PhD Life Sciences

IMPRS for Molecular Life Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

PhD Life Sciences

IMPRS for Molecular Life Sciences

Gefinancierde posities van PhD-studenten bij International Max Planck Research School for Molecular Life Sciences, München

De International Max Planck Research School voor moleculaire levenswetenschappen: van biologische structuren tot neurale circuits (IMPRS-LS) heeft momenteel een open oproep voor volledig gefinancierde posities voor promovendi . We zijn op zoek naar uitstekende afgestudeerden van over de hele wereld om zich bij ons netwerk van gepassioneerde jonge wetenschappers aan te sluiten in een van de meest aantrekkelijke steden van Europa.

We bieden u:

 • Uitstekende carrièrekansen in een levendige internationale onderzoeksgemeenschap.
 • Een Engelstalig gestructureerd PhD-programma, georganiseerd door Max Planck Institutes en Universiteiten in München.
 • State-of-the-art faciliteiten en geavanceerde onderzoeksprojecten.
 • Individueel toezicht en begeleiding door onderzoekswetenschappers die toonaangevend zijn in hun respectieve vakgebieden.
 • Volledige financiering voor internationale en Duitse studenten, zonder collegegeld en extra financiering voor wetenschappelijke bijeenkomsten en training.

KOM NAAR ONS NETWERK

De sterkste troef van ons afstudeerprogramma is een levendig onderzoeksnetwerk waartoe onze studenten toegang hebben. IMPRS-LS brengt twee gerenommeerde Max Planck-instituten, de MPI van Biochemistry en de MPI van Neurobiology samen met twee toonaangevende partneruniversiteiten, de LMU en TUM, samen om een ​​eersteklas opleiding te geven aan 's werelds meest veelbelovende jonge wetenschappers.

Het verbinden van verschillende onderzoeksgroepen in München, IMPRS-LS verbindt ook verschillende onderzoeksthema's en bevordert interdisciplinaire samenwerkingen. De onderzoeksactiviteiten van onze studenten en hun supervisors zijn geconcentreerd rond drie verschillende maar goed verbonden onderzoekstakken: ze streven ernaar moleculaire mechanismen te ontdekken die biologische processen reguleren, de resulterende complexe biologische systemen analyseren en het ingewikkelde netwerk van neurale circuits ontcijferen. Meer dan 60 vooraanstaande en internationaal erkende groepsleiders nemen actief deel aan het PhD-programma en bieden uitdagende en geavanceerde PhD-projecten op de volgende gebieden:

 • Biochemie
 • Biofysica
 • Bio-imaging
 • Computationele biologie
 • Genregulatie
 • Immunologie
 • Neurobiologie
 • neurodegeneratie
 • Eiwitstructuur
 • signalering
 • Systeembiologie

GESTRUCTUREERD PHD-PROGRAMMA VOOR TOEKOMSTIGE LEIDERS IN DE WETENSCHAP

IMPRS-LS biedt uitgebreide wetenschappelijke training in een schitterende en levendige onderzoeksomgeving met ultramoderne faciliteiten voor studenten die streven naar een succesvolle carrière in de wetenschap. Onze doctoraatsstudenten werken binnen internationale teams van wetenschappers in een interdisciplinaire setting met uitgebreide toegang tot expertise en ondersteuning. Seminaries, zomercursussen, keuzevakken, loopbaanontwikkelingstrainingen en deelname aan internationale conferenties vullen het laboratoriumwerk aan.

WONEN IN MÜNCHEN

De kosmopolitische stad München is toonaangevend op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in Duitsland en, gelegen in het hart van Beieren, combineert op unieke wijze tradities en geschiedenis met een geweldige infrastructuur van de moderne stad. München heeft een levendige, internationale uitstraling, met culturele en uitgaansmogelijkheden voor elke smaak en prachtige Alpennatuur binnen slechts een uur reizen.
München profiteert van de aanwezigheid van een groot aantal onderzoeksinstituten, twee wereldwijd hoog aangeschreven universiteiten en vele niet-universitaire wetenschapsgerelateerde vestigingen evenals talrijke biotech- en farmaceutische bedrijven. Dus, München is niet alleen een geweldige plek om te wonen, maar ook een levendige omgeving voor onderzoek en vruchtbare samenwerking binnen de academische wereld en tussen academische wereld en industrie.

HOE AANVRAGEN?

We nodigen hooggekwalificeerde kandidaten uit met een sterke toewijding om basiswetenschap toe te passen.
Kandidaten moeten houder zijn van een MSc (of gelijkwaardige graad) met een sterke achtergrond in biologische wetenschappen, neurowetenschappen, biochemie, biofysica, biotechnologie of een verwante discipline.
Uitstekende kandidaten met een BSc-diploma van de eerste klas (of een vergelijkbare graad) komen in aanmerking voor de fast-trackoptie.
Bezoek onze website voor meer informatie, geschiktheidscriteria en online sollicitatie: www.imprs-ls.de
Toepassing is NU geopend. Sluitingsdatum voor aanmelding is 15 november 2018. Geaccepteerde kandidaten kunnen onderzoeksprojecten starten tussen maart 2019 en oktober 2019.
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
IMPRS for Molecular Life Sciences

Laatst bijgewerkt op November 5, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Mar. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Price
Prijs
Contact school
Information
Deadline
Nov. 15, 2018
Locations
Duitsland - München, Beieren
Startdatum : Mar. 2019
Aanmeldingslimiet Nov. 15, 2018
Einddatum Contact school
Dates
Mar. 2019
Duitsland - München, Beieren
Aanmeldingslimiet Nov. 15, 2018
Einddatum Contact school