Lees de Officiële Beschrijving

De Inter doctoraat in Kunst en Cultuur (DIAC) is het resultaat van de combinatie van academische inspanningen op openbare universiteiten in het Westen Central Region van ANUIES waarin de deelnemende universiteiten: Autonomous University of Aguascalientes; Guadalajara; Guanajuato en Michoacan van San Nicolas de Hidalgo. Het is gemaakt voor de vorming van getrainde specialisten in analyse, onderzoek en de verspreiding van cultuur en kunst van lokale en regionale gebieden van Mexico naar de juiste en noodzakelijke reflectie over deze kwesties in een mondiale dimensie. Hoewel het als een fundamenteel object van studie Latijns-Amerikaanse cultuur en techniek voorgesteld, zijn zij op geen enkele wijze uitgesloten van de links die dit geografische gebied heeft met andere culturele systemen.

Over de kunst (en de specifieke disciplines, van literatuur tot theater, van de uitvoerende kunsten zoals dans aan de bioscoop, orale tradities en het culturele erfgoed van de avant-garde kunst en design) en cultuur (in de breedste en meest uitgebreide zin, dat wil zeggen, als mens te maken die in de samenleving) is meer dan ooit nodig systematisch onderzoek met het oog op de samenleving kritischer, meer doordachte vormen, met dien verstande dat artistieke en culturele fenomenen, zijn verschillende verschijningsvormen, zijn een relevant en plurisignificativo object dat moet worden bestudeerd vanuit verschillende theoretische perspectieven aan universiteiten in Mexico.

Dit postdoctorale programma biedt de academische gemeenschap en de beoefenaars van kunst en cultuur, een plaats van wetenschappelijke excellentie voor postdoctorale opleiding gericht op onderzoek naar de analyse van culturele en artistieke evenementen te verdiepen in een interdisciplinaire omgeving vergunningen en boost teamwork.

Het programma is gericht op onderzoek en analyse van kunst en cultureel erfgoed (materiële en immateriële), het nemen van de artistieke cultureel erfgoed als een set van het genereren van uitingen van identiteit, ideologische en esthetische processen.

Het DIAC heeft een basis academische kern 20 full-time docenten met 70% van de leden van de Nationale Onderzoekers System (SNI) niveaus I en II, geïntegreerd in vijf lijnen van de productie en toepassing van kennis (LGAC): Studies sociale kunst en cultuur; Analyse van kunstdiscours; beeldende kunst; podiumkunsten en cultureel erfgoed.

Dit interagency doctoraat heeft een maximale looptijd van vier jaar full-time inzet en is gericht op professionals in de kunsten, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen.

Zijn curriculum structuur bestaat uit drie oefenterreinen:

 • Basisoppervlakte bestaande uit een gemeenschappelijke kern materiaal voor theorievorming en methodologie.
 • Gebied van specialisatie in de intensieve modules halfjaarlijkse accreditatie, met optie onderzoek gecentreerd blijft aanpak promotieonderzoek.
 • Specificerende onderzoek seminars voor de realisatie van het proefschrift. Worden uitgevoerd door middel van onafhankelijke leeractiviteiten van promovendi onder leiding van de directeur en thesis adviseurs, met plenaire sessies per einde van het semester om terug te voeden vooruitgang.

Doel van de training

Trein artsen met een gedegen theoretische en methodologische competentie en een multidisciplinair en transdisciplinair perspectief voor het begrijpen en analyseren van de artistieke en culturele fenomenen.

specifieke doelstellingen

 • Ontwikkelen en verspreiden van gespecialiseerde, geactualiseerd en wetenschapper op het gebied van cultuur en kunst als onderzoekers en docenten van uitmuntendheid kennis.
 • Het genereren van gekwalificeerd personeel en ethische met een diepe sociale en kritische zin, met het werk van discipline, te adviseren, directe en evalueren van onderzoeksprojecten en scripties op het gebied van de analyse van kunst en cultuur.
 • Het bevorderen van de ontwikkeling van nieuwe methoden en lijnen van onderzoek dat relevant is en in overeenstemming met de sociale realiteit van het land, op het gebied van analyse, opleiding, specialisatie, upgrading, productie en ontwikkeling van de kunst en cultuur.
 • Genereer gespecialiseerde en wetenschappelijke kwaliteit op het gebied van onderzoek van kunst en cultuur producten.
 • Bijdragen aan de versterking van de gespecialiseerde academische instellingen op het gebied van onderzoek en analyse van kunst en cultuur.

