programma beschrijving

De doctorale opleiding in Material Engineering is gericht op onafhankelijke wetenschappelijke en onderzoeksprojecten op het gebied van materialen. Het doel is om hoogopgeleide en creatieve afgestudeerden te produceren die kunnen deelnemen aan wetenschappelijke, onderzoeks- en professionele toepassingen en ontwikkelingen van materialen voor werktuigbouw.117779_chemistryclass.jpg

De Ph.D. Kandidaten breiden hun kennis van wiskunde, natuurkunde en toegepaste wetenschappen verder uit en verfijnen deze in de theoretische onderbouwing van de studiediscipline om te kunnen slagen in oplossingen van taken op het gebied van onderzoek naar nieuwe materialen, hun eigenschappen en potentieel optimaal gebruik voor zowel metaal als niet-metalen toepassingen.

De afgestudeerden zijn in staat om zelfstandig de gemasterde vaardigheden en het hoge niveau van theoretische kennis in lezingen toe te passen en verworven door middel van moderne leermethoden voor het oplossen van specifieke problemen in de geselecteerde gebieden van materiaalkunde:

 • a) nieuwe materialen: nieuwe metallische materialen en intermetallische verbindingen, keramische materialen, composietmaterialen met de polymeermatrix, oppervlakteafwerkingen van materialen en testen van eigenschappen van materialen;
 • b) mechanica, reologie en thermodynamica van polymeren: studie van mechanische eigenschappen van polymeren in de vaste fase, de studie van reologisch gedrag van polymeersmelten en mengsels met het doel om de vereiste moleculaire structuur en de vereiste fysische en chemische eigenschappen in de vaste stof te bereiken fase, studie van thermische en andere kenmerken van polymeren;
 • c) structuur en eigenschappen van polymeren: studie van correlaties tussen de moleculaire structuur en de eigenschappen van polymeren in de vaste fase, rekening houdend met de verwerking van materialen en hun functionele eigenschappen in het breedste spectrum van toepassingen (structurele polymeermaterialen, polymeercomposieten), weerstand tegen corrosieve omgeving volgens de chemische aard van het polymeermateriaal en de moleculaire structuur (oriëntatie, spanning), optische eigenschappen, enz.

59271_scientific-2040795__340.jpg

Verder zijn de afgestudeerden vertrouwd met de onderzoeksmethoden op het gebied van productiesystemen en -processen en in staat tot kritische analyse, evaluatie en synthese, waardoor ze in staat zijn de resultaten van hun onderzoeken te bespreken en de som van de huidige kennis in een professionele omgeving uit te breiden. manier om te publiceren en te delen met andere leden van de professionele gemeenschap, zowel in hun land als in het buitenland.

Na het afronden van de opleiding slagen de afgestudeerden in posities van leden van het onderzoeksteam in zowel theoretische als toegepaste onderzoeksgebieden of als experts in de teams van industriële ontwikkelingscentra en grote onderzoeksinstellingen die zich op een bepaald gebied richten. Door hun diepgaande kennis en professionele aanpak slagen ze er ook in om in een bredere context te slagen als docenten van de instellingen voor hoger onderwijs.

Škoda Auto PhD-programma

Promovendi van de TUL komen in aanmerking voor deelname aan het Škoda Auto PhD-programma of ze kunnen hun proefschrift over een door het bedrijf aangeboden onderwerp schrijven.117780_promotionabroad3.jpg

Belangrijkste feiten

 • FACULTEIT: Faculteit Werktuigbouwkunde
 • TAAL VAN INSTRUCTIE: Engels
 • aanmerking te komen:
  • Erkend tertiair onderwijs (Master degree) zoals voorgeschreven door Wet nr. 49/2009, Coll. (niet noodzakelijk voor aanvragers uit Slowakije, Polen, Hongarije, Duitsland en Slovenië).
  • Toelatingsexamen / interview
 • DUUR: 4 jaar
 • FEE / ACADEMIC YEAR: USD 2000
 • AANVRAAG PRIJS: CZK 2000 / USD 100
 • APPLICATION DEADLINE: 31 januari, 31 augustus
Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 8 andere vakken van Technical University of Liberec »

Laatst bijgewerkt op Juli 8, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
2,000 USD
Fee / academisch jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum