PhD in Business

Normale duur: 3 of 4 jaar (voltijd)

Plaats: Hong Kong

Faculteit van het bedrijfsleven

Afdeling Accountancy
Volgens actueel gebied staat de Accountancy-afdeling van Lingnan in de afgelopen zes jaar op de 21ste plaats wereldwijd in belastingonderzoek volgens een uitgebreid onderzoek 'Accounting Rankings for Universities 2014' van Brigham Young University (www.byuaccounting.net) en is het de leider in belastingonderzoek in Hong Kong. De afdeling heeft belastingonderzoek gepubliceerd in wetenschappelijke toptijdschriften, waaronder The Accounting Review; Journal of Accounting and Economics; en Journal of the American Taxation Association. Het departement scoort ook hoog in het auditonderzoek volgens dezelfde studie en heeft auditing-onderzoek gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften zoals Journal of Accounting and Economics; Hedendaags boekhoudkundig onderzoek; Beoordeling van boekhoudkundige studies; Accounting, Organisatie en Samenleving; Auditing: een tijdschrift voor praktijk en theorie; en Journal of International Accounting Research. De boekhoudfaculteit heeft ook een belang bij openbaarmaking van informatie, toeleveringsketen-informatieoverdracht en zakelijke connectiviteit, corporate governance en ethisch onderzoek. Ons onderzoek draagt ​​bij aan de boekhoudkundige theorie en praktijk die belangrijke inzichten biedt voor het accountantsberoep in het vasteland en Hong Kong.

Afdeling computerwetenschap en beslissingswetenschappen
De afdeling Computing en Decision Sciences is een van de vijf afdelingen van de faculteit Business, gespecialiseerd in onderwijs en onderzoek op het gebied van Data Science (DS), Information Systems Management (ISM) en Operations Management (OM). Het heeft een kleine groep faculteitsleden die tot de meest actieve onderzoekers in Hong Kong behoren in hun gespecialiseerde onderzoeksgebieden (http://cptra.ln.edu.hk/), en die goed worden erkend door leeftijdsgenoten met concurrerende onderzoeksubsidies en publicaties in tijdschriften van hoge kwaliteit (bijv. Management Science, Operations Research, Productie en Operations Management, Journal of Management Information Systems, European Journal of Operational Research, IEEE-transacties op patroonanalyse en machine-intelligentie, IEEE-transacties op evolutionaire berekeningen, mededelingen van de ACM , Decision Support Systems en Information and Management).

De afdeling biedt MPhil- en PhD-opleidingen aan in Business met een speciale focus op DS, ISM en OM. We verwelkomen gemotiveerde kandidaten en zetten ons volledig in voor het bieden van de best mogelijke leer- en onderzoeksomgeving voor onze MPhil- en PhD-studenten. Gekwalificeerde aanvragers worden ook aangemoedigd om het Hong Kong PhD Fellowship Scheme (HKPFS) te overwegen, een zeer competitief en prestigieus programma opgezet door de Research Grants Council (RGC) van Hong Kong.

Afdeling Financiën en verzekeringen
Het ministerie van Financiën en Verzekeringen heeft zeven faculteitsleden die actief zijn in onderzoek. Onze onderzoeksinteresses zijn breed en maken gebruik van theoretische, empirische en toegepaste benaderingen. De faculteit heeft onlangs studies voltooid over kredietratings, volatiliteit van effecten en derivaten, beslissingen over bankleningen, bedrijfsfinanciering en theoretische modellen voor verzekeringen en risicobeheer. De bevindingen van deze studies zijn gepubliceerd in prestigieuze internationale tijdschriften.

De onderzoeksstudenten werken nauw samen met hun supervisors. In aanvulling op hun scripties, hebben de studenten de mogelijkheid om met faculteitsleden samen te werken aan andere onderzoeksprojecten. Studenten doen relevante cursussen bij Lingnan en bij andere lokale universiteiten. Een kenmerk van onze aanpak is dat studenten vanaf hun eerste semester met onderzoeksprojecten beginnen.

