Doctoraat in de klassieke filologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Afgestudeerden van de Ph.D. programma in de Klassieke Filologie zijn experts in klassieke talen / oude literatuur, in staat om hun kennis op een creatieve manier te ontwikkelen. Hun proefschriftstellingen getuigen van de uitstekende expertise van de afgestudeerden in de specialisatie van hun keuze binnen de klassieke filologie, waaronder een betrouwbare basis in literaire of linguïstische theorieën. Afgestudeerden zijn uitgerust met kennis, methoden en taalvaardigheden die essentieel zijn voor een onafhankelijke onderzoeksloopbaan, in staat zijn om hun onderzoeksresultaten te presenteren op conferenties, in tijdschriften, monografieën en edities van oude teksten. Afgestudeerden kunnen werk zoeken als onderzoekers en universitaire docenten, redacteuren en vertalers van gespecialiseerde publicaties.


Studieduur: 4 jaar

De instructietaal is Engels. Klassieke filologie is een betalend programma.


Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Toelatingsexamen: eenrondexamen, interview

  1. Discussie over het project van Ph.D. proefschrift: 0-30 punten;
  2. Beoordeling van de eerdere studies, onderzoeken en andere academische activiteiten van de aanvrager: 0-15 punten;
  3. Beoordeling van de kennis van de aanvrager van secundaire literatuur (op basis van de door de aanvrager ingediende lijst): 0-15 punten.

De Subject Area Board biedt geen specifieke Ph.D. onderwerpen, maar onderzoeksprojecten moeten vallen binnen de onderzoeksoriëntatie van het Instituut voor Griekse en Latijnse studies. Kandidaten moeten onderzoeksprojecten voorstellen op basis van hun persoonlijke voorkeuren op het gebied van de Latijnse taalkunde, oude Griekse taalkunde en oud-Griekse literatuur.

Voorgestelde Ph.D. onderwerpen moeten vooraf worden geraadpleegd met de voorzitter van de vakgroep. Voorzitter van de vakgroep (programmadirecteur): doc. PhDr. Dagmar Muchnová, CSc., E-mail: Dagmar.Muchnova@ff.cuni.cz.


De kandidaat kan alleen worden toegelaten als hij / zij minimaal 30 punten behaalt in het toelatingsexamen en tegelijkertijd voldoende punten scoort om te plaatsen bij het verwachte aantal studenten dat is toegelaten tot het betreffende programma of de desbetreffende studietak (raadpleeg de toelatingsprocedure Specificaties die van toepassing zijn op de individuele programma's en takken van onderzoek); toelating wordt verleend aan alle aanvragers die hetzelfde aantal punten scoren als de aanvrager die als laatste in de ranglijst van opnames komt. Houd er rekening mee dat verschillende verwachte aantallen opnames van toepassing zijn op de full-time en gecombineerde vormen van studie. Kandidaten kunnen niet worden toegelaten zonder dat zij uiterlijk op de dag van inschrijving het bewijs van hun vooropleiding hebben geleverd (zie 5.4).


Voorwaarden voor toelating

Toelating tot een doctoraatsstudie wordt bepaald door het succesvol afronden van een masteropleiding.

Verificatie methode:
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Arts at Charles University is currently one of the largest and most important research and educational institutions in the arts and humanities in Central Europe.

The Faculty of Arts at Charles University is currently one of the largest and most important research and educational institutions in the arts and humanities in Central Europe. Lees Minder