Doctor in de sociologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving:

Het PhD-programma in de sociologie biedt geavanceerde onderwijs en academische opleidingen voor beroepen in onderzoek en ontwikkeling. De studie is bedoeld als multi-paradigma, wordt sterk de nadruk gelegd op het koppelen van de theorie, methodologie en de empirische. Het is de bedoeling om actuele onderwerpen van de hedendaagse samenleving in de mondiale context.

De kern PhD cursussen omvatten: Proefschrift Colloquia; Proefschrift Seminars; Methodologische en Specialisatie cursussen; Lezingen in sociologische theorie; Sociologisch Onderzoek Practice; Theorie van kwantitatieve en kwalitatieve methodieken.

Graduate's profiel en inzetbaarheid:

De afgestudeerden zullen kennis van de hedendaagse sociologische theorieën te verwerven in het kader van de canon van de sociale gedachte, van kwantitatieve en kwalitatieve methoden, en van een gekozen gebied van specialisatie. Deze zullen worden aangevuld met geselecteerde soft skills (zoals communicatie en IT-vaardigheden), pedagogisch en technisch onderzoek vaardigheden (bv teksteditie en bibliografisch onderzoek). PhD-studenten wordt verwacht dat zij hun eigen originele onderzoek dat leidt uit te voeren om een ​​proefschrift en bij te dragen aan de vooruitgang van sociologische kennis door deel te nemen aan workshops, conferenties, publicaties en andere activiteiten van de internationale wetenschappelijke gemeenschap.

Het programma biedt onderwijs en opleiding voor beroepen in de instellingen van hoger onderwijs, onderzoeksinstellingen en denktanks, de particuliere sector, NGO's, gouvernementele organisaties, enz.

App. -test eisen:

Aanvragen worden meestal een keer aanvaard per jaar (inschrijving voor het Winter Semester), soms twee keer per jaar (inschrijving voor de zomer semester). Het toelatingsexamen bestaat uit een interview, waarbij de aanvrager zijn / haar proefschrift project. In uitzonderlijke gevallen kan de examencommissie een schriftelijke vorm aan te nemen. Een Skype interview kan ook geregeld worden. Kandidaten moeten hun vaardigheid hoger dan het niveau van de uiteindelijke staatsexamen in de sociologie of andere sociale wetenschappen die verband houden met de focus van hun voorgestelde proefschrift tonen. De aanvrager moet een Master's degree in de sociologie of een verwante discipline (zoals sociale en culturele antropologie, sociale psychologie, politicologie, religieuze studies, culturele studies) bezitten ten tijde van de aanvraag of de graad voor de inschrijving.

De applicatie bestaat uit:

  • Gestructureerde Curriculum Vitae (wg);
  • Geverifieerde kopie van een master diploma;
  • Natuurlijk transcript of een equivalent van de MA studie;
  • Proefschrift projectvoorstel;
  • Indien relevant, bewijzen van de beroepsactiviteit in het gekozen vakgebied (zoals lezingen, deelname conferentie, non-degree onderzoek, publicaties).

Het proefschrift projectvoorstel (van 1000-1500 woorden) moet haar theoretisch of empirisch onderzoek veld, algemene doel van het onderzoek te bepalen, state-of-the-art bespreking van theorie en onderzoek op het gebied, stelde methodologische aanpak en bibliografie. De voorkeur wordt gegeven aan projecten in de godsdienstsociologie, sociologie van het onderwijs, sociologie van het werk en het bedrijfsleven, sociologie van de familie, gerontosociology, sociologie van geslacht, sociologie van de etnische en gemarginaliseerde groepen.

Collegegeld:

2000 euro per jaar.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student!

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student! Lees Minder