Overzicht

Het doel van de studie is om specialisten op te leiden met een grondige kennis op het gebied van voedselchemie, analyse van voedsel / voer en menselijke voeding - een afspiegeling van de huidige stand van de wetenschap op het betreffende wetenschapsgebied en met de visie van toekomstige ontwikkelingen / uitdagingen . De studenten krijgen niet alleen een uitgebreide theoretische kennis, maar ook ruime praktische ervaring in laboratoria uitgerust met de moderne instrumentatie. De cursussen die worden gegeven aan een toekomstige specialist zijn gericht op de reactie die optreedt in voedsel tijdens het verwerken van transport en / of opslag. De belangrijkste parameters van voedingsmiddelen zoals voedingswaarde, sensorische eigenschappen en veiligheid staan onder vuur, voedingssupplementen zijn ook een punt van zorg. Speciale aandacht wordt besteed aan geavanceerde analytische strategieën die van toepassing zijn op efficiënte controle van chemische contaminanten / residuen / toxische stoffen, en er wordt ook aandacht besteed aan moderne omicsstrategieën die veevoederfraude en studies van biologisch actieve voedselcomponenten mogelijk maken. Wat de menselijke voeding betreft, hebben sommige cursussen ook betrekking op een medisch aspect dat verband houdt met dit gebied.

Careers

De afgestudeerde is vakkundig voorbereid op verschillende rollen in leidende posities die een toepassing van een uitgebreide kennis op het gebied van voedselchemie, voedselanalyse, voedselveiligheid, voeding en milieubescherming vereisen. De afgestudeerde is voorbereid op het management / uitvoeren van onderzoek in zowel de private sector als overheidsinstellingen. Naast deze functies, afgestudeerden dankzij intensieve cursussen gericht op menselijke voeding als adviseurs en / of coördinatoren.

Selectie van recente scripties

  • Toepassing van massaspectrometrische technieken voor complexe kwaliteits- en veiligheidsbeoordeling van warmtebehandelde aardappel- en graanproducten
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 17 andere vakken van University of Chemistry and Technology, Prague »

Laatst bijgewerkt op January 8, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
4 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
2,300 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum