Onderzoeksgraden in de geschiedenis van kunst en / of archeologie

Begin van het programma: alleen in september

Aanwezigheidsmodus: Fulltime of parttime

Waarom beginnen aan een Research Degree?

Hoewel een onderzoeksdiploma zeer lonend moet zijn, is het ook een serieuze en soms intense onderneming. In het huidige systeem heeft een voltijdse doctorandus drie jaar om een ​​volledige versie van zijn of haar proefschrift te voltooien en vervolgens nog een jaar om op te schrijven (bekend als een 3 1 graad). Er zijn altijd solitaire momenten bij het uitvoeren van individueel onderzoek, zelfs als een afdeling een sterke collegiale sfeer heeft, zoals de onze. Onderzoeksgraden worden over het algemeen uitgevoerd door personen die streven naar professionals op het gebied van kunstgeschiedenis en / of archeologie, of het nu gaat om academici die onderzoek doen en lesgeven aan universiteiten of als curatoren of docenten in musea, bibliotheken of archieven, of in een willekeurig aantal van andere verwante gebieden zoals academische publicaties of zelfs de commerciële kunstwereld. Het is over het algemeen een goed idee om enige ervaring met werk buiten de universiteit te hebben voordat u een aanvraag indient voor een doctoraatsprogramma, bijvoorbeeld in een rol in een museum of galerie. Een onderzoeksdiploma starten gaat niet alleen over de kwalificatie, maar ook over het ontwikkelen als persoon en professional om een ​​bijdrage te kunnen leveren aan nationale en internationale discoursen in, en misschien ook ver daarbuiten, de geschiedenis van kunst en archeologie.

Waarom bij SOAS ?

Afgezien van de onderscheidende intellectuele omgeving van SOAS , worden doctorale onderzoekers in het algemeen aangetrokken om te werken met een individuele supervisor die een gerenommeerde expert is op een bepaald gebied of anders bekend staat om een ​​bepaalde kritische benadering. Veel van onze huidige studenten voltooiden MA-graden aan SOAS gedurende welke tijd ze cursussen SOAS en leden van academisch personeel in de afdeling leerden kennen, ervaringen die hen aanmoedigden om een ​​onderzoeksgraad te overwegen. Potentiële aanvragers kunnen de webpagina's van het personeel doorbladeren waar bijgewerkte biografieën en publicaties van individuele personeelsleden te vinden zijn. Sommige supervisors geven er de voorkeur aan dat hun onderzoeksstudenten onder MA-niveau hebben getraind, zelfs als ze een MA in kunstgeschiedenis of archeologie van elders hebben. Onze afdeling levert over het algemeen ongeveer 10-20 aanbiedingen per jaar. Een reden waarom een ​​aanbiedinghouder de Afdeling Geschiedenis van Kunst en Archeologie zou kunnen kiezen, behalve dat hij onder toezicht van een bepaalde wetenschapper bij SOAS , is dat ons programma een van de hoogste voltooiingspercentages heeft bij SOAS en inderdaad in de sector: we behalen elk jaar binnen het kader van 3 jaar ongeveer 0,7 doctoraten per voltijdslid.

Wat hebben onze recent afgestudeerden gedaan?

Onze afgestudeerden hebben verschillende rollen gevolgd, voornamelijk in de academische wereld en de museumwereld. Heel vaak, na het behalen van een doctoraat, is er een overgangsfase waarin een vroege loopbaanonderzoeker zal werken als een postdoctoraal onderzoeker, soms met een fellowship, voordat hij een onderwijspost verkrijgt. Sommige afgestudeerden volgen direct posities in universiteiten over de hele wereld. Veel van onze afgestudeerden zijn uiteindelijk in musea, galerieën en bibliotheken werkzaam geweest, of ze hebben hun graden parttime uitgevoerd terwijl ze in een van deze werkten en bleven daar werken als ze klaar waren. Veranderingen in de manier waarop onderzoek wordt uitgevoerd en verspreid via vormen van publiceren, veroorzaakt door de komst van het digitale tijdperk, zou suggereren dat er in de nabije toekomst veel nieuwe soorten professionele loopbanen zullen worden geopend, die tot nu toe alleen te raden zijn.

Structuur

De jaar-op-jaar vereisten voor full-time MPhil en Ph.D. onderzoek studenten zijn als volgt:

Jaar 1

Tijdens jaar 1 verfijnt de student het onderzoeksvoorstel en besluit hij in overleg met zijn / haar begeleidingscommissie of het onderzoeksproject gericht moet zijn op het doel van een MPhil of een Ph.D. mate. Studenten die willen werken aan de Ph.D. moet slagen voor het proces van het upgraden van de registratie van MPhil naar Ph.D. kandidatuur. Zij moeten voor de termijn van mei het volgende aan het Comité van toezicht verstrekken (de exacte datum wordt elk jaar door het SOAS register bepaald):

 1. Schriftelijk werk voor de HAA Research Skills (15 PAR H061) Term 1 verplichte cursus (5.000 woorden)
 2. Concepthoofdstuk (ken) (15.000 woorden)
 3. Een hoofdstukoverzicht en een tijdplan voor de voltooiing van elk hoofdstuk
 4. Een jaar 2 veldwerk en onderzoeksplan
 5. Een bibliografie van relevante bronnen
 6. Een regionale onderzoeksseminarpresentatie

Jaar 2

De student onderneemt veldwerk of gegevensverzameling. Regelmatige rapporten moeten worden ingediend bij hun supervisor, via e-mail of persoonlijk. Een tweede hoofdstuk zal normaal gesproken worden voltooid.

Jaar 3

Studenten voltooien een volledige versie van hun proefschrift. Ze zijn verplicht om het volgende te ondernemen:

 1. Term 1: vereiste informele presentatie in HAA Research Skills-seminarie over de resultaten van veldwerk en de impact ervan op hun onderzoeksproject
 2. Term 2: Vereiste presentatie in HAA Department 3e jaars Ph.D. studenten veldwerk onderzoeksseminarie in maart
 3. Term 3: Indiening van de conceptthesis tegen 15 september, samen met een ingevuld goedkeuringsformulier. Als de begeleidingscommissie ervan overtuigd is dat de conceptthesis kan worden ontwikkeld tot een proefschrift van een kwaliteit die geschikt is om te worden ingestuurd voor een examen in het daaropvolgende academische jaar, kan de student zich inschrijven voor verlenging van de opschrijf- (vervolg) status in jaar 4 .

Jaar 4

Studenten voltooien en indienen hun proefschrift. Bij de viva (thesis-examen) willen de examinatoren bevestigen dat:

 1. ze hebben zich ervan overtuigd dat de scriptie echt het werk van de kandidaat is
 2. het proefschrift vormt een duidelijke bijdrage aan de kennis van het onderwerp en biedt bewijs van originaliteit door (i) de ontdekking van nieuwe feiten en / of (ii) de uitoefening van onafhankelijke kritische kracht
 3. het proefschrift is bevredigend wat betreft de literaire presentatie
 4. het proefschrift is van een standaard om publicatie geheel of gedeeltelijk te verdienen of in een herziene vorm.
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 19 andere vakken van SOAS University of London »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
4 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
4,271 GBP
Voltijdse UK / EU-kosten: £ 4.271; Voltijdskosten buitenland: £ 16.950 per academisch jaar
Op locaties
Op datum
Einddatum
sep 1, 2022
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
sep 1, 2022
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum