PhD in Engelse taalkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Doctoral Studies-programma in de Engelse taalkunde ontwikkelt de kennis van studenten over taaldisciplines en bereidt hen voor op onafhankelijke onderzoeksactiviteiten, met name op het gebied van functionele syntaxis, pragmatiek, sociolinguïstiek, stilistiek en vertaalstudies. Studenten worden vertrouwd met methoden van taalkundig onderzoek, die ze vervolgens toepassen bij de voorbereiding van hun proefschrift.

Afgestudeerde bestemming

Afgestudeerden van het Doctoral Studies-programma in de Engelse taalkunde vinden werk in functies op het gebied van geesteswetenschappen die vereisen dat de houder onafhankelijk kritisch denken gebruikt en in staat is om kennis te tonen van een breed scala van taalkundige en sociaal-culturele onderwerpen. Ze zijn werkzaam als onderzoekers, universitaire docenten, redacteuren, vertalers en in hogere functies bij organisaties die actief zijn op het gebied van de geesteswetenschappen.

Studie-opties

Studies met één persoon

Geen koers ingesteld

Individuele studies met een specialisatie

Geen koers ingesteld

Toelatingseisen

U hoeft niet persoonlijk naar Brno te komen om het toelatingsexamen te doen. Het resultaat van het toelatingsproces is afhankelijk van de kwaliteit van de documenten die u verstrekt. Die worden beoordeeld door de toelatingscommissie en u wordt via e-mail op de hoogte gebracht van de resultaten.

Toelatingsvoorwaarden

Het wordt aanbevolen dat u kiest en contact opneemt met uw supervisor voordat u uw aanvraag verzendt. Voor meer informatie klik hier .

 1. Het indienen van een elektronische aanvraag in de Masaryk University Information System.
 2. Indiening van drie aanbevelingsbrieven.
 3. Indiening van een kopie van de masterproef van de aanvrager (in het Engels). Als dit niet beschikbaar is, moet een Engelstalige samenvatting van het proefschrift worden verstrekt, samen met een minimum van twintig pagina's van het academische of wetenschappelijke schrift van de aanvrager in het Engels. Afgestudeerden van Masaryk University hoeven geen kopie in te dienen, omdat hun scripties beschikbaar zijn voor de Doctoral Studies Committee via het Masaryk University Information System.
 4. Indiening van een transcriptie (s) van universitaire / hogeschoolstudies, waaronder:
  • Data waarop je de instelling (en) hebt bezocht.
  • Titels van cursussen en examens die u hebt voltooid en de behaalde cijfers.
 5. Indienen van een onderzoeksvoorstel voor het proefschrift (in het Engels).
 6. Indiening van een motivatie om een doctoraat te behalen in de Engelse taal aan de Masaryk University (in het Engels).
 7. Inzending van een academisch Curriculum Vitae (in het Engels).
 8. Aantonen van Engelstalige vaardigheden op het C2-niveau van het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor taal door het indienen van een van de volgende certificaten (niet ouder dan één jaar op het moment van indiening van de aanvraag):
  • IELTS Academische score van 8,0 of hoger.
  • Certificaat van Cambridge Proficiency in het Engels met een merk van A of B.
  • TOEFL iBT-score van 110 of hoger.
  • Afgestudeerden van hogescholen of universiteiten in Engelssprekende landen (bijv. Het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en de Engels sprekende landen van het Caribisch gebied, Afrika en Azië) hoeven geen testscores in te dienen.
 9. Ontvang een positieve aanbeveling van de Engelse Taal Doctoral Studies, die is gebaseerd op een complexe evaluatie van de materialen die in de bovenstaande punten zijn uiteengezet.
 10. Bovendien moeten alle aanvragers met buitenlandse diploma's (behalve zoals hieronder uiteengezet) hun masterdiploma indienen voor officiële erkenning door het Tsjechische ministerie van Onderwijs, Jeugdzaken en Sport. Aangezien dit proces ("nostrificatie") enkele maanden kan duren, wordt het aanbevolen dat aanvragers dit papierwerk gelijktijdig met hun aanvraag indienen. Aanvragers zonder deze officiële erkenning mogen zich niet inschrijven aan de universiteit. Gedetailleerde instructies zijn hier te vinden.
 • Diploma-houders van universiteiten in landen waarmee Tsjechië een verdrag heeft gesloten over de bilaterale erkenning van academische graden en titels (momenteel: Duitsland, Hongarije, Polen en Slovenië), zie hier .
 • Houders van diploma's van universiteiten in Slowakije moeten de instructies hier volgen .
Toepassing

Maak hier uw applicatie aan .

aanmeldingsdeadlines

1 januari - 30 april voor de inschrijving in het herfstsemester.
1 juli - 31 oktober voor de inschrijving in het voorjaarssemester.

Documenten die hierboven in de toelatingsvoorwaarden worden vermeld, moeten vóór 30 april of 31 oktober in digitale vorm worden verstrekt en bij de online-aanvraag worden gevoegd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Arts is one of the four founding Masaryk University faculties. From the very beginning, the faculty has focused on developing both traditional humanities-oriented disciplines (i.e. hist ... Lees meer

The Faculty of Arts is one of the four founding Masaryk University faculties. From the very beginning, the faculty has focused on developing both traditional humanities-oriented disciplines (i.e. history, philosophy, classical philology and Slavonic, Germanic and Romance philologies) as well as areas comprising new directions in university instruction and research, e.g. sociology, psychology, art history, and musicology. Lees Minder