Gezamenlijke PhD-programma in de moleculaire biologie (jumbo)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

1

De International School for Advanced Studies (SISSA), het Internationale Centrum voor Genetische Techniek Biotechnologie (ICGEB), de Universiteit van Trieste en de Universiteit van Udine bieden een nieuwe Joint PhD-programma in Molecular Biology (Jumbo).

De belangrijkste missie van Jumbo is om enthousiaste jonge wetenschappers uit ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden het gebruik van geavanceerde moleculaire technieken met een dieper begrip van hun wetenschappelijke en technische mogelijkheden en beperkingen op te leiden. Studenten die dit PhD-programma te voltooien zal een stevige achtergrond in de verschillende aspecten van moleculaire biologie en aanverwante methodologie, met inbegrip van bioinformatica en structurele biologie te hebben, om nieuwe functionaliteiten voor wetenschappelijk en technisch onderzoek doeleinden efficiënt te benutten. Studenten zullen profiteren van het ontvangen van hun opleiding in de Moleculaire Biologie in de actieve en spannende onderzoeksomgeving van de vier prestigieuze instellingen.

Daarnaast zullen PhD studenten profiteren van gevestigde samenwerkingsverbanden van de bij het programma betrokken instellingen, en in het bijzonder de voortdurende uitwisseling met het Nationaal Instituut voor Chemie in Ljubljana (Slovenië) en de Duitse Research School for Simulation Sciences in Jülich (Duitsland).

Projecten binnen de PhD-cursus Programma te profiteren van gereedschappen in de moleculaire en structurele biologie aan de mechanismen van differentiatie en cel homeostase en hun dys-regulering bij kanker, virale infectie en neurodegeneratieve ziekten te bestuderen. Een grote verzameling van organismen wordt bestudeerd, variërend van Homo sapiens voor planten.

De studenten zijn continu in contact met cutting-edge onderzoek door het bijwonen van lessen, seminars en workshops het hele jaar door. De gemiddelde leraar-leerling verhouding ongeveer 1-3.

1

Belangrijkste onderzoekslijnen zijn:

 • Moleculaire Biologie van Cellen
 • ontwikkelingsbiologie
 • plantenbiologie
 • Structural Biology van eiwitten en nucleïnezuren
 • Genomics
 • Molecular Oncology
 • moleculaire Cardiologie
 • Moleculaire mechanismen van neurodegeneratie
 • moleculaire Virologie
 • RNA geneeswijze
 • Drug Discovery

Doelgroep

Jumbo is ontworpen voor jonge en dynamische studenten die geïnteresseerd zijn in het worden professionals in de moleculaire biologie, in staat om de huidige en opkomende technologie toe te passen op zowel het onderzoek en de industrie, en om hun rol te spelen in de ontwikkeling van nieuwe technologie gedurende hun hele loopbaan zijn. De ideale student voor dit programma heeft een sterke interesse in de moleculaire biologische problemen gedreven door wetenschappelijk onderzoek. Met hun erfenis van het bevorderen van wetenschappelijke excellentie in de wereld, zullen de vier onderzoekscentra die betrokken zijn bij het programma aan te moedigen, door het verstrekken van financiële steun aan geselecteerde kandidaten, de inschrijving van studenten uit ontwikkelingslanden.

Kandidaat selectie en regulering

De kandidaten worden geselecteerd op basis van hun CV en een interview. Tijdens het interview de kandidaten zal worden gevraagd om hun onderzoek belangen bloot te leggen en een paar vragen beantwoorden over geavanceerde moleculaire biologie en gerelateerde onderwerpen. De kennis van het Engels zal ook worden getest. Het wordt sterk aanbevolen om direct contact op met de faculteit leden van JUMBO voor informatie over de projecten en de beschikbare functies in enkele laboratoria.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Lees meer

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Lees Minder