Welkom bij de afdeling Fysica van het Boston College

Welkom bij de afdeling Fysica van het Boston College . De focus van onze afdeling ligt op grensverleggend onderzoek geconcentreerd in experimentele en theoretische fysica van de gecondenseerde materie. In een relatief korte tijd zijn we uitgegroeid tot een van de toonaangevende afdelingen voor gecondenseerde materie in het land. Enkele specifieke aandachtsgebieden zijn supergeleiding, fotovoltaïsche energie, metamaterialen, thermo-elektrische structuren, nanostructuren en nanomaterialen voor biosensing, plasmonics, plasma's, topologische isolatoren, nieuwe elektronische materialen en andere sterk gecorreleerde elektronensystemen.

Afgestudeerde studenten delen in dit onderzoek en behalen de technische en intellectuele training die nodig is voor toekomstig succes in de carrièrepaden van hun keuze. De afdeling omvat 17 faculteiten, talrijke post-docs en ongeveer 50 afgestudeerde studenten, die allemaal worden ondersteund door onderwijsassistentschappen of onderzoeksassistentschappen.

Aanzienlijke onderzoeksfaciliteiten zijn beschikbaar voor onze afgestudeerde studenten. Het Department of Physics is voortdurend bezig met het verbeteren en aanvullen van deze faciliteiten en heeft sterke banden ontwikkeld met vele externe faciliteiten, waaronder Los Alamos National Laboratory, Argonne National Laboratory, het Institute for Complex Adaptive Matter (ICAM), Brookhaven National Laboratory, het Naval Research Laboratory en het National High Magnetic Field Laboratory.

Naast cursussen en onderzoeksdeelname worden afgestudeerde studenten lid van de wereldwijde onderzoeksgemeenschap. Elke week zijn er colloquia en seminars gepresenteerd door vooraanstaande natuurkundigen uit het hele land en de wereld. De afdeling is een hechte gemeenschap van wetenschappers en maakt deel uit van de bloeiende intellectuele en wetenschappelijke gemeenschap in Boston, waardoor samenwerking tussen lokale universiteiten mogelijk wordt.

Na jaren van studie en onderzoek sturen we onze jonge natuurkundigen de wereld in naar succesvolle carrières op veel gebieden, waaronder academische, industriële en overheidsfuncties. Als deze community aantrekkelijk voor je is, nodigen we je uit om meer te leren over onze dynamische wetenschappelijke omgeving door bc.edu/physics te bezoeken.

Slagings programma

Elk jaar verwelkomt het Department of Physics van het Boston College ongeveer tien nieuwe studenten in zijn afstudeerprogramma. Ze volgen Ph.D. en Masters degrees in verschillende theoretische en experimentele onderzoeksprogramma's, waaronder:

 • Fotonica en Plasmonics
 • Sterk gecorreleerde materialen en onconventionele supergeleiding
 • Hernieuwbare energiematerialen (thermo-elektrische energie, fotovoltaïsche energie, waterstofbrandstofcellen)
 • Topologische materialen
 • Biologische fysica, neurowetenschap
 • 2D-atoomkristallen en dunne films
 • Quantum informatiewetenschap

VC-afgestudeerden hebben een succesvolle loopbaan doorlopen in een breed scala van vakgebieden binnen en buiten de natuurkunde, waaronder onder andere energiesecretaresse Ernest Moniz. Zoek een gedeeltelijke lijst met onze recente alumni. Studenten zijn voorbereid op een breed scala aan loopbanen, waaronder academisch onderzoek, onderwijs en industrie. De unieke omgeving van de afdeling BC Physics is gericht op een zeer collaboratieve aanpak, waarbij studenten een vitaal onderdeel vormen van de gemeenschap. In aanvulling op het werken met de faculteit natuurkunde van de BC, hebben studenten toegang tot geavanceerde faciliteiten en werken ze vaak in geïntegreerde wetenschappelijke teams met faculteiten uit de chemie, biologie, neurowetenschappen of naburige instellingen.

Alle studenten met een goede reputatie worden financieel volledig ondersteund, met de mogelijkheid om al in de zomer voorafgaand aan hun eerste jaar onderzoek te starten. Studenten met een goede reputatie krijgen volledige financiële steun in de vorm van onderwijsassistentschappen en onderzoeksassistentschappen, ziektekostenverzekering en remissie van collegegeld, die de volledige kosten van het collegegeld dekt.

Leerresultaten

Bij het afronden van graduate studies, had de student het volgende moeten ontwikkelen:

 • uitgebreide kennis van de fundamentele velden van de natuurkunde
 • gedetailleerde kennis van de specifieke vakgebieden van de natuurkunde
 • vermogen om onderzoek te doen op een specifiek gebied van de natuurkunde
 • vermogen om effectief te communiceren over onderzoek en algemene onderwerpen in de natuurkunde
 • vermogen om te onderwijzen en om concepten in de natuurkunde uit te leggen aan studenten en anderen
 • bereid om een carrière in natuurkundig onderzoek, onderwijs of aanverwante beroepen te beginnen

De afdeling beoordeelt de leerresultaten van onze studenten en past het programma indien nodig jaarlijks aan om studenten te helpen deze doelen beter te bereiken.

Ph.D. Programma

Studenten in de doctoraatsopleiding kunnen een master's degree en Ph.D. in verschillende theoretische en experimentele onderzoeksprogramma's, waaronder:

 • Fotonica en Plasmonics
 • Sterk gecorreleerde materialen en onconventionele supergeleiding
 • Hernieuwbare energiematerialen (thermo-elektrische energie, fotovoltaïsche energie, waterstofbrandstofcellen)
 • Topologische materialen
 • Biologische fysica, neurowetenschap
 • 2D-atoomkristallen en dunne films

Afgestudeerden van het programma zijn gegaan naar succesvolle loopbanen in een breed scala van gebieden binnen en buiten de natuurkunde, waaronder, onder andere, voormalig Amerikaanse minister van Energie Ernest Moniz. Studenten zijn voorbereid op een breed scala aan loopbanen op verschillende gebieden, waaronder academisch onderzoek, onderwijs en industrie. De afdeling is gericht op een zeer collaboratieve aanpak, waarbij studenten een vitaal onderdeel vormen van de gemeenschap. Naast het werken met de faculteit Natuurkunde van de BC hebben studenten toegang tot geavanceerde faciliteiten en werken ze vaak in geïntegreerde wetenschappelijke teams met faculteiten uit de chemie, biologie, neurologie of aangrenzende instellingen.

Financiele assistentie

Afdelingsfinanciering

Promovendi worden over het algemeen toegelaten met financiële hulp in de vorm van onderzoeksassistentschappen. Deze prijzen omvatten een competitief stipendium en een volledige collegegeldbeurs voor alle cursussen met betrekking tot het programma. Promovendi dienen over het algemeen als het onderwijzen van fellows na het eerste jaar. Financiering kan maximaal vijf jaar worden verlengd afhankelijk van een bevredigende voortgang naar de voltooiing van de opleiding.

Ph.D. Van kandidaten wordt verwacht dat ze het diploma voltijds volgen en dat ze een bevredigende voortgang boeken in de richting van de voltooiing van diplomavereisten.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 5 andere vakken van Boston College »

Laatst bijgewerkt op February 6, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
Prijs
- Volledig gefinancierd door studievergoeding en stipendia