PhD in Mountain Environment and Agriculture

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van deze Ph.D. programma is het opleiden van een nieuwe generatie onderzoekers - met kennis van zaken en zeer concurrerend - die hun werk kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek over het milieu en de berglandbouw ten voordele van het grondgebied waarin zij actief zijn, in constante communicatie en uitwisseling met hun universitaire collega's in nationale en internationale onderzoekscentra.

Beschrijving van de cursus

Het driejarige programma richt zich op de studie van biotische en abiotische hulpbronnen, energie-efficiëntie in de bosbouw, hernieuwbare energie, de impact van klimaatverandering en de kwaliteit van landbouwproducten. Onze faculteit past een interdisciplinaire wetenschappelijke benadering toe en richt zich op het thema duurzaamheid, twee kenmerken die worden gedeeld door zowel ons onderwijs als ons onderzoek.

Als je bent geslaagd in het hoger onderwijs, een Ph.D. stelt u in staat uw carrière in de academische wereld voort te zetten in een stimulerende, meertalige omgeving met collega-onderzoekers met een breed scala aan culturele en taalkundige achtergronden . Tijdens de cursus verwerft u de competenties die nodig zijn om innovatief en methodologisch rigoureus onderzoek uit te voeren. Hiertoe moet je een origineel onderzoeksproject ontwerpen met de supervisie van een docent en tegelijkertijd het vermogen ontwikkelen om zelfstandig en in teamverband te werken.

De Ph.D. in Mountain Environment and Agriculture opent verschillende loopbaanperspectieven. Zodra je gepromoveerd bent, kun je doorgaan met je onderzoek in de academische wereld, in openbare of particuliere onderzoekscentra of als bedrijfsadviseur binnen de drie specifieke onderzoeksgebieden van de Ph.D.

In een oogopslag

 • Duur van de cursus: 3 jaar
 • Cursussen worden in het Engels gegeven (af en toe worden sommige cursussen in het Italiaans en Duits gegeven).
 • Beschikbare plaatsen: 15 met beurs 4 zonder beurs
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Collegegeld: € 163,50 per jaar

Structuur van de cursus

De Ph.D. bestrijkt drie onderzoeksgebieden die de focus van de faculteit weerspiegelen: land- en bosbouwproductie, voedseltechnologie en milieuhulpbronnen. Als je eenmaal succesvol bent in de openbare competitie om een doctoraat na te streven, moet je een onderzoeks- en studieplan opstellen met je promotor om het doel van je onderzoeksproject te definiëren en de nodige stappen om het te implementeren.

Van tijd tot tijd moet u uw onderzoeks- en studieplan bijwerken, rekening houdend met de ontwikkeling van uw werk en de nieuwste ontwikkelingen op uw onderzoeksgebied. Gedurende de drie jaar zul je regelmatig lessen en seminars moeten volgen die specifiek zijn ontworpen voor Ph.D. studenten. De klassen zullen in aanmerking komende en geavanceerde elementen van de statistiek, analyse van onderzoeksgegevens en verspreiding van wetenschappelijke resultaten omvatten.

De stadia van de Ph.D.

Het doctoraatsprogramma is verdeeld in vier fasen die eindigen na respectievelijk 6, 12, 24 en 36 maanden. In fase 1 definieer je het onderzoeksgebied, je specifieke onderwerp en de methodologie. In fase 2, in de tweede helft van het eerste jaar, moet je de onderzoeksvragen en verwachte resultaten definiëren. Fase 3 begint in je tweede jaar. Er wordt van u verwacht dat u de door u gekozen aanpak toepast om uw onderzoeksvragen aan te pakken en dat u begint met het publiceren van de eerste resultaten aan de basis van uw proefschrift. In de vierde en laatste fase, in het derde jaar, moeten kandidaten de resultaten van hun onderzoeksproject verzamelen en hun proefschrift schrijven.

Veldwerk in het buitenland

Tijdens de drie jaar van de Ph.D. programma, moet u zich fulltime engageren voor uw onderzoeksproject. De faculteit adviseert om een deel van je onderzoek, minimaal 6-12 maanden, uit te voeren in een ander onderzoekscentrum in Italië of in het buitenland. Dit is een kans om je studie-ervaring te diversifiëren, onderzoek te doen in een zeer stimulerende en competitieve context, ideeën uit te wisselen met andere wetenschappers en daarom een vroeg netwerk van collega's in de academische wereld op te zetten.

Partneruniversiteiten en onderzoekscentra

De faculteit voor Wetenschap en Technologie heeft samenwerkingsverbanden gesloten met vele universiteiten en onderzoekscentra in Italië en het buitenland.

Binnen de academische wereld heeft onze universiteit al lang samenwerkingsverbanden met de volgende instellingen:

 • University of Innsbruck, Faculty of Biology (Oostenrijk)
 • University of Tromsø (Noorwegen)
 • University of New Hampshire (Verenigde Staten)
 • Universiteit van Göttingen (Duitsland)
 • Santa Catarina State University (Brazilië)
 • Federale Universiteit van Santa Maria (Brazilië)

Andere partners zijn onderzoekscentra in de publieke sector. Hiervan zijn er enkele wereldberoemde instellingen zoals het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie (ETA), belangrijke nationale onderzoekscentra zoals de Faculteit van Landbouw van de Università degli Studi di Milano of lokale onderzoekscentra verbonden met het Zuid-Tiroolse grondgebied zoals EURAC of het Laimburg-onderzoekscentrum voor land- en bosbouw.

Toepassing

Om toegang te krijgen tot de Ph.D. programma, moet je 300 ECTS-credits (Master's degree) hebben behaald en een relevante academische of culturele achtergrond of werkervaring hebben op het gebied van de Ph.D. programma. Je zult ook bekwaamheid in de Engelse taal moeten aantonen en succesvol moeten zijn in de openbare competitie.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Lees meer

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Lees Minder