Lees de Officiële Beschrijving

Werktuigbouwkunde (080200)

Programma-introductie

De voorloper van de werktuigbouwkunde in China University of Petroleum is de oorspronkelijke discipline van de aardolie-machinebouw die in 1952 werd opgericht bij de afdeling aardolie-engineering aan de Tsinghua-universiteit, de vroegste gevestigde discipline op het gebied van het olieveld. Het programma begon in 1961 afgestudeerde studenten te werven en kreeg in 1981 de bevoegdheid om het masterdiploma te behalen. Het werd goedgekeurd als het eerste binnenlandse doctoraatsprogramma van aardolie-machinebouw in 1986, de ministeriële sleuteldiscipline van China Petroleum and Natural Gas Corporation in 1996, Beijing discipline in 2002, evenals het postdoctorale mobiele station voor werktuigbouw in 2009 en werd gemachtigd om eerste-niveau Ph.D. graad van werktuigbouw in 2011. De majoor van mechanisch ontwerp, productie, en automatisering werd bekroond kenmerkende specialiteit en nationale kenmerkende specialiteit van Peking in respectievelijk 2008 en 2009. Het programma loopt altijd voorop bij onderzoek naar olie- en gasapparatuur en technologie. Het heeft basistheorieën en applicatietechnologieën ontwikkeld op het gebied van olie- en gas-machinebouw en heeft een academisch team op hoog niveau opgebouwd met internationale invloed, kracht en echelon van talenten.

Het programma heeft vier onderzoekslaboratoria, waaronder "Laboratorium voor de analyse van stamcellen en storingen," Laboratorium voor offshore-olie- en -gasapparatuur "," Controle- en testlaboratorium voor olie- en gasapparatuur "en" Laboratorium voor productie van hernieuwbare energie-apparatuur ". Tegelijkertijd versterkt het programma de onderzoekssamenwerking met ondernemingen, bijvoorbeeld het gezamenlijke experimentele onderzoekscentrum "Offshore Oil Drilling Equipment" met het COSL, het "Oil and Gas Energy Saving Technology Research Centre", mede gebouwd met de CNPC Energy Saving Detection Centre, het "Oil Equipment Joint Laboratory", mede gebouwd met Beijing Dun Hua Petroleum Technology Ltd., en het "Jianhu Petroleum Equipment Research and Development Centre", gebouwd in samenwerking met de provincie Jianhu in de provincie Jiangsu. In de afgelopen jaren is het programma verder verbeterd met meer geavanceerde en geavanceerde onderwijs- en onderzoeksinfrastructuren, wat heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van de personeelstraining, het wetenschappelijk onderzoek en de innovatievaardigheden en de niveaus van sociale dienstverlening. Een aantal resultaten zijn geboekt op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en persoonlijke training, waardoor het programma een belangrijk onderzoeks- en hoogstaand personeelstrainingcentrum voor olie- en gasmachines en -apparatuur met basisvoorzieningen, -omstandigheden en -mogelijkheden is en een baanbrekend onderzoek uitvoert. project en los een groot technisch probleem op.

Doelen

De afgestudeerden zijn verplicht om:

1. nauwgezet studeren marxisme basisprincipe; een juiste kijk op het leven vestigen; zich houden aan de basislijn van de partij; hou van het moederland; gehoorzaam de wet; actief dienen voor socialistische ontwikkeling;

2. een strenge academische houding, uitstekende wetenschappelijke en academische ethiek hebben; de firma en brede basistheorieën beheersen, evenals systematische en grondige expertise; academisch innovatief vermogen, pioniersgeest en het vermogen om onafhankelijk bezig te zijn met wetenschappelijk onderzoek op hoog niveau op dit gebied; hebben academische visie; vertrouwd zijn met basistheorieën en kennis van aanverwante disciplines; goed zijn in interdisciplinair;

3. beheers minstens één vreemde taal vakkundig; bekwaam zijn in het lezen van buitenlandse literatuur, het schrijven van vakbladen en het uitvoeren van internationale academische uitwisselingen.

Onderzoeksgebieden

1. Mechanisch ontwerp en theorie

2. Mechatronische engineering

3. Mechanische productie en automatisering

4. Offshore olie- en gasapparatuurontwerp en -theorie

5. Robotica

Programma Lengte

Drie jaar.

leerplan

Credits: totaal aantal credits ≥16, maximum ≤22.

Openbare basiscursussen
 • Chinese taal
 • Inleiding tot China
Belangrijke vereiste cursussen
 • Werktuigbouwkundige innovatie en praktijk
 • Olie en aardgas Werktuigbouwkunde Frontier
 • Optimalisatiemethoden
Vereiste procedure
 • Literatuuroverzicht en voorstel
Keuzevakken
 • Machinery Dynamics
 • Principles of Tribology
 • Mechanisch optimalisatieontwerp
 • Structuurmechanica van offshore engineering
 • Subsea productiesysteem en engineering
 • Mechanische foutdiagnose

Opmerking: Studenten kunnen keuzevakken kiezen in andere programma's op advies van de supervisor.

Proefschrift

Volg de relevante regelgeving van China University of Petroleum Beiting.

Opleiding te volgen in:
Engels
Chinese

Zie 5 andere vakken van China University of Petroleum »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Sept. 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
36,000 CNY
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum