Doctor in de handelswetenschappen (DBA)

Nottingham Business School, Nottingham Trent University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Doctor in de handelswetenschappen (DBA)

Nottingham Business School, Nottingham Trent University

Nottingham Business School is er trots op dat het een van de oudste doctoraten in bedrijfsadministratie (DBA) in het Verenigd Koninkrijk heeft, dat in 2018 zijn 20-jarig jubileum vierde met meer dan 100 voltooingen. Gedurende ons programma bieden we senior managers, onafhankelijke consultants en senior academici de kans om nieuwe, relevante inzichten te verzamelen die uw eigen carrièreprofiel zullen informeren en ontwikkelen en een bijdrage zullen leveren aan de verbetering van zakelijke en / of professionele praktijken.

We hebben gewerkt met deelnemers van vele prestigieuze privé- en publicatie-organisaties, waaronder CapGemini Iberia, de Verenigde Naties, Nova Business School, de Oman Embassy in de VS en KPMG, onder anderen.

De NBS DBA is ontworpen om uw zakelijke en leidinggevende praktijk te verbeteren door de ontwikkeling van uw persoonlijke, intellectuele en academische vaardigheden, via een grootschalig academisch onderzoeksproject. Je onderzoek levert academisch erkende bijdragen op het door jou gekozen vakgebied, waardoor organisaties in de private en publieke sector onderzoeksresultaten op doctoraatsniveau krijgen die van invloed zijn op het beleid en de praktijk.

Onze DBA heeft een innovatieve cursusstructuur waarmee studenten de mogelijkheid hebben om hun werk in te dienen in de vorm van conventionele documenten (route A) of in de stijl van academische papers (route B). Het cursusteam en het supervisieteam zullen met u samenwerken om ervoor te zorgen dat u de verschillende routes en opties begrijpt die voor u beschikbaar zijn op basis van uw loopbaanambities en interesses.

De DBA is ontworpen om u te helpen:

 • onderzoek de relatie tussen theorie en praktijk, tussen het begrijpen van de wereld en het veranderen ervan.
 • ontwikkel je oordeel, foresight en probleemanalyse door theoretische en forensische vaardigheden toe te passen op het onderzoeksmateriaal dat uit hun onderzoeken is afgeleid.
 • ontwikkel je als een reflectieve beoefenaar die beschikt over het intellectuele en persoonlijke aanpassingsvermogen om te kunnen omgaan met organisatorische verandering en ambiguïteit.
 • communicatievaardigheden ontwikkelen die u in staat stellen effectief te communiceren met academische en management- en bedrijfsgemeenschappen, en om als interpreter tussen beide op te treden.
 • u helpen bij het ontwerpen en implementeren van een onderzoeksproject op de grenzen van kennis op uw professionele en managementgebied en zo een bijdrage leveren aan academische kennis en professionele praktijk.

Nottingham Business School heeft zowel EQUIS- als AACSB-accreditatie. We zijn ook gerangschikt in de top 95 van Europese Business Schools in de Financial Times (FT).

Wat ga je studeren

Onze DBA vereist toewijding, energie en hard werken. In ruil daarvoor krijg je een stimulerende en levensverlengende ontwikkelingservaring met de toekenning van een steeds waardevollere kwalificatie.

Fase 1 (24 maanden)

 • Introductie tot de DBA
 • Inleiding tot de literatuurstudie
 • Inleiding tot de onderzoeksmethodologie (inclusief pilootstudie) (60 studiepunten)

Hieronder is de structuur voor de nieuwe DBA:

Fase 2 (24 maanden)

 • The Thesis (300 credits)

Hoe je het geleerd hebt

Waarom studeren aan de DBA op de Nottingham Business School?

Het doctoraat van de bedrijfskunde is een op onderzoek gebaseerde kwalificatie en heeft dezelfde academische status als een doctoraat. Als student kun je daarom een ​​uitdagende, spannende en veeleisende ervaring verwachten die wordt uitgevoerd in een stimulerende sfeer van intellectueel en academisch debat.

Onze DBA streeft naar een bredere impact en invloed in de praktijk, waardoor u een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de maatschappij, cultuur en het bedrijfsleven. Projectonderwerpen hebben de neiging zich te concentreren op strategische kwesties die aanwezig zijn in de organisatie van de aanvrager en zijn voldoende complex om een ​​grootschalig onderzoek te rechtvaardigen.

De NBS DBA is afgestemd op het niveau 8 van het QAA-kader voor kwalificaties van hoger onderwijs in Engeland, Wales en Noord-Ierland (FHEQ) en AACSB Standard 9. NBS is een actief lid van een aantal internationale doctoraatsraden, waaronder de arts.

Type studie

Onze DBA biedt een onderscheidende benadering voor voortdurende persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er wordt van u verwacht dat u regelmatig contact hebt met uw supervisieteam en werk produceert op basis van uw eigen onderzoek om de voortgang te beoordelen.

Met een sterke focus op management en professionele praktijk; de DBA koppelt de rigoureuze studie van op het werk gebaseerde problemen en problemen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit draagt ​​bij aan de overdracht van leren naar organisatorische en managementpraktijken.

Als DBA-student volg je modules in onderzoeksmethodologie, kritische beoordeling en conceptuele ontwikkeling. Er wordt van u verwacht dat u regelmatig werk produceert op basis van uw eigen onderzoek.

