PhD in de Schotse geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doctoraat in de Schotse geschiedenis biedt je de mogelijkheid om Schotland's verleden op een gevorderd niveau te verkennen door middel van onafhankelijk onderzoek.

De Universiteit van Edinburgh heeft een van de grootste concentraties van wetenschappers die geïnteresseerd zijn in het Schotse verleden. Onze onderzoeksexpertise in de Schotse geschiedenis binnen de School varieert van laat-middeleeuws koningschap en heiligencultus tot de Reformatie, de heksenjacht, de overheid en financiën, de Hooglanden in alle perioden, de Schotse diaspora en externe betrekkingen en haar plaats in de Unie. Collega's in archeologie en klassiekers hebben ook Schotse interesses en deze wetenschappers worden aangevuld door academici op andere gebieden van de universiteit, waaronder:

 • Keltische en Schotse studies
 • Sociale en politieke wetenschappen
 • Aardrijkskunde
 • Onderwijs
 • Goddelijkheid
 • Schotse literatuur

De brede expertise in de school en in de bredere universiteit maakt het voor ons mogelijk om een ​​breed scala aan onderwerpen te begeleiden. Elke student krijgt minstens twee supervisors toegewezen, waardoor we thematische, chronologische en, indien nodig, disciplinaire expertise in het supervisieteam kunnen combineren. We hebben ook nauwe banden met externe organisaties, zoals de National Museums of Scotland, en kunnen mogelijk externe partners opnemen in supervisieteams.


Programmastructuur

Het doctoraat is een substantieel stukje onafhankelijk onderzoek dat een bijdrage levert aan de stand van de bestaande kennis in het veld. Het PhD-programma is ontworpen om drie jaar fulltime of zes jaar parttime te duren. Het doctoraat wordt onderzocht door middel van een proefschrift van maximaal 100.000 woorden en door een mondeling examen.

Promovendi werken nauw samen met hun supervisors, die erkende experts zijn op het gebied van studie. Alle promovendi volgen een op maat gemaakt programma van onderzoekstraining dat met hun leidinggevenden is afgesproken. De PhD-programma's in de geschiedenis bieden een kernopleiding in de onderzoeksvaardigheden die nodig zijn om te bloeien op doctoraal niveau en daarbuiten, via een kerncursus in het eerste semester, professionele vaardigheden voor historici en een jaarlijkse conferentie voor promovendi gedurende het hele tweede semester. Alle promovendi in de school profiteren ook van school- en universiteitsbrede training in onderzoek en professionele vaardigheden.

Promovendi worden aangemoedigd om hun onderzoek te delen met andere postdoctorale studenten door middel van workshops en seminars, en om actief deel te nemen aan het onderzoeksleven van het vak geschiedenis, de school en de universiteit via onze onderzoeksgroepen en centra en door workshops onder leiding van een student en seminars. Tot de onderzoekscentra in de School behoren het Schotse centrum voor Diasporastudies, opgericht in 2008 om het historische onderzoek naar dit essentiële onderwerp te bevorderen.


Toelatingseisen

Je hebt een UK 2: 1 graad in een relevante discipline en een relevante masteropleiding met een algemeen cijfer van ten minste 65%, of het internationale equivalent, nodig.

We kunnen uw aanvraag ook overwegen als u relevante professionele ervaring hebt; raadpleeg uw potentiële supervisor voordat u zich aanmeldt.

Internationale kwalificaties

Controleer of uw internationale kwalificaties voldoen aan onze algemene toelatingseisen:

de Engelse taal

Alle aanvragers moeten een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

 • een undergraduate of master degree, die werd onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekend Engels land zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration
 • IELTS: totaal 7,0 (minimaal 6,0 in elke module)
 • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 20 in elke module)
 • PTE (A): totaal 67 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
 • CAE en CPE: totaal 185 (minimaal 169 in elke module)
 • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Graden die in het Engels worden onderwezen en beoordeeld, mogen niet meer dan drie jaar oud zijn aan het begin van je opleiding. Taalproeven mogen niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Als uw taalvaardigheden alleen aan de onderkant van de vereisten voldoen, voert het Engelse taalcursuscentrum van de universiteit verschillende cursussen Engels voor academische doeleinden uit.

Laatst bijgewerkt op okt 2018

Over de school

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Lees meer

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Lees Minder