PhD in Advanced Materials and Nanosciences

Brno University of Technology

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

PhD in Advanced Materials and Nanosciences

Brno University of Technology

Geavanceerde materialen en nanowetenschappen

CEITEC BUT biedt u een uniek interinstitutioneel graduaatsprogramma, dat in het algemeen gebaseerd is op de CEITEC projectonderzoeksprogramma's. Momenteel is er één doctoraatsprogramma beschikbaar - Advanced Materials and Nanosciences. Dit programma is gebaseerd op de samenwerking van twee universiteiten en een onderzoeksinstituut: de Brno University of Technology , de Masaryk Universiteit en het Instituut voor Fysica van Materialen van de Academie van Wetenschappen van de Tsjechische Republiek.

Het Advanced Materials and Nanosciences-programma bestaat uit twee studiegebieden:

  • Geavanceerde nanotechnologieën en microtechnologieën
  • Geavanceerde materialen

Geavanceerde nanotechnologieën en microtechnologieën

Over

Het onderzoek is gericht op het gebied van nanotechnologieën met betrekking tot materialen en structuren die kunnen worden geëxploiteerd in nano-elektronische en nanofotonische toepassingen. Het onderzoek betreft de voorbereiding, karakterisering en analyse van de eigenschappen van nanostructuren die een actieve toepassing mogelijk maken van de principes die de unieke en specifieke eigenschappen van nanostructuren bepalen. Er zal aandacht worden besteed aan onderzoek naar 2D - OD nanostructuren geproduceerd door lithografische (top-down) methoden en zelforganiserende (bottom-up) methoden. Het onderzoek betreft halfgeleider nanostructuren, magnetische en metallische nanostructuren, nanobuizen en nanovezels, supra-moleculen en nano-elektronisch materiaal op de rand van de wet van Moore, etc.

Thema's proefschriftthema's

De proefonderwerpen die binnen het Advanced Nanotechnologies and Microtechnologies onderzoeksprogramma worden voorgesteld, komen overeen met de onderzoeksinteresses en onderzoeksdoelen van deze onderzoeksgroepen: fabricage en karakterisering van nanostructuren, slimme nanodevices, opto-elektronische karakterisering van nanostructuren, röntgenmicro-CT en nano CT, Micro- en nanotribologie, Ontwikkeling van methoden voor analyse en meting, Experimentele biofotonica, transport en magnetische eigenschappen, functionele eigenschappen van nanostructuren, plasmamogelijkheden en synthese en analyse van nanostructuren.

Geavanceerde materialen

Over

Het programma van geavanceerde materialen is gericht op geavanceerde (functionele en structurele gradiënte, nanostructurele en slimme) keramische materialen, polymeren, metalen en composieten. Fundamenteel onderzoek is gericht op geavanceerde methoden van synthese (of voorbereiding) van geavanceerde materialen en multifunctionele composieten met polymere, keramische, silicaat of metallische matrixen, karakterisering van hun structuren op verschillende dimensionale schalen en kwantificering van structuur-eigenschap-functie relaties op de verschillende structurele niveaus . Gecombineerd onderzoek op het gebied van geavanceerde keramische materialen, polymere composieten en metaalcomposieten is gericht op toepassingen in de geneeskunde, elektrotechniek, energietechniek, engineering, chemie en bouwtechniek.

Thema's proefschriftthema's

De onderwerpen die in het onderzoeksprogramma Advanced Nanotechnologies and Microtechnologies worden voorgesteld, komen overeen met de onderzoeksinteresses en -doelen van de volgende onderzoeksgroepen: Fabricatie en karakterisering van nanostructuren, slimme nanodevices, opto-elektronische karakterisatie van nanostructuren, X-ray Micro CT en Nano CT, Micro en nanotribologie, ontwikkeling van methoden voor analyse en meting, experimentele biofotonica, transport en magnetische eigenschappen, functionele eigenschappen van nanostructuren, plasmamogelijkheden en synthese en analyse van nanostructuren.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op March 3, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Price
Prijs
3,000 EUR
per academisch jaar
Locations
Tsjechië - Brno, Zuid-Moravië
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Tsjechië - Brno, Zuid-Moravië
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan