Ph.D. in de architectuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Ph.D. studieprogramma Architectuur aan de Faculteit Architectuur van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava weerspiegelt het huidige onderzoek en de artistieke oriëntatie en stelt u in staat uw individuele profielen te verfijnen, gericht op theoretische en wetenschappelijke verkenning. De studie bevordert uw vermogen om creatief en onafhankelijk te werken aan projecten van theoretische, onderzoek & ontwikkeling (R&D) of artistieke aard, en om uitdagende problemen in uw respectieve studiegebieden te analyseren en op te lossen. Het bereidt je ook voor op het opzetten van je eigen creatieve R & D- of artistieke praktijk.

Het programma Architectuur behandelt het theoretische onderzoek naar architectuur, experimentele ontwerpmethoden, onderzoek naar architectonische typologie, beoordeling van de omgeving, duurzaamheid in architectuur, geschiedschrijving en architectuurkritiek.

De behandelde onderwerpen variëren van Body Conscious Lab, nieuwe technologieën (augmented en virtual reality, generatief ontwerpproces gebaseerd op het gebruik van nieuwe software) tot duurzame architectuur en restauratie van bepaalde monumenten en vele andere hedendaagse en visionaire onderwerpen met betrekking tot architectuur. University Science Park, gevestigd aan de Faculteit Bouwkunde, creëert een platform voor productproductie en is uitgerust met nieuwe technologieën zoals laser, CNC-bewerking, 3D-printers, etc. die kunnen worden gebruikt voor uitgebreid onderzoek. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Het eigen wetenschappelijke tijdschrift ALFA van de faculteit biedt een uitgelezen kans om uw onderzoekswerk samen met andere lokale en internationale onderzoekers te publiceren. Als Ph.D. onderzoeker, u kunt zelfstandig aan uw proefschrift werken, maar u heeft een individuele tutor voor advies en overleg. Idealiter bestaan onderzoeksteams bestaande uit docenten en hun Ph.D. studenten werken aan specifieke projecten, ondersteund door financiering en beurzen waardoor een nog intensievere samenwerking met internationale partnerinstellingen mogelijk wordt. Je hebt ook de mogelijkheid om via een aantal van toepassing zijnde regelingen stage te lopen. Met het Erasmus Plus-programma kun je bijvoorbeeld een stage kiezen, regelen en leiden bij welke instelling of bedrijf dan ook ter wereld. Zo'n stage wordt ook beschouwd als een onderdeel van de studie.

Als afgestudeerde kun je werken op het gebied van onderzoek en onderwijs, overheids- of gemeentelijk advies. Je kunt zelfs een vaste medewerker van de faculteit worden en verder onderzoek doen op het gebied van architectuur. Je kunt je werk voortzetten in samenwerking met internationale partners binnen internationale onderzoeksprojecten en gespecialiseerde lezingen geven. 133890_16825746_997507877060997_80933374670429883_o.jpg

Deadlines voor aanmelding

Mei 2020 (verzoek informatie)

Collegegeld

Studenten die in de Engelse taal studeren

  • Voltijdstudie: 3.500 € per jaar
  • Externe studievorm: € 2.400, - per jaar

Opmerking 1: In het geval van een studieverlenging die de standaard studielengte overschrijdt, moeten buitenlandse studenten die parttime in het Engels studeren een vergoeding betalen, afhankelijk van het feit of de student een burger is van een lidstaat van de Europese Unie of staten die partij zijn bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte en Zwitserland of niet, variërend van 1600 € tot 2400 € / jaar.)
Opmerking 2: Collegegeld geassocieerd met studies aan de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava voor het academiejaar 2016-2017 - Volledige formulering van Rector's richtlijn nr. 3/2019-SR Collegegeld en vergoedingen geassocieerd met studies aan de STU voor het academische jaar 2020 -2021 uitgegeven op 10 september 2019 (hierna de "richtlijn" genoemd)
De vergoedingen kunnen worden gewijzigd. Kijk voor de werkelijke kosten op de STU-website: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

Over de school

Waarom de Faculteit Architectuur van STU in Bratislava?

De Faculteit Bouwkunde is een van de zeven faculteiten van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava (hierna afgekort als STU, van de Slowaakse "Slovenská technická univerzita"). Het is de grootste en oudste architectuurschool in Slowakije; het begin van het architectuuronderwijs gaat terug tot het academiejaar 1946/1947 en wordt geassocieerd met het studiegebied Civiele Techniek.

De Faculteit Bouwkunde is vandaag een creatieve en competitieve instelling met ruimdenkend personeel en maakt succesvol gebruik van de internationale samenwerkingsmogelijkheden in onderzoek en onderwijs. Met name via het Erasmus Plus mobiliteitsprogramma biedt de faculteit uitwisselingsmogelijkheden met meer dan 50 partnerinstellingen in heel Europa. Jaarlijks studeren tientallen studenten van de Faculteit Bouwkunde in het buitenland en komen er internationale studenten studeren aan de Faculteit Bouwkunde. Tegelijkertijd kwamen 29 internationale studenten studeren aan de Faculteit Bouwkunde.

