PhD in geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

PhD in geschiedenis

Normale duur: 3 of 4 jaar (voltijd)

Plaats: Hong Kong

Het Department of History in Lingnan heeft momenteel tien voltijdse faculteitsleden en hun onderzoeksgebieden bestrijken de hele span van Chinese geschiedenis, geschiedenis van Hong Kong, moderne Britse en Europese geschiedenis, geschiedenis van Rusland en Centraal-Azië, en Amerikaanse geschiedenis. De afdeling is vooral geïnteresseerd in het werven van studenten die geïnteresseerd zijn in transnationale geschiedenis.

Professor Lau Chi-pang is een specialist in Hong Kong History, Ming en Qing China, Modern China en Chinese Intellectual History.

Het onderzoek van professor William Guanglin Liu richt zich in historisch perspectief op de Chinese economische geschiedenis, de politieke economie van het late keizerlijke China, de Chinese militaire geschiedenis, het neoconcucianisme en de markteconomie.

Universitair hoofddocent Chunmei Du is een specialist in de moderne Chinese intellectuele en culturele geschiedenis. Haar recente werk bestudeert het Chinees conservatisme, de Chinese diaspora en het Amerikaanse leger in China in de jaren veertig in globale en vergelijkende contexten.

Associate Professor Mark Hampton is een specialist van de 19 e en 20 e eeuwse Groot-Brittannië, media geschiedenis in het bijzonder. Zijn recente werk is verschoven naar de imperiale cultuur: de plaats van Hong Kong in de Britse 20e - eeuwse cultuur, toen Hong Kong een kolonie van Groot-Brittannië was. Hij maakt deel uit van een cluster van faculteit Geschiedenis die werken in Hong Kong en Zuid-China.

Associate Professor Diana Lemberg is gespecialiseerd in 20-eeuwse geschiedenis van de VS, 20 e eeuw de Europese geschiedenis, koloniale en imperiale formaties, de geschiedenis van de mensenrechten, culturele geschiedenis, de geschiedenis van de technologie, en wereldwijde Engels.

Universitair hoofddocent Vincent S. Leung is een specialist in de vroege Chinese geschiedenis. Hij is specifiek geïnteresseerd in de politieke en intellectuele geschiedenis van het oude China. Zijn onderzoeksinteresses omvatten keizerlijke formaties, geschiedenis van geschiedschrijving en de ontwikkeling van economisch denken in het oude China en Eurazië in het algemeen.

Universitair hoofddocent Niccolò Pianciola is gespecialiseerd in de late tsaristische en vroege Sovjetgeschiedenis in Centraal-Azië. Zijn werken hebben betrekking op het beheer van etnische diversiteit, gedwongen bevolkingsoverdracht en beleid van agrarische kolonisatie en sociaaleconomische transformatie.

Universitair docent Zhang Lei is een specialist in modern China. Zowel opgeleid als historicus en geograaf, richt zijn onderzoek zich op stadsgeschiedenis, milieugeschiedenis en historische geografie van China.

Toepassingsmethoden

Kandidaten kunnen op twee manieren toelating tot het PhD-programma aanvragen:

1. Meld je aan voor PhD-programma's via de Hong Kong PhD Fellowship Scheme (HKPFS)

Uitstekende en briljante aanvragers kunnen via 2 december 2019 (Hong Kong Time 12:00 uur) toelating vragen via de HKPFS. Fellowship awardees krijgen een Fellowship met een maandelijkse toelage van HK $ 25.800 * en zien af van het volledige collegegeld voor zijn / haar eerste studiejaar. Studenten die de beurs aanvragen en niet krijgen, kunnen nog steeds in aanmerking komen voor de reguliere promotieplaatsen in Lingnan.

(US $ 1 = HK $ 7.8).

(* tarief voor 2019-2020, onderworpen aan jaarlijkse evaluatie)

Om een toelating aan te vragen, dient u een eerste aanvraag in bij het toelatingssysteem van de RGC op www.rgc.edu.hk/hkphd in de periode van 1 september tot 2 december 2019 (Hong Kong Time 12:00 uur 's middags) . Elke aanvrager krijgt een referentienummer toegewezen. De aanvrager moet vervolgens een volledige aanvraag rechtstreeks bij het elektronische systeem van Lingnan op www.ln.edu.hk/admissions/applyonline indienen op of vóór 2 december 2019 (Hong Kong Time 11:59 pm) . Late aanvragen worden NIET in behandeling genomen.

2. Meld direct aan voor PhD-programma's

Aanvragers kunnen ook toelating tot de promotieprogramma's vragen door rechtstreeks aan de universiteit te solliciteren. Voltijdstudenten krijgen normaal gesproken Postgraduate Studentships. Het postgraduaatsstudentschap voor een promovendus is HK $ 17,390 / maand *.
* Te verhogen tot HK $ 17.730 / maand na bevestiging van de kandidatuur. (tarief voor 2019-2020, onderworpen aan jaarlijkse evaluatie)

De universiteit nodigt aanvragen uit van 1 november 2019 tot 24 januari 2020 . Aanvragers kunnen online solliciteren via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. Ga voor meer informatie naar www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Algemene toelatingsvoorwaarden

 1. Een kandidaat voor toelating tot de kandidatuur voor de graad van doctoraat moet normaal gesproken:
  een. houder zijn van een masterdiploma uitgereikt door een instelling voor hoger onderwijs die voor dit doel door de universiteit is erkend; of
  b. een relevant bachelordiploma hebben met eerste of tweede klasse honours of op een gelijkwaardige norm, en zich hebben ingeschreven in een studieprogramma voor een masteropleiding aan een erkende instelling voor hoger onderwijs gedurende ten minste één jaar en bewijs hebben van onderzoeksresultaten; of
  c. een gelijkwaardige kwalificatie van a) of b) hierboven hebben verkregen; of
  d. hebben voldoende bewijs geleverd van academische en professionele prestaties.
  Opmerking: Eerstegraads afgestudeerden met bewezen onderzoekkwalificatie of -ervaring kunnen ALLEEN rechtstreeks in promovendi worden toegelaten onder uitzonderlijke omstandigheden. Normaal gesproken zou een kandidaat zonder een masterdiploma niet toegelaten worden tot een doctoraatsopleiding en hij / zij zou zich in eerste instantie moeten inschrijven als een MPhil-student.

 2. In aanvulling op het bovenstaande, moet een aanvrager wiens diploma niet van een tertiaire instelling in Hong Kong of een Engelstalig land is, een minimumscore van 550 (papieren test) of 79 (test op internet) behalen in de test van Engels als vreemde taal (TOEFL), of een bandscore van 6,5 of hoger in het International English Language Testing System (IELTS), of een gelijkwaardige score in een erkende test, of een gelijkwaardige kwalificatie om zijn / haar taalvaardigheid te bewijzen die per geval worden overwogen. Aanvragers moeten voldoen aan eventuele aanvullende vereisten die zijn vastgesteld door de programma's waarvoor ze toelating vragen.

[Opmerking: voor IELTS- en TOEFL-kwalificaties voor toelating tot 2020-21 intake en hoger, accepteert de universiteit alleen resultaten die binnen de geldigheidsperiode vallen, te weten. 2 jaar, vanaf het moment van indiening van een toelatingsaanvraag voor het specifieke intake-cohort.]

Voor toelating tot PhD-programma's van Lingnan via de HKPFS, bepaalde de RGC dat voor een kandidaat van een niet-Engels sprekende universiteit, tenzij hij / zij het bewijs levert dat Engels de instructietaal is voor alle cursussen voor de toegangskwalificatie (s) van zijn / haar voorgestelde PhD-programma ('s), hij / zij moet scorieresultaten van TOEFL of IELTS bijvoegen in de PhD-aanvraag. Deze vereiste (verplichte indiening van de TOEFL / IELTS-scoreresultaten) kan worden vrijgesteld voor aanvragers van wie de voorgestelde doctoraatsstudies specifiek in een niet-Engelstalig medium zijn, bijv. Chinees. De aanvragers moeten echter nog steeds voldoen aan de taalvereisten van de universiteit zoals bepaald in paragraaf 2 hierboven.

Programma specifieke toelatingsvoorwaarden

In plaats van de toets Tests van Engels als vreemde taal (TOEFL) / Internationaal Engels taaltestsysteem (IELTS), kan een aanvrager graad C of hoger behalen in de Cambridge Test of Proficiency in English Language; of graad C of hoger in het Engels in het Overseas General Certificate of Education (GCE).

Van een kandidaat kan worden gevraagd om zijn / haar bekwaamheid in het Engels en / of Chinees aan te tonen door middel van een interview.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Lees meer

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Lees Minder