Doctoraat innovatie in voedselveiligheid en technologieën
Universidade Santiago de Compostela
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Santiago de Compostela, Spanje
Talen
Spaans, Galicisch
Studieformaat
Op de campus
Duur
3 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 200 / per year
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Oct 2024
Invoering
Door de globalisering van de economie en de voedselmarkt zijn technologie en voedselveiligheid een kwestie van algemeen belang, beïnvloed door tal van factoren. De effectieve bescherming van het recht op voedselzekerheid vereist een alomvattende aanpak die rekening houdt met de risico's van voedsel van boer tot bord en die alle mogelijke perspectieven in overweging neemt. Bovendien houdt het op een heel bijzondere manier rekening met het toenemende belang van voedingsrisico's, gezien de verontrustende prevalentie van obesitas vandaag en vooral bij kinderen en adolescenten.
De globalisering van commerciële uitwisselingen en migratiebewegingen, de veranderingen in voorkeuren voor voedselconsumptie en in de voeding van Spaanse burgers werpen ook nieuwe problemen op. Voeding, technologie en voedselveiligheid vormen een hele cultuur die niet alleen schuilt in de kennis van voedsel, de technologie en de analytische vaststellingen ervan, maar ook een bredere visie vereist op wat een veilig en gezond dieet inhoudt. Al deze aspecten en de geconstateerde opleidingseisen rechtvaardigen het onderwijzen van een doctoraatsprogramma dat dit probleem op een specifieke manier aanpakt. Het is bedoeld om afgestudeerden op te leiden met een uitstekende academische voorbereiding, waardoor ze hoogwaardige docenten en onderzoekers kunnen zijn in het kader van technologie en voedselveiligheid in de breedste zin, hun eigen industrie kunnen ontwikkelen of kunnen samenwerken aan innovatie en ontwikkeling op gebieden die verband houden met voedsel. en / of levensmiddelenbedrijven. De titel van doctor is de kiem van de nieuwe generaties onderzoekers in openbare en particuliere onderzoeksorganisaties, R + D + I-afdelingen in bedrijven, laboratoria, officiële controlecentra en, waar van toepassing, van toekomstige universiteitsprofessoren op het gebied van voeding, bromatologie en Levensmiddelentechnologie.
onderzoek gebieden
- Materialen die in contact komen met voedsel en voedselkwaliteit
- Nieuwe technologieën in voedselanalyse en -verwerking
- Nieuwe methoden van voedselcontrole
Galerij
Ideale studenten
Studenten die houder zijn van het masterdiploma in innovatie in voedselveiligheid en technologie aangeboden door het USC, evenals studenten met het DEA-diploma behaald via de vorige programma's die zijn omgezet in dit doctoraatsprogramma: Voedsel: voedingswaarde, technologie en voedselveiligheid bij USC of in voedingswetenschappen en -techniek.
Bij andere profielen dan aangegeven zal de Academische Commissie elk dossier afzonderlijk beoordelen. De mogelijkheid om specifieke opleidingscomplementen te vereisen zal worden overwogen.
Voor andere profielen die geen masterdiploma hebben behaald, is een gelijkwaardigheid van opleiding in onderzoekskredieten vereist, minimaal gelijk aan die van het masterdiploma en directe toegang, namelijk 9 ECTS.
toelatingen
leerplan
opleidingsactiviteiten
- Bijwonen van conferenties, seminars en cursussen gerelateerd aan de onderzoekslijnen E2051A01
- Verspreiding van onderzoeksresultaten E2051A02
- Mobiliteit E2051A03
Trainingscomplementen
- Inleiding tot onderzoek E2051F01
- Beheer van onderzoeksapparatuur en software E2051F02
- Beheer en opslag van elektronische tijdschriften en informatiebestanden E2051F03
Programma resultaat
Effectieve bescherming van het recht op voedselzekerheid vereist een alomvattende aanpak die rekening houdt met de risico's die verbonden zijn aan voedsel van boer tot bord, en waarbij alle mogelijke perspectieven in overweging worden genomen.