De Ph.D. Programma is een vierjarig, voltijds programma. De eerste drie semesters zijn gewijd aan cursussen de resterende semesters zijn gewijd aan de voorbereiding van de Ph.D. proefschrift.

De geselecteerde cohorten studenten die het programma elk jaar inschrijven, worden getraind in een stimulerende onderzoeksomgeving. Het programma wordt georganiseerd door het Centre for Economics and Finance aan de U. Porto (cef.up), de toonaangevende onderzoekseenheid van de Faculteit Economie van de Universiteit van Porto (FEP-UP), die verschillende cursussen en seminars sponsort over de academische wereld. jaar. Onderzoeksartikelen worden gepresenteerd door gastwetenschappers, door faculteit van het departement, en door afgestudeerde studenten. Seminar aanwezigheid is een integraal onderdeel van de Ph.D. programma, omdat het studenten kennis verschaft over huidig ​​onderzoek op hun interessegebied, evenals een kennismaking met onderzoekers in dergelijke gebieden. Presentatie van hun onderzoeksresultaten stelt studenten in staat om belangrijke academische vaardigheden te verwerven en om tijdige feedback te verkrijgen van geleerden en collega's over hun scripties.

FEP heeft een "dual degree agreement" met LASER - Lombardy Advanced School of Economic Research.

Doelen

Dit programma is bedoeld om geavanceerde mogelijkheden te bieden in de economische theorie en kwantitatieve methoden, wat leidt tot een dieper inzicht in verschillende gespecialiseerde gebieden van economie en het ontwikkelen van vaardigheden voor economische analyse en wetenschappelijk onderzoek. De programmastructuur is ontworpen om ervoor te zorgen dat studenten grondige kennis verwerven om economisch onderzoek te ontwikkelen en bij te dragen aan de vooruitgang van hun specialisatiegebied. Het programma stimuleert de indiening van onderzoeksresultaten tot publicatie in internationale toptijdschriften.

Doelgroep

Het doctoraatsprogramma is gericht op:

  • houders van een masterdiploma (of die met een gelijkwaardige kwalificatie uit het buitenland),
  • houders van een eredoctoraat (of die met een gelijkwaardige kwalificatie uit het buitenland), en met een relevant curriculum dat de solide capaciteiten bevestigt om het doctoraatsprogramma na te streven
  • houders van een relevant curriculum dat solide capaciteiten certificeert voor het voortzetten van het doctoraalprogramma.

In elke situatie moeten de kandidaten beschikken over een hoge capaciteit en de wil om geavanceerde kennis in de economie te verwerven en de motivatie om deze kennis toe te passen, met behulp van kwantitatieve hulpmiddelen, op onderzoek in de economie.

Medewerkers van de faculteit

Verschillende cursussen van het programma worden gegeven door FEP-faculteitsleden, terwijl andere worden gegeven door gasthoogleraren. Toonaangevende wetenschappers in hun onderzoeksgebied worden jaarlijks uitgenodigd om twee cursussen te geven: Geschiedenis van het economische denken en geavanceerde economische analyse (AEA). Vier verschillende, een week durende intensieve modules vormen elke jaarlijkse editie van de AEA-cursus.

Financiële steun

De Ph.D. in de Wetenschappelijke Raad van Economie stimuleert en ondersteunt studenten die beurzen of andere financiële ondersteuning willen aanvragen. Het belangrijkste orgaan dat verantwoordelijk is voor het toekennen van studiebeurzen in Portugal is de Fundacoa van een Ciencia ea Tecnologia (FCT). Volgens de internationale mobiliteitsovereenkomsten van de studenten tussen de universiteit van Porto en verschillende Europese universiteiten kunnen doctoraatsstudenten steun aanvragen voor een beurs om een ​​semester in het buitenland te mogen studeren.

Werkplaatsingen

De Ph.D. programma in Economie werd opgericht in het academische jaar 1998/1999. Het is inmiddels afgestudeerd aan meer dan 50 studenten, die momenteel werkzaam zijn in verschillende particuliere en openbare instellingen in Portugal en in het buitenland. Alumni van het programma werken bijvoorbeeld momenteel voor de volgende internationale instellingen: München Center for Economics of Aging, Max Planck Instituut voor sociaal recht en beleid, de Duitse centrale bank van Finland, de OESO, en de Copenhagen Business School, Denemarken. Betreffende nationale publieke en private instellingen zijn alumni van het programma verbonden aan Instituto Nacional de Estatistica, Banco de Portugal, Comisso de Coordenacao da Regiao Norte, Confedera da da Industria Portuguesa, Entidade Reguladora da Saude, Universidade do Porto, Universidade Catolica do Porto, Universidade Fernando Pessoa, Instituto Politécnico do Porto, Universidade do Minho, Universidade Lusiada, onder anderen.

toepassingen

2e oproep: 17 april tot 18 juli 2018. De 2e oproep is alleen van toepassing op de programma's met plaatsen die zijn overgebleven van de vorige oproep.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 1 andere vakken van University of Porto School of Economics and Management. »

Laatst bijgewerkt op December 25, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
4 jaar
Deeltijd
Voltijd
Op locaties
Op datum