PhD in geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doctoraat in de geschiedenis biedt je de mogelijkheid om geschiedenis te bestuderen op een gevorderd niveau door middel van onafhankelijk onderzoek.

Het doctoraat is ons belangrijkste onderzoeksdiploma. De omvang van de historische afdeling van Edinburgh en de uitgebreide expertise van onze medewerkers betekent dat we toezicht kunnen houden op onderzoeksprojecten op een groot aantal verschillende gebieden. We hebben sterke onderzoeksconcentraties in de Schotse geschiedenis, Amerikaanse geschiedenis, internationale en transnationale geschiedenis, Ierse geschiedenis, intellectuele geschiedenis en middeleeuwse geschiedenis, en collega's die onderwerpen over twee millennia en vijf continenten kunnen begeleiden. Leden van de afdeling geschiedenis hebben sterke banden met collega's elders in de universiteit met onderzoeksexpertise in verwante disciplines, van klassiek, archeologie en kunstgeschiedenis tot politiek en economie.

De breedte van onderzoeksexpertise in de school en in de bredere universiteit maakt het voor ons mogelijk om een ​​breed scala aan onderwerpen te begeleiden. Elke student krijgt minstens twee supervisors toegewezen, waardoor we thematische, chronologische en, indien nodig, disciplinaire expertise in het supervisieteam kunnen combineren. We hebben ook nauwe banden met externe organisaties, zoals de National Museums of Scotland, en kunnen mogelijk externe partners opnemen in supervisieteams.


Programmastructuur

Het doctoraat is een substantieel stukje onafhankelijk onderzoek dat een bijdrage levert aan de stand van de bestaande kennis in het veld. Het PhD-programma is ontworpen om drie jaar fulltime of zes jaar parttime te duren. Het doctoraat wordt onderzocht door middel van een proefschrift van maximaal 100.000 woorden en door een mondeling examen.

Promovendi werken nauw samen met hun supervisors, die erkende experts zijn op het gebied van studie. Alle promovendi volgen een op maat gemaakt programma van onderzoekstraining dat met hun leidinggevenden is afgesproken. De PhD-programma's in de geschiedenis bieden een kernopleiding in de onderzoeksvaardigheden die nodig zijn om te bloeien op doctoraal niveau en daarbuiten, via een kerncursus in het eerste semester, professionele vaardigheden voor historici en een jaarlijkse conferentie voor promovendi gedurende het hele tweede semester. Alle promovendi in de school profiteren ook van school- en universiteitsbrede training in onderzoek en professionele vaardigheden.

Promovendi worden aangemoedigd om hun onderzoek te delen met andere postdoctorale studenten door middel van workshops en seminars, en om actief deel te nemen aan het onderzoeksleven van het vak geschiedenis, de school en de universiteit via onze onderzoeksgroepen en centra en door workshops onder leiding van een student en seminars. Huidige onderzoeksgroepen omvatten Digital Humanities; Intellectuele geschiedenis; Materialistische cultuur; Wereldwijde en transnationale geschiedenis; Geschiedenis van wetenschap, geneeskunde en technologie; Economische en sociale geschiedenis; Politieke geschiedenis; Ierse geschiedenis; en Late Antique and Byzantine Studies. We hebben ook drie onderzoekscentra: het Centrum voor de studie van de moderne en hedendaagse geschiedenis; Middeleeuwse en Renaissance studies; en het Scottish Centre for Diaspora Studies.


Toelatingseisen

Je hebt een UK 2: 1 graad in een relevante discipline en een relevante masteropleiding met een algemeen cijfer van ten minste 65%, of het internationale equivalent, nodig.

We kunnen uw aanvraag ook overwegen als u relevante professionele ervaring hebt; raadpleeg uw potentiële supervisor voordat u zich aanmeldt.

Internationale kwalificaties

Controleer of uw internationale kwalificaties voldoen aan onze algemene toelatingseisen:

de Engelse taal

Alle aanvragers moeten een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

  • een undergraduate of master degree, die werd onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekend Engels land zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration
  • IELTS: totaal 7,0 (minimaal 6,0 in elke module)
  • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 20 in elke module)
  • PTE (A): totaal 67 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
  • CAE en CPE: totaal 185 (minimaal 169 in elke module)
  • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Graden die in het Engels worden onderwezen en beoordeeld, mogen niet meer dan drie jaar oud zijn aan het begin van je opleiding. Taalproeven mogen niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Als uw taalvaardigheden alleen aan de onderkant van de vereisten voldoen, voert het Engelse taalcursuscentrum van de universiteit verschillende cursussen Engels voor academische doeleinden uit.

Laatst bijgewerkt op okt 2018

Over de school

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Lees meer

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Lees Minder