Inter doctoraal programma in de architectuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

PIDA is afgestudeerd aan de hoge academische standaarden, erkend door de National Quality Graduate Programme (PNPC) van de Nationale Raad voor Wetenschap en Technologie (CONACYT) als Consolidated Program. Het bleek in een samenwerkingsverband van universiteiten in de West Central Region, waardoor hun middelen en expertise bundelen van vandaag bieden een programma dat de hoogste kwaliteitseisen voldoet, wat bijdraagt ​​beslissend zijn Basic Academic Core, bestaande uit zevenentwintig professoren - onderzoekers met solide academische opleiding, hoog opleidingsniveau en ervaring op het gebied van onderzoek in de architectuur. Dit doctoraal programma van hoge academische kwaliteit bestaat sinds 2002 en was een pionier in zijn soort in het westen de centrale regio van het land; daarin de Autonome Universiteit van Aguascalientes, Colima Universiteit, de Universiteit van Guanajuato en de Universidad Michoacana de San Nicolás de Hidalgo betrokken.

PIDA werd opgericht in reactie op de dringende behoefte aan mensen hoog opgeleid op het gebied van architectuur, die in staat is de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs op hoog niveau met het oog op de wetenschappelijke kwaliteit van educatieve programma's te verhogen ze bieden in de regio en in het land, alsmede van de productie en verspreiding van kennis te bevorderen.

ALGEMEEN DOEL

De PIDA richt zich in de eerste plaats aan de opleiding hoog gekwalificeerde kennis professioneel wetenschappelijk personeel te produceren en origineel onderzoek en analyse, ontwerp en programmering voorstellen met betrekking tot menselijk ingrijpen op het grondgebied, de stad en de productie, verwerking en gedrag stedelijk monumentenreservaat - architectonische, rekening houdend met nieuwe analytische instrumenten en perspectieven die verbetering van de kwaliteit van leven en milieu-omstandigheden van de regio en het land aan te moedigen.

curriculaire Structuur

PIDA is een op onderzoek gebaseerde, door het genereren en toepassen van kennis en het gaat om full-time inzet programma; les heeft karakter en is gericht op het bevorderen van de academische interactie tussen docent en student. De doctoraatsopleiding duurt zes semesters, waarin de student het thematisch onderzoek seminars en academische activiteiten zoals gepland moet aantonen, de voorbereiding van het document thesis en te verdedigen.

Het PIDA programma is relevant en samenhangend programma structuur; de voorgestelde activiteiten bevorderen van de ontwikkeling van de collegiale acties en brede deelname van docenten bij het maken van academische beslissingen. Er serialisatie en horizontale en verticale geleding van het curriculum structuur en de mogelijkheid van continu bijgewerkt door de thema Seminars Specialty; Bovendien wordt het proces van counseling, monitoring en evaluatie van studenten gedaan in een collegiale manier.

Het programma in totaal 220 credits, 180 zes Onderzoeksseminarie en 40 die overeenstemmen met vier thematische Seminars bijzondere. In de PIDA werken vanuit drie lijnen van de productie en toepassing van kennis (LGAC) zeer specifiek: Architectuur en Architectuur van de Stad en Milieu en Architectuur en Erfgoed.

Architectuur en de stad

Het zich richt op de ontwikkeling van kennis over het fenomeen stedelijke architectuurproductie en reproductie. Het doel is om nieuwe inzichten met betrekking tot architectuur en ruimtelijke ordening processen en het ontwikkelen van nieuwe methoden voor het onderzoek naar de relatie tussen architectuur en grondgebied.

Architectuur en milieu

Het is gericht op de productie van kennis met betrekking tot de milieu-eigenschappen van ruimten en hun interactie met de gebruikers. Met betrekking tot de eigenschappen en kwaliteiten van materialen, systemen en apparaten voor milieu-aanpassing is gericht, tracht methodologieën voor onderzoek en design in de ecologische dimensie als de middelen voor geschikte bouwtechnieken te genereren te ontwikkelen.

Architectuur en Erfgoed

Streeft naar kennis over de theorie en geschiedenis van de architectuur en stedenbouw, evenals nieuwe theoretische en methodologische voorstellen voor het behoud processen object van de architectuur en stedelijke architectonische ensembles te produceren. Daarnaast is het de bedoeling om de toegepaste projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van technologieën voor de instandhouding van het architectonisch erfgoed te ontwikkelen.

PROFIEL VAN INKOMSTEN TE VRAGEN

Streven naar de PIDA betreden, moet twee kwaliteiten bezitten: academische aanleg en attitude eigenschappen. Academische geschiktheid bestaat uit:

 1. Kennis en ervaring in het formuleren van onderzoeksprojecten;
 2. Redeneren, analyse en synthese vermogen, lezen en vertalen van teksten op een niveau dat voldoende compressie van twee vreemde talen zoals Engels, Frans, Italiaans, Portugees.
 3. adequaat beheer van computationele instrumenten en computer technologieën die nodig zijn voor hun onderzoek project;
 4. Voordien voltooide een masteropleiding op het gebied van kennis die doctoraat behandelt;
 5. De mogelijkheid om te problematiseren en de hypothese over de feiten en de verschijnselen van de werkelijkheid stedenbouwkundige regels met betrekking tot het genereren en toepassen van kennis die zich in doctoraatsopleiding.

Van haar kant, de attitude kenmerken vertalen naar:

 1. Het vermogen om leiding te geven en de vorming van onderzoeksgroepen aan te moedigen;
 2. Bereidheid om de hoogte blijven van het onderzoek te ontwikkelen;
 3. Creativiteit van onderzoeksprojecten en het beheer van de middelen daarvan voor te stellen;
 4. Verantwoordelijke houding en moeizaam;
 5. De mogelijkheid om individueel en in teamverband te werken;
 6. wetenschapper, zelfkritisch en reflecterende geest.

De PIDA beschouwt aanvragers die undergraduate en master's degree in de architectuur en / of stedelijke planning afgestudeerde afgestudeerden hebben afgerond kunnen deelnemen aan andere aanverwante gebieden. Aspirant voer de PIDA moeten kennis en vaardigheden, waaronder vaardigheden en ervaring in het formuleren van onderzoeksprojecten op de lijnen van de productie en toepassing van kennis (LGAC) werkt de doctoraatsopleiding te bezitten; Bovendien, vermogen tot redeneren samenvatting, voor de analyse en synthese en schriftelijke en mondelinge expressie in Castiliaansch.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

La Universidad Autónoma de Aguascalientes se ha consolidado como la Máxima Casa de Estudios del estado y se proyecta a nivel nacional e internacional, por su calidad académica, incremento en la oferta ... Lees meer

La Universidad Autónoma de Aguascalientes se ha consolidado como la Máxima Casa de Estudios del estado y se proyecta a nivel nacional e internacional, por su calidad académica, incremento en la oferta educativa, investigación y desarrollo tecnológico, además de una difusión cultural y trabajo de apoyo social que le ha valido su prestigio y reconocimiento, pues cuenta con el cuenta con 92% de sus programas institucionales y el 100% de sus posgrados interinstitucionales dentro del Programa Nacional de Posgrados de Calidad (PNPC) de Consejo Nacional de Ciencia y Tecnología en México, el máximo organismo de ciencia y tecnología en la país; mientras que a nivel internacional seguimos incorporando programas a la evaluación de diversos organismos. Lees Minder