Graduate profiel

kennis

Kennis hebben van vier methoden van kwalitatieve analyse van artistieke werken ontwikkeld in de twintigste eeuw, die elk benadrukt verschillende aspecten: a) de studie van het werk zelf; b) analyseren van de relatie tussen kunst en andere culturele producten; c) het identificeren van de determinanten die optreden in de kunst, de maatschappij die de specifieke historische context van de productie, en d) het identificeren van de verbindingen tussen kunst, ideologieën en kunsttheorieën en cultuur. Die zal de mogelijkheid om onderzoeksvoorstellen stevig verankerd in de theoretische en methodologische uit te voeren bieden.

Het zal in staat zijn om methoden en kennis die ontstaan ​​in andere gebieden, de analyse van kunstvoorwerpen, en de problemen en specifieke aspecten van de kunst toe te passen, dat wil zeggen, kun je spelen in een transdisciplinaire context.

vaardigheden

De mogelijkheid om de bijdragen op het gebied van artistieke analyse om de huidige te beoordelen en nieuwe lijnen van onderzoek die relevant en noodzakelijk zijn te openen, zowel met betrekking tot de objecten van studie, zoals met betrekking tot de technische en analytische methoden toegepast.

Je zult in staat zijn om voorstellen, coördineren en uitvoeren van onderzoeksprojecten uitgevoerd door interdisciplinaire teams, waardoor een grotere en dieper begrip van de verschijnselen en artistieke werken die hun doel van de studie vormen.

Stellen en uit te voeren innovatief onderzoek, met een hoge mate van professionaliteit en wetenschappelijke discipline, waarbij een diep kritische zin en de juiste argumentatie en de verificatie van de resultaten.

Attitudes en Waarden

Beschikken over een duidelijk besef van de rol die kunst speelt in de samenleving, hun specificiteit als een cultureel product, zijn historische functies en het belang en de noodzaak van de ontwikkeling, verspreiding en bewaring.

Toelatingseisen

 • Hij heeft voltooid en verdedigde zijn proefschrift of receptional geschreven werk master in postgraduate kunst, sociale wetenschappen of geesteswetenschappen.
 • Met meer dan 80 (of equivalent) in studies van de laatste graad verkregen gemiddelde.
 • Hebben academische en professionele ervaring op gebieden die verband houden met het programma of zijn afscheidsrede.
 • Demonstreer onderzoekservaring, die moet worden ondersteund door de levering van digitale versie van je scriptie of receptional geschreven werk meester.
 • Beschikbaarheid voor hun studie met een full-time toewijding en inzet voor een brief aan hen uit te voeren en ze afmaken; Daarnaast moet het personeel een IES of soortgelijke institutionele brief waaruit blijkt dat deze zijn.
 • Goedkeuren van het interview, dat door de Commissie van de inkomsten zal worden toegepast.
 • Controleer het beheersen van een andere taal dan Spaans force (Engels TOEFL 450 of het equivalent daarvan in het Frans, Duits, Italiaans of Portugees) taal.
 • EXANI III goedkeuren aanbrengen CENEVAL, met een minimum van 900 punten.
 • Het indienen van een origineel onderzoeksproject voor de ontwikkeling en de voltooiing binnen de maximale termijn van acht semesters (minimaal zes) die de DIAC programma.
 • Charter inzet voor zijn afstudeerscriptie binnen een periode van vier jaar, te rekenen vanaf het moment van inschrijving te presenteren.
Opleiding te volgen in:
Spaans

Zie 7 andere vakken van Universidad Autonoma de Aguascalientes »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Juli 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Juli 2019
Aanmeldingslimiet

Juli 2019