Afdeling Management
De afdeling Management van Lingnan heeft onderzoeksterke punten ontwikkeld op belangrijke gebieden zoals conflictbeheersing, organisatiestudies, bedrijfsethiek, intercultureel management en bedrijfsstudies in China en onderzoekt ook nieuwe onderzoeksvraagstukken. Ons onderzoek ondersteunt de liberale Lingnan University voor het ontwikkelen en toepassen van kennis voor de openbare dienstverlening. We zoeken gemotiveerde, capabele studenten die zich inzetten voor de ontwikkeling van hun onderzoeksvaardigheden via onze postdoctorale programma's.

Afdeling Marketing en International Business
Door de jaren heen zijn de afgestudeerden van ons programma betaald door organisaties in Hong Kong, het vasteland en het buitenland. Sommigen blijven geavanceerde studies volgen aan andere prestigieuze universiteiten, waaronder Georgia State University, McGill University, Rutgers University, York University, University of Connecticut, University of Illinois in Urbana-Champaign en University of Alberta. Onze afgestudeerden hebben hun onderzoeksresultaten gepresenteerd op internationale academische conferenties, zoals de Academy of International Business Conference en Marketing Science Conference. Sommigen van hen hebben op internationale conferenties prijzen gewonnen als 'Beste afgestudeerde studentenkrant' of 'Beste congresdocument'.

Toepassingsmethoden

Kandidaten kunnen op twee manieren toelating tot het PhD-programma aanvragen:

1. Meld je aan voor PhD-programma's via de Hong Kong PhD Fellowship Scheme (HKPFS)

Uitstekende en briljante aanvragers kunnen via 2 december 2019 (Hong Kong Time 12:00 uur) toelating vragen via de HKPFS. Fellowship awardees krijgen een Fellowship met een maandelijkse toelage van HK $ 25.800 * en zien af van het volledige collegegeld voor zijn / haar eerste studiejaar. Studenten die de beurs aanvragen en niet krijgen, kunnen nog steeds in aanmerking komen voor de reguliere promotieplaatsen in Lingnan.

(US $ 1 = HK $ 7.8).

(* tarief voor 2019-2020, onderworpen aan jaarlijkse evaluatie)

Om een toelating aan te vragen, dient u een eerste aanvraag in bij het toelatingssysteem van de RGC op www.rgc.edu.hk/hkphd in de periode van 1 september tot 2 december 2019 (Hong Kong Time 12:00 uur 's middags) . Elke aanvrager krijgt een referentienummer toegewezen. De aanvrager moet vervolgens een volledige aanvraag rechtstreeks bij het elektronische systeem van Lingnan op www.ln.edu.hk/admissions/applyonline indienen op of vóór 2 december 2019 (Hong Kong Time 11:59 pm) . Late aanvragen worden NIET in behandeling genomen.

2. Meld direct aan voor PhD-programma's

Aanvragers kunnen ook toelating tot de promotieprogramma's vragen door rechtstreeks aan de universiteit te solliciteren. Voltijdstudenten krijgen normaal gesproken Postgraduate Studentships. Het postgraduaatsstudentschap voor een promovendus is HK $ 17,390 / maand *.
* Te verhogen tot HK $ 17.730 / maand na bevestiging van de kandidatuur. (tarief voor 2019-2020, onderworpen aan jaarlijkse evaluatie)

De universiteit nodigt aanvragen uit van 1 november 2019 tot 24 januari 2020 . Aanvragers kunnen online solliciteren via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. Ga voor meer informatie naar www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Algemene toelatingsvoorwaarden

 1. Een kandidaat voor toelating tot de kandidatuur voor de graad van doctoraat moet normaal gesproken:
  een. houder zijn van een masterdiploma uitgereikt door een instelling voor hoger onderwijs die voor dit doel door de universiteit is erkend; of
  b. een relevant bachelordiploma hebben met eerste of tweede klasse honours of op een gelijkwaardige norm, en zich hebben ingeschreven in een studieprogramma voor een masteropleiding aan een erkende instelling voor hoger onderwijs gedurende ten minste één jaar en bewijs hebben van onderzoeksresultaten; of
  c. een gelijkwaardige kwalificatie van a) of b) hierboven hebben verkregen; of
  d. hebben voldoende bewijs geleverd van academische en professionele prestaties.
  Opmerking: Eerstegraads afgestudeerden met bewezen onderzoekkwalificatie of -ervaring kunnen ALLEEN rechtstreeks in promovendi worden toegelaten onder uitzonderlijke omstandigheden. Normaal gesproken zou een kandidaat zonder een masterdiploma niet toegelaten worden tot een doctoraatsopleiding en hij / zij zou zich in eerste instantie moeten inschrijven als een MPhil-student.