Toezicht en ondersteuning

Alle studenten worden aangemoedigd om eventuele problemen met hun supervisor of DBA-programmadirecteuren of hun DBA-cursusvertegenwoordiger te bespreken.

Dit bestaat meestal uit een opleidingsdirecteur (de persoon met de grootste expertise van het project) en een tweede supervisor. Als u samenwerkt met een bedrijf of instelling, heeft u mogelijk ook een derde leidinggevende.

Projecten kunnen interdisciplinair zijn en voortbouwen op kennis van twee of meer scholen. Alle studenten worden aangemoedigd om eventuele problemen met hun Professional Doctorate Course Leader en hun Professional Doctorate Course Representative te bespreken.

Ons Doctoral School Administration Team zal uw eerste aanspreekpunt zijn voor onderzoeksgraden en zal u tijdens het sollicitatieproces helpen. Als je succesvol bent in je aanvraag, dan zijn ze er om je tijdens je studietijd bij te staan.

Carrière en inzetbaarheid

Het primaire doel van het DBA-programma is om u, de student, in staat te stellen een DBA-graad te behalen waarmee u uw carrière kunt verbeteren en / of een overstap kunt maken naar de hoogste niveaus van de academische wereld. Via ons programma bieden we senior managers, onafhankelijke consultants en senior academici de kans om nieuwe, relevante inzichten te verzamelen die uw eigen carrièreprofiel zullen informeren en ontwikkelen en een bijdrage zullen leveren aan de verbetering van zakelijke en / of professionele praktijken.

We hebben gewerkt met deelnemers van vele prestigieuze privé- en publicatie-organisaties, waaronder CapGemini Iberia, de Verenigde Naties, Nova Business School, de Oman Embassy in de VS en KPMG, onder anderen.

DBA afgestemd op bedrijfsorganisaties

Onze DBA is een goed voorbeeld van hoe we individuen in staat stellen om gerespecteerde kwalificaties te behalen, terwijl ze onderzoek doen dat gericht is op en gunstig is voor hun organisaties en sectoren. De cursus is opgezet sinds 1998, maar in 2007 hebben we de eerste cohort gelanceerd die puur uit China werd gerekruteerd. Studenten worden in Nottingham onderwezen tijdens hun onderzoek in hun organisaties in China, waaronder grote merken als Nike, Intel en Motorola.

Opmerkelijke alumni

We houden graag contact met al onze oud-studenten om te zien wat ze in de loop der jaren hebben gedaan. Opvallende alumni voor onze DBA-cursus zijn onder meer:

 • Emmanuel Probst, Director Media and Digital-docent, Consumer Market Research bij Kantar Millward Brown en UCLA
 • Sue Shepherd, directeur van het Major Trauma Network in East Midlands en Spinal Network in East Midlands

Testimonial van studenten

"Ik heb veel genoten van het nadenken over methodologieën en de verschillende invalshoeken om de huidige problemen opnieuw te onderzoeken. Dit helpt me om uit de huidige aanpak van brandbestrijding te komen die we elke dag hebben geprobeerd, opnieuw te kijken naar de problemen waarmee we worden geconfronteerd en ze te benaderen meer holistisch, met een breder zicht en diepere gedachten. "

Anna LQ Zheng, China DBA-programma

Toelatingseisen

UK

 • een MPhil, MBA of Masters-niveau diploma in Business, Management of Organisatie studies.
 • een minimum van vijf jaar ervaring in een senior management functie.
 • het vermogen om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven op doctoraal niveau.

Internationale

 • een MPhil, MBA of Masters-niveau diploma in Business, Management of Organisatie studies.
 • een minimum van vijf jaar ervaring in een senior management functie.
 • het vermogen om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven op doctoraal niveau.
 • Internationale studenten moeten een IELTS-score van minstens 6,5 hebben, met een minimum van 6,0 in alle componenten.

Degenen zonder een Masters-kwalificatie maar met aanzienlijke werkervaring en bewijs kunnen een proces van accreditatie van voorafgaande ervaring en leren ondergaan.

Kandidaten met niet-standaard toelatingseisen en / of relevante ervaring worden op individuele basis behandeld.

Hoe te solliciteren

Alle aanvragers moeten een aanvraagformulier invullen, twee exemplaren van hun kwalificaties indienen en twee vertrouwelijke referenties verstrekken.

Stuur uw aanvraagformulier, bijbehorende documenten en referenties naar dbaadmin @ NTU .ac.uk terug om ervoor te zorgen dat het zo efficiënt mogelijk wordt afgehandeld.

Honoraria en financiering

Het cursusgeld voor 2019 is nog niet vastgesteld, hier zijn de kosten voor 2018 voor begeleiding:

 • Jaar 1, 2, 3 en 4 = £ 11.000 per jaar
 • Jaar 5 = £ 5.500 per jaar
 • (er is geen aparte jaarvergoeding)
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op September 26, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
1 - 5 jaar
Deeltijd
Price
Prijs
11,000 GBP
Jaar 1, 2, 3 en 4 = £ 11.000 per jaar en jaar 5 = £ 5.500 per jaar
Locations
Verenigd Koninkrijk - Nottingham, Engeland
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates