Gezamenlijk phd programma in wetenschap, technologie en maatschappij

National University of Singapore Faculty of Arts & Social Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Gezamenlijk phd programma in wetenschap, technologie en maatschappij

National University of Singapore Faculty of Arts & Social Sciences

Gezamenlijk promotieprogramma in Wetenschap, Technologie en Samenleving met de Universiteit van Edinburgh

Een joint PhD-programma wordt aangeboden door het College van Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschap van de Universiteit van Edinburgh (UOE) en Faculteit der Letteren en Sociale Wetenschappen (FASS) aan de Nationale Universiteit van Singapore. Het vertegenwoordigt een goede mix van kracht van beide universiteiten om de opleiding en onderzoekswerk van promovendi van beide instellingen te verbeteren. Het College en de Faculteit aanvullen elkaar in termen van sterkte en geografische locatie. U bent ingeschreven in een thuisuniversiteit, maar begeleid door u aan de faculteit, en beoordeelt u aan de normen van beide. Je komt af met een gezamenlijke kwalificatie, met een certificaat dat de grenzen van beide universiteiten draagt.

Om de JDP bij NUS aan te vragen, moet u de hierna vermelde applicatieprocedures nog voltooien. Daarnaast dient u met uw aanvraagpakket een apart formulier in te dienen dat aangeeft dat u uw wens voor de JDP wilt overwegen.

Momenteel zijn applicaties beperkt tot die welke zich richten op wetenschap, technologie en maatschappij.

STS staat voor 'Science, Technology and Society', een gevestigd interdisciplinair veld dat in het begin van de jaren 70 in Noord-Amerika is georganiseerd. Het erkennen van de noodzaak van sociale wetenschappers en geesteswetenschappers om de enorme invloed van wetenschap en technologie op het moderne sociale, politieke en culturele leven te bestuderen, dient normaal gesproken als ontmoetingsgrond waarop CP Snow's 'twee culturen' (de wetenschappen aan de ene kant , en de kunst- en sociale wetenschappen aan de andere kant) kan kritiek zijn op elkaars methodes, geschiedenissen, objecten en interesses. De faculteit van het STS-onderzoekskluster bij NUS bestaat uit historici, sociologen, antropologen, geografen, filosofen, kritische theoristen, mediastudenten, publieke beleidsleden en anderen die nieuwsgierigheid delen over hoe wetenschap en technologie in de sociale wereld functioneren.

In verband met de STS Research Cluster is een STS Minor, die open staat voor studenten van een faculteit in de universiteit. NUS heeft nog geen STS-afstudeerprogramma, maar studenten met deze interesse worden geaccepteerd en onder toezicht over een aantal afdelingen en kunnen vrijblijvend deelnemen aan de activiteiten van de cluster. De STS Research Cluster sponsor ook postdoctorale en andere bezoeksposities voor geleerden die onze onderzoeksbelangen delen. Onze clusterleden werken ook met twee universitair onderzoeksinstituten: ARI (Asia Research Institute) en IDMI (Interactive en Digital Media Institute).

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Duration
Duur
18 - 60 maanden
Voltijd
Information
Deadline
Locations
Dates