Read the Official Description

Chemie en technologie van voedingsmiddelen

Afkorting: DKAP_CHTP

Niveau van opleidingsonderdeel: Doctoraal

Faculteit: Faculteit der Scheikunde

Academiejaar: 2019/2020

Een titel toegekend: Ph.D.

Kwalificatie toegekend: Ph.D. in het veld "Chemistry and Technology of Foodstuffs"

Kwalificatieniveau: Doctoraal (3e cyclus)

Specifieke toelatingsvoorwaarden:

Master in chemische technologie, voedingschemie of andere chemische specialisaties, behaald aan universitaire faculteiten, ICT Praag of landbouwuniversiteiten.

Belangrijkste leerresultaten:

De Ph.D. onderzoek en studiegerelateerd onderzoek zijn gericht op de verwerving en ontwikkeling van theoretische kennis en experimentele vaardigheden op het gebied van voedselchemie en technische processen van voedselproductie, toegepaste analytische en fysische chemie, microbiologie, biochemie en moleculaire biotechnologie. De studie is ontworpen in lijn met de ontwikkeling van voedingswetenschap en voedseltechnologieën en andere basis- en toegepaste specialisaties.

De aandacht gaat vooral uit naar productie, verwerking, opslag, kwaliteitscontrole en voedselveiligheid. Vanwege de snelle ontwikkeling van technieken voor moleculaire biologie, wordt voldoende aandacht besteed aan het gebruik van deze discipline bij de ontwikkeling van nieuwe voedseltechnologieën. Wetenschappelijke kennis richt zich op voedselkwaliteit en -veiligheid, productie van functionele voedingsmiddelen en de ontwikkeling van moderne moleculair-biologische diagnostische methoden.

Werkervaring:

Werkervaring maakt geen deel uit van het standaard studieplan.

Laatste staatsexamen:

Het staatspromovendum onderzoek bewijst een diepe theoretische kennis op het gebied van de proefschriftthesis en het vakgebied, met inbegrip van methodologische grondslagen van wetenschappelijk werk. De inhoud ervan is voornamelijk gebaseerd op het onderwerp van de doctoraatsopleiding en het individuele studieplan van de doctorandus / a.
Het deel van het doctoraatsexamen bestaat uit de discussie over de relatie met het proefschriftthema gepresenteerd door de promovendus. . Deze discussie bevat met name een kritische evaluatie van de bevindingen op het gebied van het proefschriftonderwerp, verwachte doelen van het proefschrift en de kenmerken van de geselecteerde onderzoeksmethoden.

Studierichting:

Tijdens het doctoraatsprogramma woont de student in overeenstemming met het individuele plan van het examen colleges, cursussen, seminars, neemt deel aan binnenlandse en buitenlandse stages, educatieve activiteiten van de afdeling opleiding en werkt aan zijn / haar proefschrift. Tijdens de opleiding is de doctorandus / a verplicht om deel te nemen aan een wetenschappelijke conferentie georganiseerd door FCH BUT, waar hij / zij een presentatie in het Engels zal verzorgen. Meerdere keren per jaar neemt de student deel aan workshops die worden georganiseerd door de expertcommissie van het betreffende doctoraatsprogramma, op ten minste één internationaal wetenschappelijk symposium in Tsjechië, eventueel. in het buitenland en is verplicht om minstens één artikel in een internationaal tijdschrift met IF te publiceren. De student wordt afgestudeerd aan de doctorale studies in de relevante specialisatie door het behalen van het doctoraatsexamen en het verdedigen van het proefschrift. Hij / zij verdient de graad "Doctor", afgekort tot "Ph.D."

Beroepsprofielen van afgestudeerden met voorbeelden:

Afgestudeerden van het doctoraatsprogramma krijgen theoretische kennis en praktische experimentele vaardigheden en ervaring die nodig zijn voor onafhankelijke creatieve oplossingen van de problemen in een breed en complex gebied van de chemie van het voedsel.

Het programma is gericht op zowel de chemische basis van voedsel en biotechnologische productie met betrekking tot veiligheid en ontwikkeling van geavanceerde technologieën, en kwaliteits- en veiligheidscontrole van geproduceerd voedsel.

De afgestudeerden vinden werk in universitair en niet-universitair onderzoek, R

Het profiel van afgestudeerde biedt ook werkgelegenheid in staatscontrole-instellingen en zakelijke organisaties. Het profiel van de afgestudeerde is ontworpen om vergelijkbaar te zijn met soortgelijke studies aan binnen- en buitenlandse universiteiten en met de eisen van de Europese onderzoeksruimte.

Eisen voor afstuderen: eindtoestandsexamen, proefschrift

Wijze van studeren: voltijds, gecombineerd

Programmaleider: prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.

Program taught in:
Engels

See 13 more programs offered by Brno University of Technology »

Last updated January 19, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
4 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
2,000 EUR
per academisch jaar
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Einddatum