Doctor of Philosophy in Theoretical and Computational Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De Ph.D. programma is een vierjarig programma. Het formaat voor de mate bestaat uit cursussen en een proefschrift. De student moet in de eerste twee jaar van het programma een schriftelijk en een mondeling uitgebreid examen behalen.

Het proefschrift is de belangrijkste component van het werk in de richting van de mate en omvat origineel onderzoek. De eerste stap voor elke aspirant-student is om een ​​mogelijke supervisor te selecteren en, in overleg met de supervisor, een onderzoekplan met een mogelijk afstudeeronderwerp te organiseren, vóór toelating tot het programma. Onderzoeksinteresses van de faculteit zijn een kritieke factor in dit voorlopige besluit.

De afdeling probeert haar onderzoeksactiviteiten uit te breiden en te versterken en afgestudeerde studenten zullen een belangrijke rol spelen in dit streven. Bijna alle faculteitsleden van de afdeling ontvangen externe of interne financiering om hun onderzoeksprogramma's te ondersteunen.

Graduate graden zijn traditioneel uitgereikt voor de succesvolle afronding van een bevredigende scriptie. De scriptieroute geeft uitdrukking aan de fundamentele traditie van academische wetenschap. Het heeft ook betrekking op de undergraduate programma's van de universiteit, omdat de creatie van een scriptie in elke discipline vraagt ​​om een ​​reeks vaardigheden die centraal staan ​​in de liberale onderwijstraditie, inclusief analyse en synthese van ideeën, empirisch onderzoek, de constructie en articulatie van argumenten, en schrijfvaardigheden.

Vanwege de aard van de Ph.D. programma, vormt het proefschrift de centrale vereiste van het programma. De scriptie wordt geschreven onder leiding van een supervisor of supervisors. Daarom is het noodzakelijk dat een kandidaat contact opneemt met potentiële toezichthouders voorafgaand aan de aanvraag voor toelating. Kandidaten die op zoek zijn naar potentiële supervisors, moeten contact opnemen met de betreffende academische afdeling of de Graduate School.

Faculteit onderzoeksexpertise

Het Department of Mathematics heeft faculteitsleden die onderzoek verrichten op de volgende gebieden:

 • Algebra
 • Analyse
 • combinatoriek
 • Logica
 • Getaltheorie, en
 • Statistieken.

De onderzoekskrachten van de afdeling omvatten Getaltheorie en Combinatoriek.

Faciliteiten en onderzoekscentra / instellingen

Onze afdeling werd lid van PIMS (het Pacific Institute for the Mathematical Sciences) in 2012. PIMS werd in 1996 opgericht door de gemeenschap van wiskundige wetenschappers in Alberta en British Columbia en vervolgens uitgebreid naar zowel de staat Washington, Saskatchewan en Manitoba. Het is een multi-miljoen dollar onderneming, met verschillende universiteiten die financiering voor projecten, conferenties, sprekers, post-doctorale posities, gediplomeerde beurzen, enz. Worden toegekend.

Het mandaat van PIMS bestaat erin onderzoek in en toepassingen van de wiskundige wetenschappen te bevorderen, hoogopgeleid personeel te trainen, het bewustzijn en onderwijs van het publiek in de wiskundige wetenschappen te verrijken en wiskundige partnerschappen te creëren met vergelijkbare organisaties in andere landen (met een bijzondere focus op de Pacific Rim). PIMS financiert samenwerkende onderzoeksgroepen, postdoctorale beurzen en individuele evenementen op een concurrerende basis.

Het lidmaatschap van PIMS biedt veel voordelen. Elk jaar heeft de afdeling twee postdocs in huis, gesponsord door PIMS. Verschillende financiële onderscheidingen zijn toegekend aan faculteits- en afstudeerders op de afdeling.

Programvoordelen en leerresultaten

Voordelen van het programma en potentiële leerresultaten en vaardigheden / kennis die studenten zullen verwerven tijdens het voltooien van het programma:

Met het wiskundeprogramma kun je verschillende wiskundige vaardigheden ontwikkelen, zoals: omgaan met abstracte concepten, problemen analyseren en oplossen, wiskundige argumenten construeren, data analyseren en interpreteren, patronen vinden en conclusies trekken, wiskundige theorieën toepassen op fysieke theorieën, en met behulp van de wiskundige software. Je leert ook om argumenten en conclusies te presenteren met nauwkeurigheid en duidelijkheid, je werk en tijd effectief te organiseren, en voort te bouwen op je kritische denk-, communicatie- en teamworkvaardigheden.

Relevante educatieve achtergrond

Voorbeelden van relevante educatieve achtergronden / cursussen die relevant zijn voor de toelating tot dit programma:

Studenten met een MSc in wiskunde met een sterke GPA moeten goed voorbereid zijn om deel te nemen aan de Ph.D. programma.

Een supervisor zoeken

Studenten moeten een potentiële supervisor beveiligen voordat ze een aanvraag voor dit programma indienen.

concentraties

 • Toegepaste wiskunde
 • Bio-informatica
 • Biofysica
 • Computationele en theoretische chemie
 • Computertechnologie
 • Geofysica
 • Wiskundige biologie
 • Nanoscience
 • Pure wiskunde
 • Statistieken
 • Theoretische fysica
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Lethbridge was built on a commitment to students and the student experience, small classes and the liberal arts. Those founding principles are still at the forefront of what we do. T ... Lees meer

The University of Lethbridge was built on a commitment to students and the student experience, small classes and the liberal arts. Those founding principles are still at the forefront of what we do. Today the U of L is respected around the globe and is recognized as a research-intensive, comprehensive university. Lees Minder