebieden en teams:

  • Analytische politicologie - teamleider doc. Tomáš Lebeda, Ph.D.
  • Europese studies - teamleider doc. Daniel Marek, MA, Ph.D.
  • Tsjechische politiek en lokaal beleid - teamleider doc. Pavel Šaradín, Ph.D.
  • Internationale betrekkingen en de hedendaagse geschiedenis - teamleider prof. Jiří Lach, MA, Ph.D.

Graduate's profiel en inzetbaarheid:

Een afgestudeerde van de doctoraatsopleiding moet een hoog gekwalificeerde expert te zijn - de politieke wetenschapper, die een uiterst geavanceerde en gespecialiseerde kennis heeft in haar / zijn vakgebied, hij / zij is in staat om zelfstandig wetenschappelijk onderzoek te verrichten, deelnemen aan team onderzoekstaken en na te streven origineel wetenschappelijke kennis. Na de voltooiing van de studies is in staat om een ​​onafhankelijk wetenschappelijk of wetenschappelijk-pedagogische loopbaan en, in voorkomend geval na te streven, zijn een hoofd van een onderzoeksteam. Haar / zijn wetenschappelijke competenties omvatten de mogelijkheid om professionele wetenschappelijke teksten voor te bereiden voor publicatie, hun resultaten presenteren op seminars en conferenties. De afgestudeerde krijgt een zeer hoge kwaliteit methodologische training in zowel het theoretisch niveau en in het praktijkonderzoek, het wegnemen van de mogelijkheid om geavanceerde kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden te gebruiken. De afgestudeerde verwerft ook de praktijk nodig is voor de educatieve activiteiten van het tertiair onderwijs in het veld. Zij / hij gebiedt ook de vreemde talen die nodig zijn voor onderzoek op het gebied. Talenkennis is ook een middel om internationale contacten en activiteiten op buitenlandse wetenschappelijke instellingen. Last but not least, hij / zij moet in staat zijn op het gebied van studie te populariseren bij het grote publiek, om de kennis en vaardigheden in verschillende omgevingen toe te passen en duidelijk te communiceren de kennis aan anderen.

Een afgestudeerde is subsidiabele aan het werk in de academische sfeer op wetenschappelijke en wetenschappelijk-pedagogische posities. Afgestudeerden zijn in staat om de taken van de onafhankelijke wetenschappelijke arbeiders en wetenschappelijk-pedagogische medewerkers vervullen. Zij zullen ook subsidiabele voor de hoge posities in ministeries, de diplomatieke dienst en de EU en andere internationale instellingen. Zij zullen ook in staat zijn om te werken als hoog gekwalificeerde en gespecialiseerde analisten van de politieke partijen, politieke adviesbureaus, belangengroepen, niet-gouvernementele sector en de media. Analytische vaardigheden, soft skills en taalvaardigheid te bieden dan afgestudeerden met een sterke flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

App. -test eisen:

De kandidaat voor doctorale studies in de politieke wetenschappen aan de NKO moet niveau van een master of andere gelijkwaardige opleiding te bereiken. Voorkeur onderwijs op het gebied van de politieke wetenschap, internationale betrekkingen en Europese studies of in een andere sociale wetenschappen of geesteswetenschappen vakgebied. De aanvrager is verplicht om een ​​gedetailleerd promotieonderzoek voorstel ten minste twee weken voor de start van de toelatingsprocedure in te dienen. De toelatingsprocedure heeft de vorm van een mondeling interview met een comité bestaande uit de leden van de promotiecommissie bord.

Collegegeld:

€ 4.000 per jaar

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student!

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student! Lees Minder