PhD in antropologie en sociale verandering

Antropologie en sociale verandering is een kleine, innovatieve afgestudeerde afdeling met een bijzondere focus op activistische geleerdheid, militant onderzoek en sociale verandering. Onze unieke benadering van etnografische onderzoeksmethoden lost traditionele barrières op tussen onderzoek en politiek activisme, tussen insiders en buitenstaanders, en tussen onderzoekers en protagonisten. Etnografie is een hulpmiddel voor 'het creëren van de voorwaarden die we beschrijven'. We doen mee aan co-onderzoek om bestaande alternatieven en mogelijkheden voor sociale verandering te verkennen.

Studenten leren hoe ze de praktijk van directe actie toepassen op het onderzoeksproces met de steun van getalenteerde docenten. We zijn begonnen de voorwaarden te scheppen die we beschrijven wanneer ons onderzoek de waarden begint te vormen van de wereld die we willen creëren.

Over het programma

Ons programma organiseert regelmatig lezingen, conferenties en workshops over verschillende sociale rechtvaardigheidskwesties die wetenschappers, activisten en kunstenaars samenbrengen, zowel lokaal als internationaal. Het programma heeft zijn eigen boekdruk - Kairos - met PM Press-uitgevers. Antropologie en sociale verandering is gelieerd aan Benemérita Universidad Autónoma in Mexico, dus studenten die vloeiend Spaans spreken, kunnen daar hun doctorale studies voortzetten. Onze afdeling is ook lid van het HAU Network of Ethnographic Theory, een internationaal netwerk van onderzoekscentra en antropologische afdelingen

Het doctoraat omvat twee jaar cursussen, plus examens en proefschrift. Studenten kunnen in overleg met hun studieadviseur een deeltijdprogramma volgen.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 6 andere vakken van California Institute of Integral Studies »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
Vraag informatie aan
Deeltijd
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019