FDV life science PhD-programma

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Sinds de oprichting van de FdV doctoraal school in 2006, werden de doelstellingen gericht op de life sciences. Traditioneel zijn de studenten interdisciplinaire onderzoeksprojecten gevoerd in de natuurwetenschappen, techniek en technologie, medische en gezondheidswetenschappen. Onlangs heeft projecten in de life sciences hebben opgenomen naderingen en / of applicaties van andere disciplines, zoals de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen, maar de focus van het werk is op de vooruitgang van de kennis in de life science. Met ingang van december 2015, zijn meer dan 110 promovendi toegekend aan FdV fellows bestuderen onderwerpen aan de grenzen van life science, en meer dan 120 zijn in de uitoefening van hun diploma.

"Frontières du Vivant" (FdV) projecten te betrekken interacties tussen een breed scala van academische disciplines, in het streven naar begrip levende systemen. Studenten die lid worden van de Doctoral School zijn getraind in verschillende disciplines (zoals biologie, natuurkunde, geneeskunde, economie, taalkunde) uit de hele wereld.

Diploma-eisen

De PhD aan de FdV programma is een combinatie van onderzoek ervaring in de hosting lab en ervaring in interdisciplinaire wetenschappelijke activiteiten opgedaan door de Doctoral School. Studenten zijn verplicht om het trainingsprogramma FdV, die bestaat uit ten minste 300 uur opleiding te voltooien. De helft van de uren die moeten worden ingevuld door middel van FdV goedgekeurde cursussen, workshops of activiteiten en de rest kan worden aangevuld door middel van externe programma's, internationale conferenties, zomercursussen, etc.

Het doctoraal school niet een bepaald aantal publicaties nodig hebben om de verdediging te staan. Echter, het beveelt aan dat studenten worden betrokken in 3 publicaties tijdens hun scriptie:

  • Een onderzoek artikel geschreven met het lab, niet per se als eerste auteur, en niet noodzakelijk op de belangrijkste onderwerp van de student.
  • Één beoordeling soort voorwerp, gebruik te maken van het werk van interdisciplinaire synthese verwacht door de school.
  • Een onderzoek artikel als eerste auteur op de belangrijkste onderwerp van de student.

Goedkeuring aan het proefschrift wordt verleend door de Doctoral School directeur. De Thesis aanbevelingen Raadgevend Comité, onderzoeksprestaties, publicatie of verspreiding van het werk in de scriptie, en de voltooiing van de Doctoral School opleiding, waaronder cursussen, congressen, en betrokkenheid bij de FdV doctoraatsopleiding: De directeur zal de volgende overwegen.

Aanbevolen Life Science projecten

  • Willekeur en variabiliteit in dierlijke embryogenese, een multi-schaal benadering
  • De ontwikkelingsdoelen polariteit en morfogenese van een enkele cel
  • Het ontrafelen van de neurale circuits van de sequentie-gebaseerde navigatie met behulp van een gecombineerde fos beeldvorming en computationele benadering
  • Mechanotransductional regulering van mesoderm invaginatie en achterste endoderm invaginatie van de Drosophila embryo
  • Symmetriebreking en Cell polarisatie opgelegd door een externe mechanische cue

Aanbevolen Frontiers of Life Science Projects

Traditioneel zijn de studenten interdisciplinaire onderzoeksprojecten gevoerd in de natuurwetenschappen, techniek en technologie, medische en gezondheidswetenschappen. Onlangs heeft projecten in de life sciences hebben opgenomen naderingen en / of applicaties van andere disciplines, zoals de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen, maar de focus van het werk is op de vooruitgang van de kennis in de life science.

De volgende gekenmerkte dissertaties ontving de hoogste eer van hun verdediging commissies: Vermeld Très eervolle avec Félications

Dit cijfer is gereserveerd voor kandidaten met een uitzonderlijke vaardigheden bewezen door hun prestaties en de kwaliteit van hun proefschrift verdedigen. Het kan worden toegekend indien a) er een unaniem akkoord van de thesis juryleden onder een anonieme stemming en b) de juryvoorzitter schrijft en ondertekent een aanvullend verslag dit onderscheid gerechtvaardigd.

Laatst bijgewerkt op Januari 2016

Over de school

Located in the heart of Paris, near Bastille, the CRI hosts friendly exchanges at the crossroads of life sciences, exact sciences, natural, cognitive and social sciences and advances our thinking of l ... Lees meer

Located in the heart of Paris, near Bastille, the CRI hosts friendly exchanges at the crossroads of life sciences, exact sciences, natural, cognitive and social sciences and advances our thinking of learning sciences. Today, the CRI offers three degree programs integrated in the Bettencourt curriculum… Lees Minder