 2. In aanvulling op het bovenstaande, moet een aanvrager wiens diploma niet van een tertiaire instelling in Hong Kong of een Engelstalig land is, een minimumscore van 550 (papieren test) of 79 (test op internet) behalen in de test van Engels als vreemde taal (TOEFL), of een bandscore van 6,5 of hoger in het International English Language Testing System (IELTS), of een gelijkwaardige score in een erkende test, of een gelijkwaardige kwalificatie om zijn / haar taalvaardigheid te bewijzen die per geval worden overwogen. Aanvragers moeten voldoen aan eventuele aanvullende vereisten die zijn vastgesteld door de programma's waarvoor ze toelating vragen

[Opmerking: voor IELTS- en TOEFL-kwalificaties voor toelating tot 2020-21 intake en hoger, accepteert de universiteit alleen resultaten die binnen de geldigheidsperiode vallen, te weten. 2 jaar, vanaf het moment van indiening van een toelatingsaanvraag voor het specifieke intake-cohort.]

Voor toelating tot PhD-programma's van Lingnan via de HKPFS, bepaalde de RGC dat voor een kandidaat van een niet-Engels sprekende universiteit, tenzij hij / zij het bewijs levert dat Engels de instructietaal is voor alle cursussen voor de toegangskwalificatie (s) van zijn / haar voorgestelde PhD-programma ('s), hij / zij moet scorieresultaten van TOEFL of IELTS bijvoegen in de PhD-aanvraag. Deze vereiste (verplichte indiening van de TOEFL / IELTS-scoreresultaten) kan worden vrijgesteld voor aanvragers van wie de voorgestelde doctoraatsstudies specifiek in een niet-Engelstalig medium zijn, bijv. Chinees. De aanvragers moeten echter nog steeds voldoen aan de taalvereisten van de universiteit zoals bepaald in paragraaf 2 hierboven.

Programma specifieke toelatingsvoorwaarden

 1. Een aanvrager moet:
  een. een relevant masterdiploma behalen van een erkende universiteit met een goede GPA; of
  b. een relevant bachelordiploma hebben met eerste of tweede klasse honours of op een gelijkwaardige norm, en zich hebben ingeschreven in een studieprogramma voor een masteropleiding aan een erkende instelling voor hoger onderwijs gedurende ten minste één jaar en bewijs hebben van onderzoeksresultaten; of
  c. een relevant bachelordiploma hebben met een eerste of tweede klas onderscheiding of op een gelijkwaardige norm, en een beroepskwalificatie hebben behaald die vereist dat een afgestudeerde toegang heeft en niet minder dan twee jaar (voltijdse) professionele ervaring; of
  d. een gelijkwaardige kwalificatie van a) of b) of c) hierboven hebben behaald.
 2. Een aanvrager moet de afgelopen drie jaar een officieel GMAT- of GRE-resultaat met een bevredigende score indienen. Een aanvrager zonder een dergelijk resultaat, maar met andere sterke bewijzen of een bewijs van iemands bekwaamheden of vaardigheden om het programma te bestuderen, kan ook een aanvraag indienen, en zijn / haar aanvraag zal per geval worden bekeken.

Een relevant masterdiploma omvat een bedrijfsmaster-graad aangeboden door de Business Faculty van Lingnan University of door de zakelijke faculteit van een goedgekeurde instelling. Een non-business diploma kan worden overwogen voor de relevantie van geval tot geval.

[Opmerking: testresultaten of bewijzen die in aanmerking komen voor vervanging van GMAT / GRE omvatten postgraduate toelatingstest / nationaal postgraduaat toelatingsexamen (NPEE) / sterke postdoctorale academische gegevens van een gerenommeerde instelling.]

Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 12 andere vakken van Lingnan University »

Laatst bijgewerkt op September 25, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
30 - 72 maanden
Voltijd
Prijs
42,100 HKD
collegegeld voor het jaar 2019-2020 wordt herzien.
Deadline
Vraag informatie aan
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Einddatum