Doctor in de sociologie

Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Doctor in de sociologie

Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Beschrijving van het toelatingsexamen en evaluatiecriteria

Studenten van toepassing voor een periode van full-time studie van vier jaar.

Aanvragen om toelating worden gericht aan de postkamer, Faculteit der Sociale Wetenschappen, Charles University, Smetanovo nábřeží 6, 110 01 Praha 1.

De doctoraatsopleiding van Sociologie aan de FSV Britse bereidt studenten voor fundamenteel en toegepast onderzoek en onderwijs in de academische wereld, de wetenschappelijke en onderzoeksinstellingen en andere instellingen met deze oriëntatie die een hoog niveau van theoretische en methodologische onderwijs in de sociologie of aanverwante disciplines.

De doctoraatsopleiding van Sociologie aan de FSV UK is geopend: iedereen met een Master's (of gelijkwaardig) diploma kunnen toepassen.

De toelating procedure de vorm van een gesprek (gesprek). Het doel van de discussie is de aanvrager in staat is om te voldoen aan de eisen van de sociologie doctoraatsopleiding te controleren. De procedures zijn gebaseerd op een schriftelijke proefschrift voorstel, zoals hieronder aangegeven. Alleen aanvragers die de toelating procedure met succes doorstaan ​​worden toegelaten om te studeren.

De schriftelijke proefschrift voorstel vormt de basis van het intakegesprek en omvatten: - de definitie van het onderwerp of doel onderzoek, - overzicht van de bestaande kennis, - doelstellingen en de voorlopige tijdschema, - wijze van uitvoering, - verwachte onderzoeksresultaten, - bibliografie , - samenvatting in het Engels (300-400 woorden).

De proefschrift voorstel wordt gericht aan de Studiedienst, Faculteit der Sociale Wetenschappen, Charles University, Room 205, Smetanovo nábřeží 6, 110 01 Praha 1, uiterlijk op 6 juni 2017.

Bovendien moeten de aanvragers een kopie van hun Master Thesis (het zal worden teruggegeven), een lijst van wetenschappelijke teksten geschreven of gepubliceerd, informatie te verstrekken over hun bestaande ervaring in sociologisch onderzoek, en alle andere relevante informatie voor de beoordeling van hun studie competentie.

Toelating Interview Scoren Criteria

De Toelating Interview bestaat uit twee delen: een bespreking van het proefschrift voorstel en een bespreking van de academische oriëntatie van de aanvrager. Aanvragers kunnen verkrijgen tot 100 punten voor de Toelating Interview. Het bereiken van het minimum aantal van binnenkomst punten (zal door de decaan worden verklaard).

Bespreking van Doctoral Dissertation Voorstel

Aanvragers moeten hun vermogen om hun onderzoek probleem te verdedigen in kritische discussie met de toelatingscommissie te bewijzen, en in het bijzonder, moeten zij aantonen: - het vermogen om onderzoeksvragen nauwkeurig en overtuigend te definiëren, - begrip van hun relevantie voor de bredere gebieden van sociologische kennis, en - goede theoretische en methodologische oriëntatie in het onderzoek probleem en de context.

Aanvragers kunnen verkrijgen tot 25 punten voor de consistentie van hun voorstel met de lijst van prioritaire thema's gepubliceerd door het onderwerp van Bestuur voordat de toelating procedures. Aanvragers kunnen verkrijgen tot 60 punten voor dit deel van het intakegesprek.

Bespreking van Academic Orientation aanvrager

annex het proefschrift voorstel en een lijst van de literatuur te lezen in het gebied vormen de basis van het tweede deel van het intakegesprek. Het Comité stelt de omvang en het profiel van de academische oriëntatie van de aanvrager te evalueren, en zijn / haar vermogen om uit te leggen in mondelinge bespreking van de fundamenten en kwesties van artikelen te lezen, evenals hun relevantie voor het onderzoek in het veld. Aanvragers kunnen verkrijgen tot 15 punten voor dit deel van het intakegesprek.

Het Comité stelt verder te evalueren van de aanvrager onderzoek, publicatie en onderwijs record. Aanvragers kunnen verkrijgen tot 25 punten voor dit deel van het intakegesprek.

Individuele inter-institutionele akkoorden voorschrijven de studie verplichtingen die voor de doctoraatsopleiding in samenwerking met andere academische instellingen geïmplementeerd (met name het Instituut voor Sociologie, de Tsjechische Academie van Wetenschappen). Echter, gelijk eisen gelden voor toelating werkzaamheden van de doctoraatsprogramma's.

De toegang is afhankelijk van een succesvolle afronding van een masteropleiding's. De aanvragers moeten de overeenkomstige universitaire graad (of een certificaat van erkenning van de hbo-opleiding of een deel daarvan in de Tsjechische Republiek) in te dienen.

Informatie over de uitoefening van de afgestudeerden

Het programma ondersteunt de ontwikkeling van het sociologisch denken, vooral als wetenschappelijke discipline gericht op fundamenteel onderzoek in de belangrijkste gebieden van de sociale wetenschappen, alsmede op hooggekwalificeerde toepassingen. De studenten moeten hun kennis van de huidige theorieën en methodologie en ook hun vermogen om zelfstandig te dragen aan de wetenschap met de nieuwe kennis die internationaal erkende normen voldoet bewijzen. De varianten van de afgestudeerde profiel leiden tot een wetenschappelijke loopbaan of onderwijs op tertiair niveau, onderzoek naar hooggekwalificeerde toepassingen, analytisch of deskundig onderzoek (in adviesbureaus, markt- en mediaonderzoek, individuele organisaties of bedrijven). De afgestudeerde krijgt ook de opleiding die tot de werkgelegenheid in wetenschap en onderzoek, onderwijs en organisatie en management.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2019
Duration
Duur
4 - 8 jaar
Deeltijd
Voltijd
Price
Prijs
250 EUR
per semester
Locations
Tsjechiƫ - Praag, Prague
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2019
Tsjechiƫ - Praag, Prague
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan