Doctoraat in de handelsadministratie (DBA) Grenoble Ecole de Management (GEM), Istanbul-Cohort-programma in samenwerking met

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Doelen

Het doctoraat van de bedrijfskunde aangeboden door Grenoble Ecole de Management is een op onderzoek gebaseerde doctoraatstitel die deelnemers de mogelijkheid biedt om de hoogste niveau, unieke en probleemgedreven kwalificaties in het bedrijfsleven te behalen.

Deze doctorale bedrijfsopleiding is met name gericht op het beheer van technologie, organisatorische veranderingen en innovatie. Het programma kan echter ook meer traditionele onderzoeksthema's omvatten op gebieden zoals management, financiën, marketing en gedrag in organisaties.

Waarom inschrijven voor een Executive Doctorate (DBA) -programma?

Er zijn drie kritieke componenten die zwaar wegen op het besluit van een kandidaat om zich in te schrijven voor een DBA-programma:

 • CARRIEREFFECT na het afstuderen, je kunt ook tegelijkertijd werken en studeren!
 • ERVARINGEN tijdens het programma
 • De CULTUUR van de business school.

Programma

Het doctoraat van de bedrijfsadministratie (DBA) programma is verdeeld in twee fasen:

Fase I - Training in doctoraal onderzoek in managementwetenschappen:

Filosofie, methoden en hulpmiddelen (18 tot 24 maanden)

DBA-studenten beginnen met het leren van methoden en technieken voor onderzoeksontwerp, gegevensverzameling en data-analyse om onderzoek dat aan de doctoraatsnormen voldoet uit te voeren, te analyseren, te schrijven en te publiceren. Studenten voltooien een reeks van vier tot zes workshops voor onderzoekstraining die worden gehouden in Grenoble en partnerlanden.

Tussen de workshops bereiden de studenten een gedetailleerd onderzoeksprojectvoorstel voor, vervolledigen ze een pilotstudie en voeren ze individueel veldwerk voor onderzoek en onderzoek uit onder leiding van de promotor. Om door te gaan naar fase II, moeten studenten drie stukken geschreven werk produceren. Deze omvatten:

 • Een uitgebreid onderzoeksvoorstel (1500 tot 4000 woorden)

 • Een uitgebreid literatuuroverzicht (5.000 tot 20.000 woorden); en

 • Een voorlopige scriptie (15.000 tot 30.000 woorden).

Succesvolle afronding van fase I leidt tot de toekenning van het certificaat in onderzoek in managementwetenschappen.

Fase II. Scriptie (24 tot 30 maanden part-time studie)

Het DBA-onderzoeks- en proefschriftgedeelte van het programma bestaat voornamelijk uit individueel onderzoek onder supervisie van een gekwalificeerde hoogleraar met een internationale reputatie op het gebied van technologiemanagement, bedrijfsinnovatie en organisatieveranderingsbeheer en biedt een breed scala aan vakgebiedsexpertise.

Het proefschrift van de DBA moet substantieel bewijs opleveren van originele beurzen die voldoen aan publicatienormen en nuttige managementaanbevelingen bevatten.

DBA-kandidaten moeten aantonen dat ze in staat zijn originele onderzoeken uit te voeren; hun eigen en andermans ideeën testen, toepassen en onderzoeken; en begrijp de relatie tussen hun thema's en bredere kennisgebieden.

Kandidaten kunnen worden gevraagd om actuele problemen te identificeren en relevante theorieën voor probleemoplossing toe te passen.

Faculteit

Elke DBA-kandidaat wordt toegewezen aan en wordt begeleid door een onderzoek-actieve professor van Grenoble Ecole de Management of een partnerinstelling.

employability

Careers

Het Doctorate of Business Administration (DBA) -programma stelt studenten in staat om:

 • Begrijp state-of-the-art onderzoek op hun vakgebieden;

 • Verwerven van het nodige begrip en expertise in methoden en technieken voor onderzoeksontwerp, gegevensverzameling en gegevensanalyse;

 • Hoogwaardig onderzoek op doctoraal niveau uitvoeren, schrijven en verspreiden;

 • Effectiever werken als een professional bij het beheren van technologie, innovatie en verandering; en

 • Krijg legitimiteit als onderzoekers en faculteitsleden in zowel academische als niet-academische milieus

bedrijven

Bedrijven die ervoor kiezen om de DBA-kandidaten van Grenoble Ecole de Management te sponsoren, profiteren rechtstreeks van hun onderzoek en studies. Elke kandidaat voert promotieonderzoek uit naar lopende zakelijke en managementkwesties die vaak gebaseerd zijn op de huidige en verwachte behoeften van hun bedrijf. Daarnaast kunnen bedrijven waardevolle managers aan boord houden terwijl ze hun doctoraatsdiploma in dit deeltijdprogramma volgen.

Toelating

DBA-programma kandidaten worden gerekruteerd uit de hele wereld. Ze komen uit een breed scala van achtergronden - de wetenschappen, humaniora en technische en technische disciplines. Over het algemeen zijn het professionals van hoog niveau, zoals managers of leidinggevenden met geavanceerde diploma's in bedrijfsdisciplines.

DBA-impact

Sinds 1993 heeft ons DBA-onderzoeksprogramma bedrijven en academische gemeenschappen actief verbonden om veranderingen door te voeren en vooruitgang te bevorderen door origineel en rigoureus onderzoek.

Het onderzoek van onze DBA-studenten beïnvloedt management- en organisatorische milieus op het hoogste niveau. De scriptie van elke student bevat een hoofdstuk gewijd aan de managementimplicaties van hun promotieonderzoek en biedt relevante aanbevelingen voor organisaties om belangrijke uitdagingen het hoofd te bieden.

DBA-studenten en afgestudeerden worden aangemoedigd om hun resultaten en bevindingen te delen met een zo breed mogelijk publiek om hun leeftijdsgenoten, organisaties en gemeenschappen te informeren en te betrekken.

Met een sterke focus op disseminatie naar zakelijke en academische doelgroepen, ondersteunt de combinatie van relevantie en nauwkeurigheid in ons DBA-onderzoek onze reputatie in het beheer van technologie, innovatie en ondernemerschap.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

41 North delivers the DBA, Executive MBA and the Digital Excellence Post-Graduate Certificate. 41 North focuses on leadership in the digital age and the assessment and management of new technologies.

41 North delivers the DBA, Executive MBA and the Digital Excellence Post-Graduate Certificate. 41 North focuses on leadership in the digital age and the assessment and management of new technologies. Lees Minder

Accreditaties