Lees de Officiële Beschrijving

PhD in Finance - The Vienna Graduate School Of Finance

De Vienna Graduate School Of Finance (VGSF) nodigt veelbelovende studenten met uitstekende academische profielen uit om zich aan te melden voor ons PhD-programma in Finance. VGSF is het resultaat van samenwerking tussen drie instellingen: het Institute for Advanced Studies (IHS), de universiteit van Wenen en de WU (Universiteit van Wenen voor economie en bedrijfsleven).

Belangrijkste sterke punten van het programma:

Het PhD-programma is een 5-jarig, full-time programma gestructureerd in cursussen en onderzoek. De promovendi hebben baat bij een stimulerende onderzoeks- en leeromgeving en krijgen gedurende de hele programmaduur een voortdurende begeleiding van de faculteit. Bij VGSF ben je meer dan een student; je bent een collega en lid van onze community. De faculteitsleden zijn vooraanstaande experts in hun respectievelijke vakgebieden en werken samen met gerenommeerde professionals en academici van over de hele wereld, die regelmatig worden uitgenodigd voor VGSF voor gastcolleges of seminars.

Faculteit en onderzoeksgebieden

De VGSF-faculteit omvat professoren en junior faculteit van IHS, de Universiteit van Wenen en de WU. Ze zijn vooraanstaande experts op hun onderzoeksgebied en publiceren in vooraanstaande tijdschriften. VGSF nodigt regelmatig gastprofessoren, die toponderzoekers zijn in hun respectieve vakgebieden, uit om de uitstekende onderwijskwaliteit van het programma verder te verbeteren.

De belangrijkste onderzoeksgebieden van VGSF zijn:

 • Bedrijfsfinanciën
 • Asset prijzen
 • Financiële bemiddeling
 • Markt Microstructuur
 • Bank- en kredietrisico
 • Verzekeringseconomie

Financiering (beurzen)

De VGSF wordt gefinancierd door het Austrian Science Fund (FWF) en studenten zijn in dienst van de Universiteit van Wenen of van de WU. Zij ontvangen een bruto maandelijkse vergoeding van ongeveer € 2.000, inclusief ziekteverzekering. Salaris in Oostenrijk wordt 14 keer per jaar uitbetaald. De 13e en 14e salarissen worden gedurende het jaar uitbetaald en worden zeer laag belast. Studenten zijn vrijgesteld van collegegeld. Financiering is gegarandeerd voor alle vijf jaar; het is echter onderworpen aan bevredigende academische prestaties.

Applicatietiming

Opening: 2 november 2018

Sluiting: 31 januari 2019 (middernacht Pacific Time)

De eerste ronde met aanbiedingen voor alle volledige aanvragen die zijn ontvangen op 8 december 2018 (middernacht Pacific Time). De tweede ronde van aanbiedingen zal worden gedaan na de deadline voor het indienen van de aanvraag.

Vereisten

De kandidaten moeten een masterniveau behalen of moeten naar verwachting hun masteropleiding afronden aan het begin van het PhD-programma (september). Typische aanvragers hebben een masterdiploma in economie, financiën, wiskunde of statistiek. Aanvragers moeten een sterke onderzoeksinteresse hebben in financiën.

Applicatie procedure

De toelatingscommissie zal elke aanvraag zorgvuldig beoordelen, die de volgende documenten moet bevatten:

 • Een verklaring van doel die schetst waarom de kandidaat geïnteresseerd is in het voltooien van een PhD-programma
 • Diploma's en officiële transcripties
 • Curriculum vitae
 • GMAT- of GRE-scores (niet ouder dan vijf jaar)
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Twee aanbevelingsbrieven

Gebruik de online tool op www.vgsf.ac.at/apply-now om uw aanvraag in te dienen

Voor meer informatie:

www.vgsf.ac.at/application

www.vgsf.ac.at/phd-structure

www.vgsf.ac.at/faculty

www.vgsf.ac.at/placements

Opleiding te volgen in:
Engels
Laatst bijgewerkt op November 1, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
5 jaar
Voltijd
Prijs
2,000 EUR
bruto maandelijkse toelage
Deadline
Vraag informatie aan
(midnight Pacific Time)
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
(midnight Pacific Time)

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
(midnight Pacific Time)
Einddatum