PhD in Werktuigbouwkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Department of Mechanical and Aerospace Engineering (MAE) is een van de toonaangevende MAE-afdelingen in Azië. Het biedt een grondige academische en professionele training op een breed scala van gebieden, waaronder zowel traditionele als baanbrekende onderwerpen op het gebied van energie, mechanica, geavanceerde materialen, nano / biotechnologie en productie.

Het PhD- programma is erop gericht studenten de mogelijkheid te bieden om op een creatieve manier wetenschappelijke en / of echte problemen te identificeren en op te lossen. Het doctoraat wordt uitgereikt voor de voltooiing van de vereiste vakken en een belangrijke originele scriptie.

Onderzoek Foci

Het onderzoek van de afdeling concentreert zich op energie- en milieutechniek, mechanica en materialen, en mechatronica en productie.

Degelijke mechanica en dynamiek

Dit zijn twee van de fundamentele pijlers van het mechanica-onderzoek. Het departement heeft een diverse faculteit met expertise op deze gebieden. Onderzoeksactiviteiten variëren van toegepast tot theoretische problemen en hebben een uitgesproken multidisciplinair karakter. Het gaat om toegepaste wiskunde, solide mechanica, niet-lineaire dynamica, berekeningen, vaste stof fysica, materiaalwetenschap en experimenten voor verschillende soorten vaste materialen / systemen en mechanisch gedrag. Faculteitsleden werken aan problemen van zowel statische als dynamische aard met verschillende soorten evoluties. Deze problemen hebben ook betrekking op multi-veldkoppeling op verschillende schalen van tijd en lengte, van micro-seconde tot langdurige kruipprocessen en van een zeer kleine koolstofnanobuis of een cel- tot macroscopisch schaal composietmateriaal en elektromechanische apparaten / systemen.

Materiaaltechnologie

Materials Engineering richt zich op het karakteriseren en verwerken van nieuwe materialen, het ontwikkelen van processen voor het regelen van hun eigenschappen en hun economische productie, het genereren van engineeringgegevens die nodig zijn voor ontwerp en het voorspellen van de prestaties van producten. Onderzoeksonderwerpen omvatten slimme materialen, biomaterialen, dunne films, composieten, breuk en vermoeidheid, restlevensbeoordeling, materiaalkwesties in elektronische verpakking, materiaalrecycling, kunststofstroom in spuitgieten, geavanceerde poederverwerking, desktopfabricage en instrumentatie en meettechnieken.

Ontwerp en fabricage automatisering

Deze elementen vormen de kern van werktuigbouwkunde waarin ingenieurs innovatieve oplossingen bedenken, ontwerpen, bouwen en testen voor "echte wereld" -problemen. Er wordt onderzoek verricht op het gebied van geometrische modellering, intelligent ontwerp en productieprocesoptimalisatie, procesbewaking en -controle van productieprocessen, servosysteemcontrole, robotica, mechatronica, systeembeheersing van primaire motoren, sensortechnologie en meettechnieken en bio -medische systemen ontwerpen en produceren.

Microsystemen en precisietechniek

Micro-elektromechanische systemen (MEMS) is een multidisciplinair onderzoeksgebied dat een grote impact heeft gehad op ons dagelijks leven, inclusief verschillende microsensoren die worden gebruikt in persoonlijke elektronica, transport, communicatie en biomedische diagnostiek. Fundamenteel en toegepast onderzoek wordt op dit gebied uitgevoerd. Basale micro / nanomechanica, zoals vloeibare en vaste mechanica, warmteoverdracht en materiaalproblemen die uniek zijn voor micro / nanomechanische systemen worden bestudeerd. Nieuwe ideeën om microsystemen voor energie, biomedische en nanomaterialen, microsensoren en microactuators te produceren worden onderzocht. Technologische problemen met betrekking tot de micro / nanofabricage van deze apparaten worden aangepakt.

civil eng

Programma-informatie voor 2020/21 is nu klaar om

Toelatingseisen

ik. Algemene toelatingsvoorwaarden

Kandidaten die toelating tot een doctoraatsopleiding vragen, moeten:

  • behaalde een bachelordiploma met een bewezen staat van uitstekende prestaties van een erkende instelling; of bewijs geleverd van bevredigend werk op postdoctoraal niveau op voltijdbasis gedurende ten minste één jaar, of op deeltijdbasis gedurende ten minste twee jaar.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

U moet voldoen aan de vereisten voor de Engelse taal met een van de volgende vaardigheidsnormen *:

  • TOEFL-iBT 80 #
  • TOEFL-pBT 550
  • Door TOEFL herziene papieren test 60 (totale scores voor lezen, luisteren en schrijven)
  • IELTS (Academische Module) Algemene score: 6.5 en Alle subscores: 5.5

* Als uw eerste taal Engels is en uw bachelordiploma of gelijkwaardige kwalificatie werd toegekend door een instelling waar het instructiemiddel Engels was, wordt afgezien van het vervullen van de bovenstaande vereisten in het Engels.

# verwijst naar de totale score in één enkele poging

aanmeldingsdeadlines

Zie hiervoor

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World Univ ... Lees meer

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World University Rankings (2018), HKUST offers a wide selection of research postgraduate studies in Science, Engineering, Business and Management, Humanities and Social Science, Environmental Studies, and Public Policy leading to the Master of Philosophy (MPhil) and the Doctor of Philosophy (PhD) degrees. All programmes are taught in English. Lees Minder