Doctoraatsstudie

Afgestudeerden van een overeenkomstige masteropleiding hebben de mogelijkheid om hun kennis in doctoraatsstudies aan de faculteit Elektrotechniek aan de Universiteit van West-Bohemen in Pilsen uit te breiden. Deze graad is de derde, hoogste graad van universitaire studies, het is voltijds of gecombineerd (extern) en de standaardduur is 4 jaar (maximale studieduur is 6 jaar).

De studie valt onder de studie- en examenregeling van de Universiteit van West-Bohemen in Pilsen. Elke student heeft een individueel studieplan en wordt geleid door een begeleider bij wie de student het onderwerp van de doctoraatsstudie heeft toegepast. Studenten in de full-time vorm van studie krijgen een beurs.

Het staatsexamen wordt behaald tijdens de studie uiterlijk twee jaar na de start van het programma. De studie eindigt met de verdediging van het proefschrift. De afgestudeerden van de studie krijgen de academische titel "Doctor" (afgekort als "Ph.D." achter de naam). Alle doctoraatscursussen kunnen ook in het Engels worden gestudeerd aan de FEL in Pilsen.122035_pexels-photo-373543.jpeg

We bieden de volgende branches aan in het studieprogramma "Elektrotechniek en informatica" (EaI):

 • Electrical Power Engineering (DEEN) - voltijds
 • Electrical Power Engineering (DEEN) - gecombineerd
 • Elektronica (DELN) - voltijds
 • Elektronica (DELN) - gecombineerd
 • Elektrotechniek (DELT) - voltijds
 • Elektrotechniek (DELT) - gecombineerd

5 redenen waarom ik doctoraatsstudies aan FEE in Pilsen zou moeten bestuderen:

 1. Mogelijkheid om lid te worden van het FEE / RICE-team en om een baan te krijgen tijdens de studies in unieke internationaal erkende FEE / RICE-teams.
 2. Gelegenheid om te leren van supervisors die wereldberoemde experts zijn. Door met hen samen te werken, krijgt u een functie-referentie die anders voor u niet toegankelijk zou zijn.
 3. Samenwerking op wereldklasse R
 4. Mogelijkheid om de wereld rond te reizen. Je krijgt interessante contacten en ontmoet belangrijke persoonlijkheden op internationale conferenties en stages.
 5. Beurs van maximaal 15.000 CZK per maand, die kan worden verhoogd door prestatiebonussen in de vorm van buitengewone beurzen en mogelijk bonussen van projecten waaraan u zult werken.

Wat is de standaard studieduur?

4 jaar voltijds of gecombineerd.

Heb ik recht op de slaapzaal?

Ja, studenten van de doctoraatsstudie hebben de mogelijkheid om te worden ondergebracht in de slaapzaal. Bovendien kom je in aanmerking voor dezelfde studentenvoordelen als bachelor- of masterstudenten.

Wat zijn de verantwoordelijkheden tijdens het onderzoek?

De taken worden altijd voor elke Ph.D. leerling. Tijdens je studie werk je aan een geselecteerde onderzoeksopdracht en neem je deel aan een aantal wetenschappelijke projecten. Normaal gesproken slaagt u voor vijf professionele examens als aanvulling op uw professionele vaardigheden om uw specialistische onderwerp met succes aan te kunnen. Je wordt betrokken bij het werken met studenten, je publiceert de resultaten van je wetenschappelijke werk. Je reist en volgt een professionele stage op een prestigieuze buitenlandse werkplek.

Kan ik de vorm van de studie, mijn proefschriftonderwerp en mijn promotor tijdens studies wijzigen?

Ja, de student kan overschakelen van de voltijdse cursus naar de gecombineerde en vice versa. Hij / zij kan ook het onderwerp van het proefschrift en de promotor wijzigen, maar alle wijzigingen moeten worden goedgekeurd en besproken door de FEE Doctoral Study Board of de FEE Scientific Board.

Applicatie procedure

1) het invullen van het onderzoeksaanvraagformulier

Het aanvraagformulier is ingevuld op papier. De voorbeeldsjabloon is te vinden in de onderstaande documenten. De kandidaat vraagt een specifiek onderwerp aan bij de supervisor.

2) betaling van de administratiekosten

De administratiekosten bedragen 500 CZK.

Betaling kan geschieden

 • via bank overdracht
 • in contanten aan onze bankrekening
 • contant aan de kassa van de Universiteit van West-Bohemen in Pilsen (Univerzitní 8, Plzeň, openingstijden maandag - vrijdag 8 - 11 en 12 - 14u)

3) indiening van de aanvraag

Het aanvraagformulier en de bijlagen moeten (persoonlijk, per post) worden ingediend bij de studieafdeling.

 • De indiening van de aanvraag (inclusief postbezorging) moet binnen de deadline voor ontvangst van de aanvragen worden gedaan.
 • De term wordt vermeld in de sectie "Toelatingen".
Opleiding te volgen in:
 • Engels
 • Tsjechisch
Laatst bijgewerkt op Oktober 5, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2020
Duration
4 jaar
Voltijd
Deadline
okt 29, 2019
Calls are open three times a year (October, February, June). Standard recommended date is end of September.
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2020
Einddatum
aug 2024
Aanmeldingslimiet
okt 29, 2019
Calls are open three times a year (October, February, June). Standard recommended date is end of September.

sep 2020

Location
Aanmeldingslimiet
okt 29, 2019
Calls are open three times a year (October, February, June). Standard recommended date is end of September.
Einddatum
aug 2024

RICE R&D center laboratories

Faculty of Electrical Engineering

Pilsen, Czech Republic