Read the Official Description

Over

De Ph.D. in Evolutie en Gedrag wordt geleverd door de Faculteit der Letteren en Wetenschappen. Studenten in dit programma worden normaal gesproken begeleid door faculteitsleden in de volgende bijdragende afdelingen / gebieden: Biologische Wetenschappen, Neurowetenschap en Psychologie.

Het onderzoek in dit programma richt zich op de evolutionaire processen die verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van functioneel georganiseerd gedrag in een grote verscheidenheid aan organismen. Het onderzoek richt zich op een reeks verschillende gedragingen die de kritieke levensuitdagingen aanpakken waarmee deze organismen worden geconfronteerd, zoals het vinden van voedsel en het vermijden van roofdieren, het aantrekken en selecteren van partners, het grootbrengen van nakomelingen en het onderhandelen over uitgebreide netwerken van sociale relaties. De nadruk van het onderzoek ligt op het onderzoeken van de mogelijke adaptieve basis van verschillende gedragspatronen en het begrijpen van de onderliggende genetische, anatomische, fysiologische en psychologische mechanismen die hen begeleiden en hun interacties met milieuprocessen.

Onderzoeksmethoden omvatten het bestuderen van het gedrag van soorten in hun natuurlijke habitat en complementaire experimentele studies uitgevoerd onder gecontroleerde laboratoriumomgevingen.

Een supervisor zoeken

Studenten moeten een potentiële supervisor beveiligen voordat ze een aanvraag voor dit programma indienen.

concentraties

  • Dierlijk gedrag
  • Gedragsecologie
  • Ethologie en vergelijkende psychologie
  • Evolutie en cognitie
  • Evolutionaire ecologie
  • Evolutionaire psychologie
  • Taal ontwikkeling
  • Seksualiteit
Program taught in:
Engels

See 6 more programs offered by University of Lethbridge »

Last updated September 4, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
48 maanden
Voltijd
Prijs
40,212 CAD
Internationaal: $ 40.212. Canadese staatsburgers en permanente bewoners: $ 19.766.
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Einddatum