De School voor Economie en Management, Universiteit van Porto, is een toonaangevende school op het gebied van economie en management in Portugal met een lange ervaring in onderwijs en onderzoek op deze gebieden. Door zich in te schrijven voor de doctoraatsopleiding, profiteren studenten van de expertise en ervaring van deze meest vooraanstaande onderzoeksgemeenschap.

Het doctoraalprogramma in bedrijfs- en managementstudies is gestart in 2006/2007. Het wordt beschouwd als een succesverhaal, gezien het aantal aanvragers, voltooide proefschriften en publicaties (dagboeken en conferentiedocumenten) op basis van onderzoek tijdens het programma.

Het doctoraatsprogramma bedrijfs- en managementstudies omvat een eenjarig cursuswerk met een concentratie in een van de volgende vijf studiegebieden:

 1. Management Accounting en controle
 2. Financiën
 3. Marketing en strategie
 4. Operaties en logistiek
 5. Organisatie en Human Resources.

Doelen

De belangrijkste doelstellingen van het doctoraatsprogramma voor bedrijfs- en managementstudies zijn:

 • om concepten en theoretische kaders in management en aanverwante gebieden te onderzoeken en te integreren, en een algemeen beeld te krijgen van de state-of-the-art kennis in hun vakgebied;
 • om onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen die studenten in staat stellen origineel en rigoureus onderzoek uit te voeren, belangrijke onderzoeksvragen te formuleren, empirisch onderzoek te ontwerpen en gegevens te analyseren en te interpreteren.
 • om de deelname van studenten aan internationale onderzoeksnetwerken en de publicatie van hun onderzoek in internationale wetenschappelijke tijdschriften mogelijk te maken

Doelgroep

Het programma heeft tot doel de opleiding van onderzoekers op het gebied van bedrijfs- en managementstudies te bevorderen.

Kandidaten die zich willen inschrijven voor dit programma moeten zeer gemotiveerd zijn:

 • een volwaardig lid worden van de internationale onderzoeksgemeenschap van managementgeleerden;
 • om deel te nemen aan internationale conferenties;
 • om het onderzoek voor publicatie in internationale wetenschappelijke tijdschriften in te dienen.

Van kandidaten wordt verwacht dat zij een masterdiploma hebben behaald aan een geaccrediteerde instelling in bedrijfs- en managementstudies of een ander nauw verwant veld. Kandidaten die nog niet eerder een masterdiploma in economie, bedrijfskunde of management hebben behaald, kunnen worden verplicht om specifieke trainingssessies bij te wonen voordat ze de resterende cursussen in hun studieplan opnemen. Het voldoen aan minimale normen garandeert geen toelating.

Toelatingsbeslissingen zijn gebaseerd op een aantal factoren zoals de academische graden en archieven, de verklaring van doel (motivatiebrief) en relevante onderzoekservaring. In de verklaring van doel moeten kandidaten hun onderzoeksinteresses en ambities en motivatie om een ​​doctoraat te behalen beschrijven.

toepassingen

1e oproep: 2 januari, tot 1 maart 2019

2e * oproep: 10 mei, tot 27 juni 2019

* Alleen voor de programma's met resterende vacatures.

Aanvragen online: www.fep.up.pt

Contact: gmc@fep.up.pt

Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 1 andere vakken van University of Porto School of Economics and Management. »

Laatst bijgewerkt op December 20, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
3 jaar
Deeltijd
Voltijd
Op locaties
Op datum