Doctor in de Chinese wijsbegeerte

Duur: 3 of 4 jaar (voltijd)

In het Chinese departement van acht universiteiten in Hongkong heeft het Chinese departement van de universiteit zijn eigen kenmerken gevormd, met name op het gebied van literatuur- en taalwetenschappelijk onderzoek, en heeft het een zekere invloed in academische kringen in binnen- en buitenland.

Professor Cai Zongqi is docent aan het Chinese departement van Lingnan University, hij is ook een professor in de Chinese literatuur en vergelijkende literatuur aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign en is een bekende wetenschapper met een internationale reputatie. Professor Cai presideerde de heruitgave van de Journal of Lingnan, wijdt zich aan de herleving van de glorieuze traditie van Chinese studies aan de Lingnan University in Guangzhou, waardoor het academisch onderzoeksniveau van de afdeling werd verbeterd en de reputatie van het Chinese departement Lingda op een hoger niveau werd gebracht.

In de klassieke klassiekers, taalkunde en literatuur hebben prof.dr. Li Xiongxi, professor Xu Zibin, professor Liu Yanping, professor Wang Chunxi, enz. Onderzoeksresultaten gepubliceerd. Professor Xu Zidong is een senior Chinese hedendaagse en hedendaagse literatuuronderzoeksexpert.

Professor Liu Shaoming en emeritus hoogleraar Ma Youxi, beiden emerituslezingen van het departement, zijn internationaal gerenommeerde wetenschappers. Nadat zij met pensioen zijn gegaan, blijven zij aandacht besteden aan en bevorderen zij de academische ontwikkeling van de Chinese afdeling. Van 2008 tot 2012 werd het Chinese ministerie van Lingnan University gesponsord door de Hong Kong Jockey Club om het "Outstanding Modern Literature Visiting Professor Program" op te zetten, onder wie Professor Chen Sihe, Professor Gu Bin, Professor Wang Xiaoming, Professor Liu Zaifu en Professor Zhong Ling van de Fudan University. en ga zo maar door. Aan de andere kant heeft het ministerie sinds 2003 ook een schrijversprogramma voor scholen opgezet. Schrijvers zoals Bai Xianyong, Ma Yuan, Wang Anyi, Acheng, Li Ang, Zhang Dachun, Su Tong, Chen Guanzhong en Li Zishu hebben op deze afdeling les gegeven. Beide programma's dragen rechtstreeks bij aan het afstudeerprogramma van de afdeling.

Veel postgraduaten die afstudeerden aan het Chinese departement Lingda hebben uitstekende literaire en academische prestaties, zoals de Sjulan-schrijver Shulan, de hoofdschrijver van de 'Famous Names', Hong Kong-schrijver Chen Hui, de vertegenwoordiger van 'Zhuxiangji' won Hong Kong Chinese Literature Tweejaarlijkse prijs.

Toepassing methode

1. Toelating tot de doctoraatsopleiding onder de Hong Kong Doctoral Scholarship Scheme

Elke PhD-beurwinnaar ontvangt een beurs van HK $ 25.100 * per maand en een toelage voor vervoer / studie-activiteit van HK $ 12.600 * voor een periode van drie jaar. Daarnaast ziet de universiteit af van het eerste jaar collegegeld voor de winnaars. Als de algemene duur van de beurswinnaar vier jaar is, zal de universiteit hetzelfde aantal beurzen en toelagen toekennen in het vierde jaar van de winnaar. Aanvragers die zich aanmelden voor deze route maar geen beurzen ontvangen, worden geacht de kandidaten voor de afgestudeerde studenten van Lingda rechtstreeks in te schrijven en beurzen voor gesubsidieerde studenten toe te kennen.

* Bedrag aangepast van jaar tot jaar

Aanvragers kunnen hun basistoepassingen indienen door een bezoek te brengen aan de website van de RGC op www.rgc.edu.hk/hkphd van 1 september tot 1 december 2018 (12 uur Hong Kong-tijd) . De aanvrager krijgt een aanvraagnummer. Aanvragers moeten vervolgens een gedetailleerd aanvraagformulier invullen door in te loggen op het online-aanvraagsysteem op www.ln.edu.hk/admissions/applyonline op of vóór 2 december 2018 . Late aanvragen worden niet geaccepteerd.

2. Directe inschrijving in de Ph.D.

Aanvragers kunnen ook rechtstreeks van toepassing op de school. Voltijd afgestudeerde studenten die worden toegelaten, kunnen doorgaans een postgraduaatsbeurs ontvangen. Promovendi krijgen HK $ 16,720 * per maand.

* Nadat de status van student is bevestigd, wordt de beurspromotie van de doctorandus aangepast naar HK $ 17.050.

De school aanvaardt toelatingsaanvragen van 1 november 2018 tot 25 januari 2019 . Aanvragers kunnen een online aanvraag indienen op www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. Ga voor meer informatie naar www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Algemene toelating

 1. Om een ​​doctoraat aan te vragen, moet u:
  a. houder zijn van een masterdiploma dat is goedgekeurd door de universiteit, of
  b. een eerste of tweede graads graad behalen in de opleiding, of een gelijkwaardige kwalificatie of beroepskwalificatie erkend door de universiteit, en een minimum van een jaar mastergraad aan een geaccrediteerde universiteit / universiteit, en kunnen aantonen Resultaat; of
  (c) dezelfde kwalificatie behalen als a. of b hierboven, of
  (d) Bied bewijs van academische en professionele prestaties.
  [Opmerking: Kandidaten die houder zijn van een bachelordiploma en onderzoekskwalificaties of relevante ervaring hebben, kunnen alleen in bijzondere omstandigheden deelnemen aan het doctoraatsprogramma. Over het algemeen moeten aanvragers die niet in het bezit zijn van een masterdiploma eerst deelnemen aan het programma Master of Philosophy en niet rechtstreeks tot de doctoraatsopleiding worden toegelaten. ]
 2. Naast het houden van diploma-aanvragers van universiteiten in Hong Kong of andere Engelstalige landen, moeten andere aanvragers minstens 550 (op papier) of 213 (op computer getest) of 79 (online) in de TOEFL-test behalen; Of behaal een score van 6.5 of hoger in de International English Test (IELTS), of een gelijkwaardige score in andere geaccrediteerde Engelse bekwaamheidstests, of een gelijkwaardige taalkwalificatie die door de school geval per geval wordt erkend. Aanvragers moeten ook voldoen aan de aanvullende toelatingseisen voor elke cursus.
 3. Onder de Hong Kong Doctoral Scholarship Scheme moeten aanvragers een TOEFL of International English Test (IELTS) transcript indienen, naast een graadaanvrager uit Hong Kong of een andere Engelstalige universiteit. Als de aanvrager voornemens is een doctoraalopleiding (bijv. Chinees) te volgen in een andere taal dan het Engels, kan van bovenstaande eisen worden afgezien. [Opmerking: de aanvragers moeten nog steeds voldoen aan de taalvaardigheidseisen van de universiteit. ]
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van Lingnan University »

Laatst bijgewerkt op December 10, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
30 - 72 maanden
Voltijd
Prijs
42,100 HKD
Deadline
Vraag informatie aan
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Einddatum