PhD aan de Berlin School of Economics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Met een fulltime beurs van de beste onderzoeksinstituten van Berlijn

Sinds 2019 zijn drie succesvolle programma's verenigd: de doctoraatsprogramma's BDPEMS en DIW Graduate Center, samen met het PostDoc-carrièreprogramma BERA. Hun aangesloten instellingen hebben de Berlin School of Economics (BSE) opgericht, een Berlijn-breed loopbaanontwikkelingsprogramma.

Programma-introductie

De BSE zoekt hooggekwalificeerde postdoctorale studenten van over de hele wereld om zich in te schrijven voor haar gestructureerde programma Ph.D. in economie en in een van de drie tracks van BSE in bedrijfskunde: Ph.D. in Accounting , Ph.D. in Finance , en Ph.D. in management .

De BSE biedt uitstekende promovendi een levendige, intensief genetwerkte onderzoeksgemeenschap en een opleidingsstructuur die hun talenten zullen ontwikkelen in een unieke combinatie van wetenschappelijk en toegepast onderzoek op hoog niveau. Tijdens de cursusfase van drie semesters verdiepen studenten hun kennis van economische theorie, toegepaste economie, econometrie en economisch beleid. Tijdens de driejarige onderzoeksfase die begint in het derde semester, schrijven studenten hun doctoraatsthesis terwijl ze de mogelijkheid hebben om hun kennis toe te passen in de professionele onderzoeksomgeving die wordt aangeboden aan de Berlijnse universiteiten en economische onderzoeksinstituten. Naast cursussen en scriptiebegeleiding via de faculteit van BSE, worden gerenommeerde gastdocenten regelmatig uitgenodigd om blokcursussen of masterclasses te geven.

Als onderdeel van BSE's programma's kunnen studenten deelnemen aan stages of onderzoeksverblijven aan universiteiten uitvoeren. Eerdere gastheren voor dergelijke uitgebreide bezoeken zijn het IMF, de Wereldbank, de OESO, de Toulouse School of Economics, University College London, de University of California Berkeley en vele anderen. Bovendien zullen studenten hun onderzoek presenteren op talloze workshops en conferenties en deelnemen aan cursussen en seminars die worden gehouden door vooraanstaande internationale experts. De Ph.D. onderwijs omvat ook workshops voor wetenschappelijke vaardigheden die helpen bij de voorbereiding op een succesvolle onderzoeksfase en voor de arbeidsmarkt aan het einde van het programma.

Ph.D. studenten ontvangen financiering voor de verwachte duur van het programma, vier jaar. Voor de cursusfase is financiering op basis van een stipendium, terwijl de financiering voor de onderzoeksfase normaal gesproken wordt verstrekt door tewerkstelling bij een van de aangesloten instellingen van BSE: DIW Berlin, ESMT, Free University Berlin, Hertie School of Governance, Humboldt Universität Zu Berlijn, Technische Universiteit Berlijn, WZB Social Science Center Berlin.

Na het succesvol afronden van het programma ontvangen studenten een doctoraat van een van de universiteiten van Berlijn.

Vereisten

Aanvragers moeten een masterdiploma in economie of bedrijfskunde hebben. Fast-Track opties zijn:

  • Beschikbaar voor aanvragers die nog op weg zijn naar een masterdiploma. Aanvragers van verwante;
  • Velden (zoals industriële engineering, statistiek of kwantitatieve sociale wetenschappen) kunnen ook voldoen;
  • Vereisten als ze voldoende achtergrond hebben in Economie of Bedrijfskunde.

Aanvragers wiens moedertaal niet Engels is, moeten de Engelse taalvaardigheid aantonen, tenzij ze in het bezit zijn van een diploma van een universiteit in een Engelstalig land of ten minste één jaar studie aan een Engelstalige universiteit kunnen documenteren. Voldoende bewijs voor een goede beheersing van

Engels is een hoge TOEFL- of IELTS-score. Kennis van het Duits is geen noodzakelijke vereiste voor een succesvolle toepassing, maar studenten worden aangemoedigd om te leren en hun vaardigheden te verbeteren. Kandidaten moeten ook de GRE-test afleggen.

Hoe toe te passen: Aanvragen worden geaccepteerd vanaf 15 november 2019 en kunnen alleen worden ingediend via het toelatingsportaal van BSE.

Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

BERA is a network of seven research institutions in Berlin dedicated to promoting the careers of postdoctoral researchers in economics and adjacent fields. In its five focus areas Recruitment, Researc ... Lees meer

BERA is a network of seven research institutions in Berlin dedicated to promoting the careers of postdoctoral researchers in economics and adjacent fields. In its five focus areas Recruitment, Research, Networks, Guidance and Skills, BERA offers a wide program to support its members in gaining further qualifications and develop their careers. Lees Minder