PhD Early Stage Onderzoekers voor 'Vertraagde Transformational Fatigue in Centraal- en Oost-Europa: Reageren op de opkomst van Illiberalisme / Populisme' (FATIGUE)

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

PhD Early Stage Onderzoekers voor 'Vertraagde Transformational Fatigue in Centraal- en Oost-Europa: Reageren op de opkomst van Illiberalisme / Populisme' (FATIGUE)

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations

OPEN POSITIES

We zijn op zoek naar onderzoekers in de vroege fase van dit project!

De Corvinus Universiteit van Boedapest, het instituut voor wereldeconomie, probeert drie hoogstaande Early Stage Researchers (ESR) aan te stellen om deel te nemen aan het Marie SkłodowskaCurie Innovative Training Network over 'Vertraagde transformationele vermoeidheid in Midden- en Oost-Europa: reageren op de opkomst van het illegaliteitsstelsel' / Populisme '(FATIGUE).

Deadline aanmelding: 28 februari 2018

Functie: vroege fase onderzoeker

Locatie: Corvinus University of Budapest (jaar 1 en 3) en University College London of University of Tartu (jaar 2)

Werktijd: Full Time (40 uur per week)

Looptijd: Vastetermijn (1 augustus 2018 - 31 juli 2021)

Salaris: Jaarlijks bruto salaris € 23.797 (meer informatie in functieomschrijving)

FUNCTIEBESCHRIJVING en TOEPASSINGSGIDS:

Vacature 1: ESR8_1211

Vacature 2: ESR9_1211

Vacature 3: ESR14_1211

WAT IS H2020 FATIGUE?

FATIGUE is het project van vijf universiteiten, gericht op het verklaren en interpreteren van de overgangsmoeheid van postcommunistische samenlevingen.

Na de ineenstorting van het staatssocialisme, begonnen de liberalisering van het openbare leven, de democratisering van de politiek, de afschaffing van door de staat gerunde economieën en de introductie van markten in de staten van het voormalige Sovjetblok. Deze noodzakelijke, maar sociaal kostbare transformaties verliepen nooit soepel en in dezelfde richting in alle postcommunistische staten, maar tegen het midden van de jaren 2000 leken de meest succesvolle landen, geclusterd in Centraal-Europa en de Oostzee, erin geslaagd om de liberale democratie te consolideren. Toen brak er iets. Het politieke traject verliep in nieuwe richtingen toen populistische partijen meer steun kregen. Alle populisten nemen deel aan het delegitimeren van het democratische systeem in naam van het onbeperkte mainitarianism. Nu hebben we twee gevallen (Hongarije en Polen) waar rechtse populisten aan de macht zijn en de instellingen van checks and balances ontmantelen, en gevallen waarin de dominantie van technocratische of linkse populisten (Tsjechië, Slowakije) democratische erosie lijkt te riskeren. FATIGUE heeft tot doel deze verwarrende omslag te verklaren en te interpreteren, na te denken over de vertraagde opkomst, de gevolgen ervan te diagnosticeren en haalbare beleidsoplossingen voor te stellen. 15 ESR's worden aan zes partneruniversiteiten benoemd.

FATIGUE is ontworpen om deze vertraagde swing in de richting van het rechtse populisme te interpreteren en te verklaren, door vier onderling verbonden verschijnselen te bestuderen:

  • Sociale, economische en culturele "kosten" van postcommunistische transformaties, waaronder een laag niveau van vertrouwen in de elites en democratische instellingen en nog steeds zwakke juridische culturen
  • De verhoogde vatbaarheid van bepaalde segmenten van MOE-populaties voor vertogen die transformerende mislukkingen benadrukken in plaats van successen.
  • Het versterken van politieke krachten en ondernemers die zich bezighouden met oneerlijke discoursen en het vormen van populistische organisaties en bewegingen.
  • De samenstelling, strategieën en relatieve sterkte / zwakte van partijen en actoren die liberale en 'kosmopolitische' politieke platforms en culturele programma's ondersteunen.

Alle onderzoekers in de beginfase nemen deel aan een PhD-programma bij een van de zes deelnemende universiteiten. Ze komen samen als een cohort voor een reeks trainingsworkshops over onderzoeksontwerp, methodologie, onderzoek-tot-beleid / stakeholderbetrokkenheid en publicaties. In het tweede jaar van het programma zullen alle ESR's maximaal tien maanden aan een andere partneruniversiteit doorbrengen en een detachering bij een niet-academische partner verrichten. Het consortium bestaat uit zes academische partners en 12 niet-academische organisaties, waarvan de breedte en het kaliber dit programma opvallen in zijn vakgebied. Prof Jan Kubik en Dr Richard Mole van UCL SSEES leiden de groep met:

  • De universiteit van Belgrado, Servië
  • Charles University, Praag, Tsjechië
  • Corvinus Universiteit van Boedapest, Hongarije
  • Jagiellonian University, Krakau, Polen
  • Universiteit van Tartu, Estland

WAT IS H2020 FATIGUE?

FATIGUE is het project van vijf universiteiten, gericht op het verklaren en interpreteren van de overgangsmoeheid van postcommunistische samenlevingen.

Meer informatie over het project is hier te vinden: http://worldeconomy.hu/our_projects/fatigue/

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op January 17, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
Contact school
Information
Deadline
Contact school
Locations
Hongarije - Boedapest
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Contact school
Einddatum Juli 31, 2021
Dates
Aug. 2019
Hongarije - Boedapest
Aanmeldingslimiet Contact school
Einddatum Juli 31, 2021