Lees de Officiële Beschrijving

Olie en gas puttechniek (082001)

Programma-introductie

Olie- en gasbronnen zijn fysieke en informele conduits in de exploratie en ontwikkeling van ondergrondse olie- en gasbronnen. De belangrijkste bekend als olie- en gasputtenbouw is gericht op het onderzoeken van de kennis met betrekking tot de constructie (boren en voltooien), meten, gebruik en onderhoud van putten, hetgeen een synthetische combinatie van technologie en budgetbeheer vereist. Het is niet alleen cruciaal in alle stadia van het exploratie- en ontwikkelingsproces, maar biedt ook aanzienlijk inzicht voor de exploitatie van andere ondergrondse bronnen zoals methaangas of thermische energie.

Het olie- en gaswinning-engineeringprogramma aan de China University of Petroleum was een van de vroegst gevestigde petroleumonderwerpen in China. Het startte de graduate opleiding in 1961 en verleende doctoraatsopleiding in 1986. Het programma werd vervolgens geëvalueerd op het hoofdvak op het ministerie niveau in 1993 en geselecteerd als het belangrijkste onderwerp op nationaal niveau in 2001. Het is gerangschikt als de top petroleumprogramma in het land. Na jaren van vooruitgang, heeft het programma nu vier primaire studiegebieden geformuleerd en beschikt over het laboratorium voor olie- en gasputtenbouw, dat een experimenteel platform biedt voor de simulatie van ondergrondse operaties en het onderzoek naar rotsmechanica, vloeistofmechanica, boren en voltooiing vloeibare chemie. Ons programma vormt ook een van de belangrijkste onderwerpen ter ondersteuning van het Key Laboratory of Petroleum Engineering van het Ministerie van Onderwijs en het State Key Laboratory of Petroleum Resources and Exploration. Ondertussen, op basis van de samenwerking met ons, heeft PetroChina vier laboratoria opgericht die zich bezighouden met pijpkernmechanica en -besturing, boorputstabiliteit, hydra-jet breuk en simulatie van hydraulische fracturering.

De facultaire groep van de programma's omvat een academicus (Dr. Deli Gao) van de Chinese Academie van Wetenschappen, een academicus (Dr. Zhonghou Shen) van de Chinese Academie voor Engineering, drie Yangtze River Scholars, vijf Winnaars van National Outstanding Youth Science Foundation, twee winnaars van Yueqi Sun Energy Award, drie winnaars van National Talents Programme, vier ondersteund door het programma voor New Century Excellent Talents in University, twee winnaars van de Top 100 PhD Dissertation Nation Wide, vijf houders van de speciale overheidstoelagen van de Raad van State. Eén onderzoeksgroep werd in 2012 ondersteund door de Stichting voor Innovatieve Onderzoeksgroepen van de National Natural Science Foundation of China.

Doelen

Het bezitten van de strikte waarheidszoekende wetenschappelijke houding en academische stijl; goede wetenschappelijke ethiek hebben; van het moederland houden; wet en discipline gehoorzamen; het verkrijgen van fysieke en psychische gezondheid; een goed moreel karakter hebben; gekwalificeerd zijn voor werk- en leertaken.

De gainer van doctor in de wijsbegeerte in dit vak moet een solide en brede theoretische basis en systematische, diepgaande professionele kennis hebben in boren, afwerken, meten, work-over enz., Een dieper inzicht hebben in de huidige situatie en toekomstige trend in de ontwikkeling van olie en gasput engineering discipline, kan grondige wiskundige analyse uitvoeren, wetenschappelijke experimenten en multidisciplinaire cross-over studie naar de olie- en gasputtechniek problemen, goed zijn in het gebruik van de uitgebreide methode inclusief computer, experimentele conditie en site-informatie om praktische technische problemen te analyseren en op te lossen of om het ontwerp van de ontwerp van de systeemtechniek uit te voeren; goede vaardigheid hebben om een ​​vreemde taal te gebruiken, vakkundig een belangrijke vreemde taal kunnen gebruiken om de literatuur van deze discipline te lezen en professionele papers te schrijven, goede luister- en spreekvaardigheid hebben; moet in staat zijn wetenschappelijk onderzoek creatief en onafhankelijk uit te voeren en zich tot het voorste niveau van deze discipline in een specifieke onderzoeksrichting te richten; moet ook een waarheidszoekende wetenschappelijke houding en academische stijl hebben. Een gezond lichaam hebben en geschikt zijn voor de baan.

Onderzoeksgebieden

1. Olie- en gasputmechanica en regeltechniek

2. Oil and Gas Well Rock Mechanics and Engineering

3. Olie- en gasbronnen Vloeistofmechanica en engineering

4. Olie en gasbronnen Scheikunde en engineering

Programma Lengte

Drie jaar.

leerplan

Credit: totaal aantal credits≥17, maximum≤30.

Openbare basiscursussen
  • Chinese taal
  • Inleiding tot China
Major basiscursussen
  • Fuzzy Mathematics
  • Functionele analyse
  • Geavanceerde numerieke analyse
Grote verplichte cursussen
  • Computationele solide mechanica
  • Computational Fluid Mechanics
Vereiste procedure
  • Literatuuroverzicht en proefschriftvoorstel
  • Recente vooruitgang in olie / gasputtechniek

Opmerking: Studenten kunnen keuzevakken kiezen in andere programma's op basis van supervisoradvies.

Proefschrift

Volg de relevante regelgeving van China University of Petroleum Beiting.

Opleiding te volgen in:
Engels
Chinese

Zie 5 andere vakken van China University of Petroleum »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
36,000 CNY
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum