PhD Filosofie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving:

Doctorale studie van de filosofie (P6101) is een full-time of een afstand opleiding voor drie jaar. In bijzondere gevallen is het mogelijk om te vragen voor een verkorting, onderbreking of verlenging. Studieprogramma is modulair met een credit-systeem. Aan het begin van de student samen met de begeleider zorgt voor een individueel studieplan dat moet overeenkomen met de cursussen die deelnamen aan STAG. De belangrijkste taken zijn leer van electieve lezingen en seminars, publicaties, deelname aan conferenties en in een internationale opleiding ervaring, het bestuderen van een vreemde taal, het bijwonen van methodische cursussen en de ontwikkeling van de zogenaamde 'soft skills'. Met het oog op de studie succesvol af te ronden de student is verplicht om ten minste 180 studiepunten krijgen, passeren de staat doctoraal examen en een proefschrift met succes te verdedigen.

Toelating tot de doctoraatsopleiding

Om te worden toegelaten tot de doctoraatsopleiding een student heeft met succes verdedigen van de masterscriptie, passeren de finale staatsexamen of master-examen op het gebied van filosofie en met succes afleggen van het intakegesprek. Aan het interview, alle aanvragers moet de commissie met een voorstel voor hun beoogde proefschrift, een suggestie van de meest geschikte methoden en een tijdsplanning van de uitvoering ervan, alsmede een overzicht van de belangrijkste literatuur. Voorafgaand aan het interview de kandidaten zijn verplicht om een ​​voorlopige goedkeuring van hun leidinggevende met wie zij het eens over het proefschrift onderwerp en de wijze van uitvoering ervan te verkrijgen. Als de kandidaten nog niet hebben doorgegeven mondeling examen van de Meester van Filosofie, zij kunnen worden voorwaardelijk in het geval van een succesvol gesprek geaccepteerd. Ze zijn echter verplicht om het examen later pas, uiterlijk in september van hetzelfde jaar.

Graduate's profiel en inzetbaarheid:

De afgestudeerden van deze opleiding moet voldoen aan de eisen voor een onafhankelijk wetenschappelijk werk, dienen zij een kritisch overzicht van het veld en aanverwante disciplines en solide algemene kennis hebben. Ze moeten de gewoonten van het onderzoek ethiek verworven hebben en ze moeten in staat zijn om zelfstandig en op overtuigende wijze hun kennis om hun jongere collega's door middel van lezingen en workshops. Zij moeten samenwerken met anderen binnen een onderzoeksteam, of ze moeten beheren.

Professioneel, moeten zij een gedegen overzicht van de geschiedenis van de filosofie en de mogelijkheid om zijn takken kritisch te beoordelen. Verder moeten zij de literatuur betrouwbaar en nauwkeurig interpreteren. Ze moeten hun eigen professionele specialisatie, wat bijdraagt ​​aan de verdere ontwikkeling van bijzondere en actuele thema's hebben, verdedigen deze specialisatie met relevante argumenten en presenteren in het openbaar op conferenties of in publicaties.

App. -test eisen:

Afgezien van het staatsexamen studenten zijn verplicht om twee extra examens. Een examen moet worden genomen van een vreemde taal (afhankelijk van de eisen van de bepaalde afdeling: Engels en Duits zijn opgesteld door het departement Toegepaste Taalkunde, andere talen door de bevoegde diensten). De tweede examen kunnen zowel van een andere vreemde taal of van een geesteswetenschappelijke discipline onderwezen op onze Filosofische faculteit, mede afhankelijk van de reglementen van de afzonderlijke afdelingen. In geval van twijfel is het altijd raadzaam om uw leidinggevende te raadplegen. De Staat promotiecommissie in de Wijsbegeerte bestaat uit het mondelinge gedeelte en het proefschrift verdediging. Het mondeling examen in de filosofie vindt meestal plaats op dezelfde dag als het proefschrift verdediging. De aanvragers wordt gevraagd om drie scriptie-achtige essays van niet meer dan vijf pagina's voor te bereiden over een onderwerp van hun interesse of een onderwerp dat zij van mening zijn belangrijk voor hun professionele specialisatie. Deze onderwerpen moeten worden geraadpleegd met de begeleider voorafgaande het examen. De aanvragers zullen een mondelinge presentatie van deze drie stellingen voor te bereiden; een soort van een "defensie". Op het mondeling examen het faculteitsbestuur zal kiezen welke van de voorgestelde thema's moet worden besproken. Het examen heeft de vorm van een debat over het gekozen onderwerp. De kandidaten eerst hun standpunt presenteren in tien minuten en dan zijn ze antwoord geven op de vragen van de bestuursleden. De leden van de raad van bestuur te bereiken het uiteindelijke resultaat door middel van een geheime stemming. Het proefschrift verdediging vindt plaats in de voorkant van de benoemde commissie met de deelname van de tegenstanders. Verzoeksters eerste kort voor te stellen de doelstellingen en de inhoud van hun proefschrift. Daarna het proefschrift beoordelingen worden gelezen en de aanvragers te reageren op hen en vervolgens de relevante vragen van de tegenstanders en commissieleden te beantwoorden. Na dat het debat verandert in een discussie die een aantal bredere contexten die het proefschrift raakt kunt overwegen. De aanbevolen omvang van het proefschrift gaat over 120 standaard pagina's.

Collegegeld:

De betaling voor buitenlandse promovendi is 2000 euro per academiejaar.

Laatst bijgewerkt op jan 2017

Over de school

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student!

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student! Lees Minder