PhD in Economics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Met een voltijdse beurs bij DIW Graduate Center

Instelling

Het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek (DIW Berlin) is een van de toonaangevende economische onderzoeksinstituten in Duitsland. Wij zijn een onafhankelijk instituut zonder winstoogmerk dat zich bezighoudt met economisch onderzoek, dienstverlening en beleidsadvies. Naast nauwe samenwerking met universiteiten in Berlijn en Brandenburg, zijn we ook actief in internationale academische netwerken.

Positie

Doctoraatsstudent economie

Het DIW Graduate Center (GC) van het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek verwelkomt aanvragen van hooggekwalificeerde postdoctorale studenten van over de hele wereld om zich in te schrijven voor zijn gestructureerde doctoraatsprogramma in economie.

Het doel van het DIW Graduate Centre is om excellente promovendi een onderzoeksomgeving en een opleidingsstructuur te bieden die hun talenten op voorbeeldige wijze zullen ontwikkelen. Het geeft hen een diepgaand inzicht in economische en sociale processen en biedt hen de mogelijkheid om hun kennis toe te passen binnen de professionele onderzoeksomgeving van een van de toonaangevende economische denktanks in Duitsland.

Het Graduate Center biedt een 5-jarig programma van diepgaande opleiding in economie die leidt tot een Ph.D. van een van de universiteiten van Berlijn. De student zal een cursuscurriculum op hoog niveau doorlopen en on-the-job training krijgen in de onderzoeksafdelingen van DIW Berlin. Het onderzoek van studenten moet zich richten op theoretische en / of toegepaste onderwerpen binnen de economie en aanverwante sociale wetenschappen. Zowel het onderwijs als het onderzoek aan de GC hebben een sterke empirische component. De Ph.D. onderwijs omvat ook gesponsorde stages bij prestigieuze instellingen, zoals het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank en ministeries.

Na het succesvol afronden van de opleiding hebben studenten een aantal papers ingeleverd bij gerefereerde wetenschappelijke tijdschriften. Ze ontvangen een attest van deelname en een doctoraat.

Het DIW Graduate Center biedt vier jaar financiering en betaalt een standaardbeurs van 1.200 € per maand. Na afronding van het eerste jaar worden doctoraatsstudenten toegewezen aan de onderzoeksafdelingen van het instituut. Onderzoeksposities worden aangeboden afhankelijk van het aantal onderzoeksprojecten dat wordt uitgevoerd.

Vereisten

Kandidaten moeten in het bezit zijn van een masterdiploma of diploma in economie om zich aan te melden voor het economische trainingsprogramma. Opleidingen uit andere gerelateerde velden (zoals civiele techniek, statistiek of kwantitatieve sociale wetenschappen) kunnen ook voldoen aan de vereisten voor het programma als de kandidaat een voldoende economische achtergrond heeft.

Kandidaten van wie de moedertaal geen Engels is, moeten blijk geven van Engelse taalvaardigheid, tenzij ze een diploma hebben van een universiteit in een Engelssprekend land of ten minste één jaar studie aan een Engelssprekende universiteit kunnen documenteren. Voldoende bewijs voor een goede beheersing van het Engels is een hoge score op TOEFL- of IELTS-tests. Kennis van het Duits is geen noodzakelijke vereiste voor een succesvolle sollicitatie, maar studenten worden aangemoedigd om te leren en hun vaardigheden te verbeteren.

Deadline van aanmelding: 15 februari 2021.

Aanvraagprocedure en meer informatie: https://www.diw.de/en/diw_01.c.619412.en/graduate_center.html

Contactpersoon: Daniela Centemero

Toepassingsfunctionaris

DIW Graduate Center

E-mail: gradcenter@diw.de

Telefoon: +49 30 89789-547

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the ... Lees meer

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the expansion of the national and international research data infrastructure in the social and economic sciences. DIW Berlin is a member of the Leibniz Association and operates exclusively for non-profit scientific purposes. Lees Minder