PhD in Musical Theory and Education

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Kenmerken van de studies

De specialisatie van de muziektheorie en het onderwijs is gebaseerd op de selectie en synthese van de musicologische en muzikale educatieve disciplines, waardoor een uitgebalanceerde voorbereiding van hooggekwalificeerde experts op het gebied van onderzoek en onderwijs mogelijk wordt. In overeenstemming met een breed spectrum van muzikale pedagogiek volgt de specialisatie de reikwijdte van het onderzoek dat overeenkomt met het doel: voorbereiding van specialisten op het gebied van onderzoek van algemene muziekeducatie, beroepsopleiding en andere activiteiten die een dergelijke specialisatie vereisen.


Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Toelatingsexamen

Aanvragers dienen een schriftelijk voorstel voor een onderzoeksproject in (inclusief bibliografie) tot 10 pagina's over het geselecteerde beroepsonderwerp van de kandidaat. Het onderzoeksproject moet samen met de aanvraag worden toegezonden aan het Department of Science, Faculty of Education, Charles University. Er wordt verwacht dat het onderzoeksproject zijn eigen ideeën heeft en vaardigheden voor wetenschappelijk werk blijkt te hebben. Het project moet de kenmerken van het onderzoeksprobleem, het basisidee van de doelen en structuur van het probleem en de methoden in theoretisch onderzoek en vakliteratuur omvatten.

Beoordelingscriteria: De aanvrager kan maximaal tien punten behalen, het aantal punten voor de toelating tot de studie krijgt minimaal zeven punten.


Voorwaarden voor toelating

Toelating tot een doctoraatsstudie wordt bepaald door het succesvol afronden van een masteropleiding.

Verificatie methode:


Career Prospect

De afgestudeerde is opgeleid voor wetenschappelijk onderzoek in twee beroepen: 1) als psycholoog-universitair docent en 2) als psycholoog-practitioner (counseling psycholoog, schoolpsycholoog, een psycholoog in andere instellingen met enige educatieve zorg). Hij is in staat empirisch onderzoek uit te voeren op zijn interessegebied; om het te bespreken met zijn wetenschappelijke collega's; om het aan zijn studenten voor te leggen; om het aan te vragen voor een wetenschappelijke beurs.

Studies zijn niet bedoeld als compensatie voor de masterstudies in de psychologie op verzoek van kamers of verenigingen van psychologen als voorwaarde voor de psychologiepraktijk of voor verdere studies (met name in de geneeskunde). Het voegt aan de vorige instructie de competentie toe voor psychologisch onderzoek in het onderwijs.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all ... Lees meer

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all types of schools and school systems, at various levels of study (Bachelors and Masters) and forms. Lees Minder