PhD in Musicology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het individueel ontworpen attestatiesysteem van het doctoraatsprogramma biedt afgestudeerden inzicht in de huidige stand van onderzoek en methodologie van het onderwerp, met name in het geselecteerde vakgebied en nauw verwante disciplines. Tijdens de cursus hebben afgestudeerden ook filosofische kwesties onderzocht die verband houden met hun doctorale onderwerpen en onderwerpen en slaagden voor een examen in een vreemde taal. Het proefschrift is een wetenschappelijk waardevolle bijdrage aan het onderzoek van het onderwerp en de bevindingen worden meestal gepubliceerd als een monografie of studie in een wetenschappelijk tijdschrift.


Studieduur: 4 jaar

De instructietaal is Engels. Musicology is een provisie-betalend programma.


Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Toelatingsexamen: eenrondexamen, interview

  1. discussie over het proefschriftvoorstel (discussie over het proefschriftonderwerp en beoordeling van de geschiktheid van de kandidaat): 0-30 punten;
  2. beoordeling van de eerdere studies en professionele activiteiten van de aanvrager: 0-15 punten,
  3. onderzoek van vakgerelateerde literatuur (op basis van de leeslijst van de aanvrager): 0-15 punten.

De doctoraatsstudie van de musicologie staat open voor master-afgestudeerden op het gebied van musicologie. Kandidaten moeten de leden van het exameninstituut kennis laten maken met hun eerdere beroepsloopbaan, onderwerp (en) van de vorige studie, praktische veldervaring en publicatieactiviteiten tot nu toe, indien van toepassing. Kandidaten zijn verplicht om een schriftelijk voorstel in te dienen voor hun toekomstige proefproject. Het voorstel zal dienen als basis voor een academische discussie gericht op het onderzoeken van de vertrouwdheid van de kandidaten met de essentiële theoretische grondslagen van het vakgebied en hun kennis van onderwerpen die verband houden met het voorgestelde proefproject. Kandidaten moeten elementaire passieve kennis van de Tsjechische taal aantonen. Om academische literatuur te lezen en in het Tsjechisch geschreven bronnen te bestuderen, zullen ze worden aangemoedigd om hun Tsjechische taalvaardigheid tijdens hun studie te verbeteren.

Voorgestelde Ph.D. onderwerpen moeten vooraf worden geraadpleegd met de voorzitter van de vakgroep. Voorzitter van de vakgroep (programmadirecteur): prof. PhDr. David Eben, Ph.D., e-mail: david.eben@ff.cuni.cz.


De kandidaat kan alleen worden toegelaten als hij / zij minimaal 30 punten behaalt in het toelatingsexamen en tegelijkertijd voldoende punten scoort om te plaatsen bij het verwachte aantal studenten dat is toegelaten tot het betreffende programma of de desbetreffende studietak (raadpleeg de toelatingsprocedure Specificaties die van toepassing zijn op de individuele programma's en takken van onderzoek); toelating wordt verleend aan alle aanvragers die hetzelfde aantal punten scoren als de aanvrager die als laatste in de ranglijst van opnames komt. Houd er rekening mee dat verschillende verwachte aantallen opnames van toepassing zijn op de full-time en gecombineerde vormen van studie. Kandidaten kunnen niet worden toegelaten zonder dat zij uiterlijk op de dag van inschrijving het bewijs van hun vooropleiding hebben geleverd (zie 5.4).


Voorwaarden voor toelating

Toelating tot een doctoraatsstudie wordt bepaald door het succesvol afronden van een masteropleiding.

Verificatie methode:
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Arts at Charles University is currently one of the largest and most important research and educational institutions in the arts and humanities in Central Europe.

The Faculty of Arts at Charles University is currently one of the largest and most important research and educational institutions in the arts and humanities in Central Europe. Lees Minder