PhD In Chemistry (Physical Sciences)

Kaunas University of Technology

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

PhD In Chemistry (Physical Sciences)

Kaunas University of Technology

Double degree-programma met Institute National Polytechnique van Toulouse, Frankrijk

De opleiding duurt 4 jaar en wordt afgesloten met een openbare verdediging van het proefschrift. Het studieprogramma is aangepast aan de behoeften van individuele studenten, afhankelijk van hun eerdere opleiding en onderzoeksinteresses. Studie- en onderzoeksmogelijkheden voor promovendi zijn uitgebreid en interdisciplinair, en omvatten anorganische, organische, anorganische, fysische, analytische, computationele en theoretische chemie, voedselchemie, materiaalchemie, atmosferische en milieuchemie. Onderzoek wordt meestal gestart tijdens het eerste studiejaar.

Tijdens de eerste twee jaar van de studie moeten promovendi echter ook doctoraatsmodules volgen op brede gebieden of speciale onderwerpen (in totaal 30 ECTS). De daaropvolgende jaren richten zich uitsluitend op het afstudeeronderzoek en het schrijven van het proefschrift.

Origineel onderzoek, uitgevoerd onder leiding van een supervisor en consultants, speelt in deze mate een grote rol. De basis van het laatste proefschrift moet gebaseerd zijn op minstens 2 gepubliceerde originele wetenschappelijke publicaties (waarvan één mogelijk alleen wordt geaccepteerd voor publicatie) in internationale tijdschriften van hoge rangscheikunde of materiaalwetenschap, waarbij de doctoraatsstudent de eerste auteur van het proefschrift moet zijn. artikel en de bijbehorende presentaties in internationale wetenschappelijke conferenties.

Meestal zijn de onderzoekstoezichthouders ervaren universiteitshoogleraren of universitair hoofddocenten met de internationale wetenschappelijke reputatie. Onderzoek wordt uitgevoerd op moderne KTU-infrastructuur, waaronder state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en laboratoria ter ondersteuning van het onderzoeksprogramma. Een breed scala aan beurzen verstrekt door het KTU-doctoraatsfonds en het fonds voor internationale evenementen, Erasmus en andere internationale programma's, stelt promovendi in staat om partneruniversiteiten en onderzoekscentra in het buitenland te bezoeken of deel te nemen aan internationale wetenschappelijke conferenties of zomeropleidingsscholen.

De internationale opleidingsmogelijkheden omvatten ook de overeenkomsten over joint PhD-supervising of joint PhD-programma's met andere EU-universiteiten.

Afgestudeerden halen meestal banen in de academische wereld (50 procent), overheids- of internationale instanties (20 procent) of in de chemische industrie (30 procent).

Kernthema's:

 • Macromoleculaire chemie
 • Organische chemie
 • Anorganische scheikunde

Toelating informatie

Aanvraag en de volgende documenten worden online ingediend op apply.ktu.edu:

 • Officieel gelegaliseerd bachelor- en masterdiploma's of diploma's van het hoger onderwijs en academische transcripties (vertaald in het Engels of Litouws en notaris geverifieerd).
 • Kopie van identiteitskaart of paspoort
 • Curriculum vitae
 • Verwijzingen door twee academische referenten of onderzoekers uit het relevante wetenschapsgebied
 • Lijst met wetenschappelijke publicaties (ook geaccepteerde publicaties)
 • Kopieën van wetenschappelijke publicaties (of een onderzoeksartikel over het geselecteerde onderwerp uit de lijst met beschikbare onderwerpen, als een kandidaat geen publicatie heeft)
 • Kopie van de betalingstaks (40 EUR voor EU-burgers en 100 EUR voor niet-EU-burgers).
 • Certificaat van Engelse taalvaardigheid: IELTS
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Kaunas University of Technology

Laatst bijgewerkt op January 30, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Price
Prijs
Gratis
Locations
Litouwen - Kaunas, Kaunas
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Litouwen - Kaunas, Kaunas
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
8015 EUR / jaar. Collegegeld wordt toegepast voor diegenen die zijn toegelaten tot een zelf gefinancierde functie. Alle kandidaten komen in aanmerking voor het aanvragen van bekostigde functies (dwz met een beurs en geen collegegeld).