Docenten aan de Faculteit Bouwkunde zijn uitstekende persoonlijkheden die niet alleen docenten en onderzoekers zijn; de meesten van hen zijn actieve praktiserende architecten, stedenbouwkundigen of industriële / product- en grafische / merkontwerpers. De behaalde prijzen en onderscheidingen, evenals erkenning en contacten over de grenzen van Slowakije, zijn het beste bewijs van hun kwaliteiten. 133914_olah.jpg

Naast nationale experts nodigt FA STU ook gastdocenten uit het buitenland uit: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) zijn slechts enkele van de talrijke belangrijke buitenlandse experts en persoonlijkheden van de hedendaagse architectuur die tot nu toe de faculteit hebben bezocht. De internationale betrokkenheid van de faculteit komt tot uiting in lidmaatschap van internationale organisaties en deelname aan multinationale projecten in Slowakije en in het buitenland.

Als een van de kleinste metropolen in Midden- en West-Europa, vertegenwoordigt de bruisende stad Bratislava een inspirerende en tegelijkertijd betaalbare plek voor internationale studenten en reizigers. Dankzij de geografische ligging in Midden-Europa is het de poort naar Europa. U zult genieten van de nabijheid van Wenen, Boedapest en Praag met perfecte verkeersverbindingen. De gedeelde geschiedenis en korte afstanden zijn gemeenschappelijk voor deze hoofdsteden en bieden veel mogelijkheden voor culturele, sociale en reiservaringen. Goede bus- en treinverbindingen vanuit Bratislava en gemakkelijke toegang tot Bratislava en de luchthaven van Wenen bieden goedkope verbindingen naar de belangrijkste Europese bestemmingen.

Wat doen we en hoe?

Als je op zoek bent naar de grootste en oudste architectuurschool in Slowakije, met de Faculteit Bouwkunde als een integraal onderdeel van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava, sta je op het punt om aan te komen.

Je kunt hier architectuur en stedenbouw, industrieel en productontwerp studeren. Het karakter van deze studies heeft de onderliggende onderwijsstrategie van de faculteit bepaald, met name de focus op de ontwikkeling van de creativiteit en het kritisch denken van de studenten en hun vermogen om te reageren op de onvoorspelbare uitdagingen van de toekomst die elke afgestudeerde nog moet tegenkomen. Projectmatig leren onder leiding van experts met zowel academische als professionele achtergrond en projecten die in nauwe samenwerking met de praktijk worden gecoördineerd, bieden een getrouwe simulatie van "echte" ervaringen.

De Faculteit Bouwkunde biedt ook de mogelijkheden van gericht werken in haar gespecialiseerde Onderwijs- en Onderzoekscentrum in het hart van de UNESCO-Cultureel Erfgoedstad Banská Štiavnica. In het authentieke historische huis (daadwerkelijk gerestaureerd door de studenten) biedt de faculteit plaats aan maximaal 30 studenten en 10 medewerkers tijdens workshops of gespecialiseerde cursussen gedurende het hele jaar. 133910_21.jpg

Wanneer ze dichter bij de praktijk komen, worden de studenten aangemoedigd om deel te nemen aan een breed scala aan lokale en internationale wedstrijden. De kwaliteit van de school wordt vooral bevestigd door de prestaties van de leerlingen. Faculteit Bouwkunde kan trots opscheppen over de successen van de studenten in verschillende lokale en internationale architectuur-stedenbouwkundige en ontwerpwedstrijden (bijv. Inspireli Awards, Xella, Isover, Nationale prijs voor het ontwerp, ABF Slowakije voor het beste bachelorwerk, prof. Lacko-prijs voor het beste diplomawerk) en vele anderen.

Met een dergelijke mindset streven we naar een complexe voorbereiding van onze studenten op het gebied van zowel hard skills als soft skills in het kader van aankomende Industry 4.0.

Een goede opleiding is echter niet voldoende. We streven er in de eerste plaats naar om een community te creëren. Faculteit Architectuur biedt een rijk sociaal, onderzoeks-, academisch en sportleven. We hebben een lange traditie in het organiseren van ons grootste openbare evenement - Night of Architecture and Design. Veel van de evenementen worden door studenten voorbereid voor studenten - bijvoorbeeld Manifest (onze eerstejaars worden hartelijk welkom geheten door hun nieuwe collega's). Gevolgd door open dagen, tentoonstellingen van studenten en professionals die hun werk, tafeltennisweekend, enz. Presenteren en eindigen met veel lokale architectuur, design, kunstfestivals en markten (zoals Urban Market), geniet Faculteit Bouwkunde van hun aanwezigheid vanwege de strategische ligging dicht bij het stadscentrum van Bratislava. 133888_19144165_1079579065520544_8162618331696172792_o.jpg

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Lees meer

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Lees Minder