Het doel van deze internationale Ph.D. programma is om een nieuwe generatie van onderzoekers op te leiden die in staat zijn om onafhankelijk onderzoek uit te voeren op het gebied van Advanced Systems Engineering en hen de mogelijkheid bieden om kennis over te dragen en kennis uit te wisselen met nationale en internationale onderzoekscentra en industrieën.

Beschrijving van de cursus

De driejarige Ph.D. programma richt zich op de studie en ontwikkeling van geavanceerde en intelligente systemen door een interdisciplinaire aanpak die reageert op recente technologische ontwikkelingen (bijv. Cyber-Physical-Systems, Industrie 4.0, Internet of Things) door de disciplines industriële mechanische engineering en informatica te integreren. Ze worden ondersteund door specifieke vaardigheden in wiskunde en kunstmatige intelligentie.

De onderzoeksprojecten van Ph.D. studenten hebben betrekking op de volgende onderzoeksgebieden, die op lange termijn door onderzoeksgroepen worden ontwikkeld en de kernthema's van dit programma vormen:

 • Mechanical-and-Manufacturing-Systems Engineering: mechanische en mechatronische systemen, geavanceerde productietechnologieën, ontwerp en optimalisatie van machinebouw, productiesystemen en -beheer, Smart Factory;
 • Automatisering en Electronic Systems Engineering: autonome systemen, Human-in-the-loop systemen, Embedded Systems (ontwerp, testen en betrouwbaarheid), Sensorsystemen, Robotic Systems, Automatische besturing, Computer Vision en Beeldverwerking, Intelligente Sensor / Actor Netwerken ;
 • Systeemmodellering en -evolutie Dynamische systeemmodellering en -simulatie, complexe netwerken voor systeemevolutie, operationeel onderzoek.

Misschien vindt u een lijst met mogelijke onderwerpen voor de Ph.D. proefschrift in de oproep onderaan de pagina.

De belangrijkste kenmerken van de Ph.D. zijn een interdisciplinaire wetenschappelijke benadering en de deelname van internationaal gerenommeerde wetenschappers aan het wetenschappelijk comité.

In een oogopslag

 • Duur van de cursus: 3 jaar
 • Cursussen worden in het Engels gegeven
 • Beschikbare plaatsen: 10 met beurs 2 plaatsen als onderzoeksassistent 3 plaatsen zonder beurs 2 plaatsen zijn voor Industrial Ph.D. studenten (dottorato industriale)
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Collegegeld: € 163,50 per jaar

Structuur van de cursus

De Ph.D. bestrijkt de onderzoeksgebieden van Advanced-Systems Engineering en biedt je een stimulerende, meertalige omgeving met collega-onderzoekers met een breed scala aan culturele en taalkundige achtergronden. Bij acceptatie in het programma, moet je een onderzoeksproject ontwerpen en een studieplan schrijven in samenwerking met je supervisor, inclusief het doel van je project en de stappen die nodig zijn om het te implementeren. Je voert een grondig literatuuronderzoek uit, inclusief een samenvatting en analyse van de state-of-the-art van je onderzoeksonderwerp. Af en toe moet je het studieplan bijwerken met het oog op de voortgang van je werk en de nieuwste ontwikkelingen in je onderzoeksveld.

Uw verblijf van minimaal drie (en maximaal twaalf) maanden in een buitenlands onderzoekscentrum is verplicht. U moet minimaal één artikel publiceren in een internationaal peer-reviewed tijdschrift en uw resultaten presenteren op ten minste één internationale conferentie . Tijdens het driejarige programma moet je ook regelmatig lessen en seminars volgen, speciaal ontworpen voor Ph.D. studenten.

De stadia van de Ph.D.

De Ph.D. onderzoeksactiviteiten zijn georganiseerd in vijf fasen:

 • Fase 1 (eerste 2 maanden): u identificeert uw onderzoeksonderwerp en ontwikkelt een studieplan;
 • Fase 2 (2e -6e maand): na een uitvoerige beoordeling van de literatuur over uw vakgebied, definieert u uw onderzoeksprogramma op basis van de stand van de techniek van uw onderzoeksonderwerp;
 • Fase 3 (6e -12e maand): u begint / gaat door met uw werk volgens de benadering die voor uw project is gedefinieerd;
 • Fase 4 (12-24 maanden): u zet uw onderzoek voort, u plant uw verblijf in het buitenland en er wordt van u verwacht dat u de manuscript (ten) gaat voorbereiden voor publicatie in peer-reviewed tijdschriften;
 • Fase 5 (24e-36e maand): Tijdens de laatste fase voltooi je je onderzoeksproject, de publicatie van je manuscript (en) en je proefschrift.

In het buitenland studeren

Tijdens de drie jaar van de Ph.D. programma, moet je je fulltime inzetten voor je onderzoeksproject. Je verblijf bij een gerenommeerd buitenlands onderzoekscentrum voor minimaal 3 maanden (tot 12) is verplicht. Dit zal een gelegenheid zijn om je studie-ervaring te diversifiëren door onderzoek te doen in een zeer stimulerende en concurrerende context, ideeën uit te wisselen met andere onderzoekers en daardoor te netwerken met internationale collega's.

Toepassing

Om te worden toegelaten tot de Ph.D. programma, moet je 300 ECTS-credits hebben behaald (dat wil zeggen, bent u al afgestudeerd in een bachelor- en een masteropleiding) in verwante gebieden en hebt u mogelijk professionele ervaring opgedaan met betrekking tot de onderzoeksgebieden van de Ph.D. programma. Je moet ook blijk geven van competentie in de Engelse taal en succesvol zijn in de openbare competitie (zie de officiële aankondiging hieronder).

Onder voorbehoud van de erkenning door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs.

 • Publicatie van de nieuwe oproep: 7 mei 2019
 • Toepassing: 7 mei - 8 juli 2019

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 6 andere vakken van Free University of Bozen-Bolzano »

Laatst bijgewerkt op May 19, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
164 EUR
De jaarlijkse studiebeurs bedraagt € 17.000 bruto.
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019