Deze regeling biedt studenten uit de hele wereld de mogelijkheid om te studeren voor een doctoraat in een van de hoogst gerangschikte universiteiten van Hong Kong. Als u geïnteresseerd bent in baanbrekend onderzoek op een van de volgende gebieden, is PolyU's gerenommeerde afdeling Engels de juiste plek voor u:

 • Taal en professionele communicatie
 • Linguïstiek, Engelse taal en systemische functionele taalkunde
 • Taalonderwijs en -onderwijs
 • Media en communicatie
 • Gebiedsstudies en interculturele communicatie

Hoofdkenmerken van de Fellowship-regeling

 • Maandelijks bedrag van HK $ 20.000 (ongeveer US $ 2.600)
 • De jaarlijkse conferentie en onderzoeksgerelateerde reiskostenvergoeding van HK $ 10.000 (ongeveer US $ 1.300) voor 3 jaar
 • Collegegeldbeurs en gegarandeerde halaccommodatie in het eerste jaar voor PolyU-winnaars

De Hong Kong Polytechnic University (PolyU)

In de loop der jaren heeft PolyU een uitstekende reputatie opgebouwd voor het leveren van kwalitatief hoogstaand beroepsonderwijs en voor het uitvoeren van onderzoek met een hoge impact dat praktische waarde heeft. In de QS-ranglijst die in 2018 werd uitgebracht, staat PolyU op de 95ste plaats ter wereld, 27e in Azië en 6e in de 'Top 50 onder de 50' lijst van 's werelds jonge universiteiten. Op het gebied van taalkunde is de Faculteit der Geesteswetenschappen - waarvan de Engelse afdeling deel uitmaakt - 40e in de wereld in de QS-ranglijst. Het medium van instructie en administratie bij PolyU is Engels, waardoor het een bijzonder geschikte omgeving is voor internationale studenten om een ​​doctoraalstudie te doen.

Afdeling Engels

Met 'Linguistic Excellence in Professional Contexts' als onze missie, richt ons onderzoek in de afdeling zich op toegepaste taalkunde, sociolinguïstiek en professionele communicatie. Thematisch gezien bestrijkt ons onderzoek belangrijke gebieden zoals gezondheidscommunicatie, politieke communicatie, digitale mediacommunicatie, reclame en (city) branding, taalonderwijs en -onderwijs, evenals kerngebieden in de taalkunde, waaronder de studie van taal in de samenleving en discoursanalyse. Veel van ons onderzoek wordt uitgevoerd onder auspiciën van onze twee internationaal georiënteerde onderzoekscentra:

 • Kenniscentrum voor professionele communicatie in het Engels
 • Internationaal Onderzoekscentrum voor de Bevordering van Gezondheidscommunicatie

We organiseren regelmatig grote internationale conferenties en symposia, evenals onderzoeksseminars met vooraanstaande wetenschappers uit de hele wereld. De afdeling is daarom een ​​zeer levendige en sympathieke omgeving om te studeren voor een doctoraat.

Recente Awardees

Jamie McKeown, Verenigd Koninkrijk

Ik heb tot nu toe enorm genoten van het leven en werken in Hong Kong; de stad is een van de meest levendige en gemakkelijkste plaatsen waar ik ooit heb gewoond. Studeren met PolyU is ook een beloning: eersteklas middelen in combinatie met ondersteunende werkmethoden zijn een goed voorteken voor een comfortabele werkomgeving.

Esterina Nervino, Italië

Ik kwam voor het eerst naar PolyU als een MA-uitwisselingsstudent en ik werd meteen verliefd op deze geweldige stad. Nu ben ik blij dat ik terug ben en deze geweldige kans heb om onderzoek te doen in een zeer internationale en stimulerende omgeving waar ik toegang heb tot alle middelen die ik nodig heb voor mijn project en ik de kans heb om met wereldberoemde wetenschappers te werken in mijn onderzoek Gebied.

Isaac N. Mwinlaaru, Ghana

PolyU is het knooppunt van vele prestigieuze internationale conferenties en andere wetenschappelijke activiteiten. Dit heeft me de gelegenheid geboden om persoonlijk kennis te maken met veel van 's werelds beste geleerden op het gebied van taal- en taalstudies, zowel het vergroten van mijn zelfvertrouwen als een beginnend geleerde en het vergroten van mijn kennis van taalwetenschap.

Didem Aydin, Turkije

Het zijn van een postdoctorale student bij PolyU was een prachtige en intellectueel stimulerende ervaring. Er zijn veel lokale conferenties bijgewoond door experts van over de hele wereld, om nog maar te zwijgen van onze gewaardeerde faculteit in het Department of English. Bovendien is de stad Hong Kong een prachtige plek waar ik meer te weten kan komen over de Kantoneese taal en cultuur, waar ik echt van geniet.

Selectiecriteria

De primaire overweging is academische excellentie, zoals aangegeven door het bezit van een masterdiploma of, in uitzonderlijke gevallen, een bachelordiploma met First Class Honours. Selectiepanels houden ook rekening met de volgende factoren:

 • Onderzoekscapaciteit en potentieel
 • Communicatie en interpersoonlijke vaardigheden
 • Leiderschap vermogen

Aanvraagprocedures

U moet uw eerste aanvraag indienen bij de Research Grants Council (RGC) van Hong Kong via het online systeem van het Fellowship Scheme om een ​​referentienummer te verkrijgen voordat u een volledige aanvraag indient. Als u via de Fellowship-regeling toelating tot de PolyU aanvraagt, wordt u tegelijkertijd in aanmerking genomen voor een reguliere plaats die wordt toegewezen aan de universiteit door de toekenning van een postgraduaatsstudentschap. Dit betekent dat, zelfs als uw aanvraag voor de Fellowship Scheme niet succesvol is, u nog steeds de mogelijkheid heeft om een ​​vaste plek in het Department of English te bemachtigen.

Ga naar de volgende websites voor meer informatie over de Fellowship Scheme:

Research Grants Council

de Hong Kong polytechniek universiteit

Belangrijke data

 • Indiening van de eerste aanvraag bij RGC: van 1 september tot 1 december 2018
 • Indiening van de volledige aanvraag bij PolyU: 1 december 2018
Opleiding te volgen in:
 • Engels
Laatst bijgewerkt op December 11, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
- Maandelijks bedrag van HK $ 20.000 (ongeveer US $ 2.600)
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum